MotoNews.pl

Gaznik 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wiec
od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem wymiany gaznika ten co mam cos mi sie nie podoba i nie chodzi o wyglad
teraz pytanko czy wymienic na kolejny standardowy gaznik (pewnie kupil bym ze szrotu) czy zamontowac jakis inny nie mam pojecia jaki podobno mozna inne zamontowac tak bynajmniej mowil mi gosciu na pasie startowym u nas i niby maja lepsza charakterystyke pracy.

Opócz różnej maści weberów itp. można np. zamontować gaźnik od Samary 1,5 trzeba jedynie dorobić uszczelkę pod niego.. O ile wiem to obudowa filtra pasuje... Gaźnik ten ma lepsze rozpylanie w stosunku do gaźnika poldka i poprawia troche dynamike...

weberki jakie, od czego??
hhmmm co do samary czy ten gazniczek gore ma taka sama bo wkladka gazu musi pasowac na szpilki itd

mam dellorto drla36 do sprzedania moze ci podpasuje jakby co zapraszam na priv

nio tylko ze nie fiem jaki byl by odpowiedni a kupic cosik z czym bede mial problemy to kaszanka

moze ktos sie wypowie na temat tego gazniczka

Cytat:
2004-05-10 17:30:27, Nomad pisze:
Opócz różnej maści weberów itp. można np. zamontować gaźnik od Samary 1,5 trzeba jedynie dorobić uszczelkę pod niego.. O ile wiem to obudowa filtra pasuje... Gaźnik ten ma lepsze rozpylanie w stosunku do gaźnika poldka i poprawia troche dynamike...

Obudowe filtra mam pospawana z trzech (łady, fiata i polda) bo mi nie pasowala (mialem chyba jakas dziwna).

A gazniki pasuja tez od 2104/5/7 (te z boczna komora plywakowa)bo sa prawie takie same. Ja mam obecnie 2105 (nie pamietam dokladnie jaki) i najwieksza jego wada jest to ze jest niski i malo miejsca nad aparatem No i przy wykorzystywaniu wszystkich wlasciwosci gaznika spalanie rosnie

Wazne jest odpowiednie dobranie rozmiarów dysz bo gaznik jest tak wydajny ze potrafi przelać bez wiekszych problemów normalne swiece Mozna by potestowac te z łuną gazową ale mnie na to narazie nie stać

pablo_el ale ja musze miec identyk gore jak orginal (nie wiem jak w ladzie to wyglada)bo na gaznik nasadzana jest hmmm cosik jak uszczelka groba w ktorej ida przewody gazy i wchodza do gardzieli gaznika. nasadka ta jest nakladana na gaznik (gwintowane szpilki sa dluzsze) i dopiero na nia nachodzi obudowa filtra.

pytanko jak ulozone sa te szpilki na gaznikach od lady no i gardziele bo jesli jest durza roznica to nie zaloze nakladki od gazu