Jakie są koszty Swapa??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No więc mam takie pytanie: Czy ktoś mógłby mi powiedziec jak wygląda koszt włożenia silnika 1.6DOHC lub 2.0DOHC do Fiata 125p?? Chodzi mi o ceny zaczynając od zakupu takiego silniczka poprzez cały osprzęt do kosztów całego montażu. Licze na waszą pomoc!! Pozdrawiam wszystkich!!!

Jesli chodzi o silniczek to moge powiedzieć bo tez chcę kupić takowy to widziałem ceny różne na allegro ktoś kiedyś sprzedawał i chciał za 1.6 350 zeta podobno w stanie dobrym. Natomiast rok temu w GT widziałem ogłoszenie silnik 2.0 plus most za 1200 zł. Po rozmowie kiedyś z Quattro stwierdziłem ze takie silniki za 300 zeta moga być do remontu.
Natomiast przekładka silnika ile może kosztowac to różnie bo czy będzie Tobie to robił kolega czy zakład to już będą różnice w cenie.
Ja doszedłem do wniosku żeby kupić sobie Fiata 132 albo 131 wyjąć silnik resztę sprzedać na części i przy dobrych układach wiatrów to silniczek masz za darmo

Jak ktos kupi Ciebie i sprzeda na czesci, to bedzie mial nerke za darmo. Moze juz nie przesadzajmy z tym rozbieraniem mirafiorek, naprawde malo 131 i 132 zostalo ...

Da rade kupic taki silnik z osprzetem i skrzynia za 600-800, po remoncie chodza kolo 2000 albo wiecej. Ogolnie to albo masz cholerne szczescie, albo jak kupujesz tanio, to sprzet do remontu.

Ja mam do sprzedania 1.4 TC z osprzetem i skrzynka do remontu ( wzer w glowicy, progi, walki trzeba obejrzec) .

przekładka w warsztatach wychodzi około 1000zł

Silnik: 2,0 po remoncie, ze skrzynią i wałem (ew. +most) to ok. 3000zł
Przekładka: od kosztów paliwa do 1500zł za całość.

Cytat:
2004-06-18 09:42:47, bolger pisze:
Jak ktos kupi Ciebie i sprzeda na czesci, to bedzie mial nerke za darmo. Moze juz nie przesadzajmy z tym rozbieraniem mirafiorek, naprawde malo 131 i 132 zostalo ...

Da rade kupic taki silnik z osprzetem i skrzynia za 600-800, po remoncie chodza kolo 2000 albo wiecej. Ogolnie to albo masz cholerne szczescie, albo jak kupujesz tanio, to sprzet do remontu.

Ja mam do sprzedania 1.4 TC z osprzetem i skrzynka do remontu ( wzer w glowicy, progi, walki trzeba obejrzec) .

Jest tylko mała różnica ja nei jestem na sprzedaż

Spójrzmy prawdzie w oczy - dobry remont 1.5 to około 1500zł więc wyremontowanego 2.0 nikt nie sprzedałby za 1500zł ja stawiam na ponad 3000zł za taki silnik w dobrym stanie

cześć. najpierw napisze że ostatnio jestem żadko ale staram sie jak moge. ostatnio padła mi uszczelka pod głowicą,a w niedziele mialem dzwona i przód trzeba zrobić , do tego jeszcze uczelnia i jakoś tak to wychodzi...

co do swapa to ceny dohc-ków są różne ja dałem 700zl za całe 131 tyle że auto trzymalo sie chyba na szybach i lakierze(no może dach był ok) i oprócz tego ze mi właśnie uszczelke wywalilo to silniczek miodzio!!
cena remonty zależy od jego zakresu ale max to ok.2500 choć wiadomo że mozna "cudować" i wyjdzie więcej.
koszt przekładki jest raczej niewielki jeżeli sie robi samemu, trzeba mieć skrzynie(ew. kolnież) wał (lub jak ja: skrócić seryjny)
większość dohc jest na gaźniku więc zmain jest niewiele
pozdrawiam

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

tak przy okazji tematu o DOHC to :
moje ogloszenie
lub u nas na giełdzie.
PILNE moze ktoś sie skusi??

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

moj znajomy wlozyl sobie 2.0 dohc i z tego co wiem na czysto wyni0slo go to 6,5 tys zl w cene wchodzi montarz u prezesa kani (fiat furious) turbina chlodnica od cromy turbo sprzeglo od brawa hgt silniczek odturbione tloki i takie szmery bajery powodzenia rozbij swinke to moz wystarczy

wsadzeie silnika 2.0 w stanie conajmniej dobrym to okolo 2500 zł
tak by pojezdzic i miec pewnoosc ze nic sie nie urwie lub nie wyleci, nie pocieknie
cena obejmuje zakup i wsadzenie silnika 2.0 , skrzynie ze 132 i wal.
ceny rosna w zaleznosci od skomplikowania modyfikacji

P.S.

1)Chcialbym zdementowac pogloske o cenie 6.5 tys. za silnik turbo
i przedewszystkim projekt niejest zakonczony, wiec jak mozna mowic o finalnych kosztach.

2)Specjalne podziekowania dla pana/pani hydra_ za rozsiewanie niepotwierdzonych pogłosek.

sorki ale tej sumy nie wyssalem sobie z palca tylko poprostu umiem dodawac ceny poszczegolnych podzespolow no i jeszcze sa opinie innych ludzi z krakowa no i wypowiedzi samego wlasciciela

sorki za "plolotke"

to prosilbym o wyliczeie kosztow i zestawienie opini innych ludzi z krakowa i wlasciciela(z tego co wiem wlasciiel nierozmawia o kosztach i o tym co mu sie z wozem robi).
P.S.
prosze o liste co ile kosztowalo, bo takiego roznoszenia plotek nie toleruje (jak takowa lista sie pojawi jestem wstanie odnoszac sie do niej skorygowac twoja wiedze na ten temat)

Mój ojciec do poldka wyliczył to Rysowi1977 - dajesz silnik - taki za 500 zł, a remont + przekładka ok. 2700-3000zł.

Szkoda, że się tamten bez dania znaku życia wycofał.

Aha to jest cena bez przerzutki mostu. Bo tam trzeba przespawać mocowania.

Co do DF-a to mogę się go wieczorem zapytać

Halas juz raczej ze swapa soe wycofal, bo chce zainwestowac w kupno "cytryny". Ale to sie okarze jak wroci z holandii.

Jakby ktoś był zainteresowany taką przekładką to na priva proszę

Cytat:
2004-08-09 23:10:39, Quattro pisze:
Jakby ktoś był zainteresowany taką przekładką to na priva proszę

Kiedys mi sie snil po nocach DOHC fiata. Teraz jak juz ma byc poldek to raczej z roverkiem. A teraz to mi sie sni Volvo 850 T5-R

Mi się po nocach śni 132 z silnikiem 2000 V biturbo z maserati