Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-05-25 23:10:53 troche mnie nurtuje ten problem.....
ktore paliwo jest lepsze? czy V-POWER 95 czy zwykle PB-98 i co powiecie na V-POWER RACING 99+ |
![]() wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2004-05-25 23:21:03 hmm z tego co wiem to VP95 to jest zwykłe 95 z dodatkiem no właśnie nie pamiętam czego, więc prawdziwa 98 powinna być zdecydowanie lepsza
na SR była dyskusja ciekawa odnośnie paliwa VP, oto link: http://www.forum.streetracing.pl/viewtopic.php?t=11378 |
![]() grzybek-r TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Białystok | 2004-05-26 00:33:03
ta dyskusja miala moze tylko temat o paliwach bo faktycznie toczyla sie o wkladkach i filtrach powietrza ![]() |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-05-26 01:00:11 Przejeździełem kilka baków na zwykłej 95,na 98 niema sensu,bo i tak bez różnicy,a te V-Power to całkiem ciekawa sprawa,bo pamiętam 4 najdroższe baki w historii na VP99+ no i cały czas łudziłem się ,że no musi iść lepiej,ale tak niebyło,nawet dupohamownia wykazała braki chomików i świnek morskich,oraz nieta elastyczność i jak zatankowałem zwykłą Orlen 95,to jak to auto zapiernicza,aż nie do poznania,no czyli na 99+ moja fura niejedzie!!!A co do V-Power 95 to cały czas na nim jeżdze,bo jest najlepsze z tych wszystkich jakie testowałem sobie w samochodzie.Ma dodatki uszlachetniająco czyszczące,czy coś tam takiego,więc na bierząco mam wlany uszlachetniacz do paliw i dbam o układ wtryskowy itd.Zrobiłem około 3-4 tyś km.na tym paliwku i nieszkoda mi 4.08zł za litr.Bo furak śmiga aż miło i pali mniej niż kiedyś.Jest jeszcze jedna sprawa.Bardziej ufam marce Shell(choć karta smart ciągle mi się gubi) niż np.orlen,po tym co teraz się w polsce dzieje z tymi paliwami wole mieć w baku pewne paliwko,chyba,że ktoś mi przytoczy,że na v-power były skargi,że jest mieszane z innymi dodatkami... |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-05-26 01:09:49
Przecież ,żeby 98 była lepsza od 95 to trzeba kompa przeprogramować,czy jakieś tam inne bajery porobić,bo fabrycznie jest nasztawiony na 95.W gazecie wyborczej w dodatku o paliwach jest napisane,żeby pamiętać o tym,że benzyna 98-oktanów mimo wyższej ceny ma nico niższą wartość energetyczną od benzyny 95-oktanów,dlatego niewarto ją stosować w silnikach przystosowanych do tańszego paliwa.Ja tego teraz niewymyśliłem,tak piszą,ja tylko to przytoczyłem,a ilekroć tankowałem 98 zamiast 95 to niebyło różnicy,ani w Fiacie,ani w Toyocie,niewiem,może jestem odosobnionym przypadkiem,ale współczesne auta,to już nie stare Fordy Grunchildy z gażnikiem,że jak 98 zalejesz to jest wygar.Ale też niektóre usportowione wersje aut mają mieć lane 98 do baku,bo tak pisze producent w instrukcji i nawet to w danych katalogowych można znależć. ![]() |
![]() gosiek Toyota Corolla Warszawa | 2004-05-26 07:21:57 Że tak powiem brat raz przetestował Vmax w zbliżonych warunkach drogowych na innej benzynce i na VPower99 osiagnął 194 (i mógł dalej.....) na 98 z Orlnu ledwie 170 poszedł.
Ja zaś w starym autku testowałam różne (Fiesta ze zwlonym kompem) i na 95 to nawet maluszka miałam kłopot wyprzedzić na 98 było lepiej ale najlepiej było włnie Vpower99 - jedyne pliwo na którym można było w miarę normalnie jechać..... Z zastrzeżeniem na stacje najgorsze dla mojego autka było BP i właśnie Orlen (stacje w Wawrze). Ostatnio się grzechotnikowi dostła zmiana paliwka (bo nie było Shella po drodze) i po tankowaniu na Orlenie (Wawer i ul. Postępu) i Statoilu (na Bemowie) myślałam że ktoś mi autko na 90 podmienił....... Ale dużo również zależy od stacji na której było paliwko tankowane. |
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-26 12:35:42
A u mnie z różnicą ![]()
To ufaj dalej: uf, uf ![]() A co do kompa to w instr masz napisane że benzynka musi mieć MIN 95 (czy jakoś tak a NIE TYLKO 95) także nie ma obaw nic nie trzeba przestrajać komp sobie radzi sam (to nie stary gaźnik ![]() |
![]() simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-26 13:42:27 WITAM,
Jedyne co zauwazyłem na VP99+ , to to, ze w yarisie na najwyzszych obrotach silnik chodził płynniej (mniej trzęsło), ale jesli chodzi o zwiekszone osiągi - mysle ze sobie to wszyscy wmawiamy. (Są owszem wyjątki od normy ale jednak nieliczne) Do lexusa . pomimo ze jest wszedzie napisane PREMIUM UNLEADED FUEL ONLY ,nie leje v power 99+, po pierwsze za drogo, po drugie noebezpieczna benzyna dla katalizatow (przynajmniej w moim przypadku). Zresztą autko mam wersji amerykańskiej, gdzie paliwo premium to max 95 oktanow.(87, 89, 91, 93,95 - w zaloeznosci w jakim stanie: 93 lub 95 to najlepsze paliwo) Takze ze spokojem opłaca mi sie lac po prostu Pb95. A co do osiągów - nie zalezy mi na wiekszych. Mam i tak wystarczające. Paliwo typu Pb98 to paliwo zalecane do najbardziej luksusowych samochodow przeznaczonych na rynkek europejski. Nowy Lex LS430, czy S-klasa. Mozna go oczywiscie uzywac w samochodach w ktorych zaleca sie poprostu pb95 (jak ktos chce miec komfort psychiczny) ale nie wydaje mi się zeby to był opłacalny interes... Pozdrawiam |
![]() Kafar TOYOTA DRIVER Auris Warszawa | 2004-05-26 14:28:09 Przetestowałem niemal wszystko w związku ze spalaniem stukowym w mojej Corolli VVTi z 2000 r.(ma wadliwy komputer)
Część wniosków w wątku na forum technicznym/ Corolla-spalanie stukowe/ Potwierdzam to co pisze simcom, na 99+ silnik kręci do wyższych obrotów bez wibracji/ciszej/, jest to jedyne paliwo na którym moja Tojotka nie wykazuje spalania detonacyjnego w żadnym zakresie obrotów ![]() |
![]() pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-26 14:34:49
chyba, że kosztuje tyle samo co 95 ![]() ![]() |
![]() CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-05-26 17:40:55 Shell abgas rulezzzzzzzz ![]() ![]() ![]() |
![]() mlecyk Toyota Yaris Warszawa | 2004-05-26 18:58:00 A czy testowaliscie juz supreme ze statoila? Nie wiem czy to autsugestia ale wydaje mi sie ze przejade wiecej niz na zwyklym paliwie, przynajmniej teraz w polowie baku sa takie widoki.
Co do autosugestii to przeciez calkiem dobrze opisane zjawisko w psychologii. Sam lapie sie na nie, zwlaszcza po zatankowaniu na Neste. Mimo ze spalanie mniej wiecej takie samo ale dla mnie kreski znikaja w tempe blyskawicznym i jakis taki wolowaty jest. |
![]() faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-05-26 21:13:16
Tylko shell ma z Petrochemi?A reszta? BP,ESSO,JET?Skąd oni mają?Chyba nieprzywożą ze szwecji,albo niewiadomo skąd.W sumie to masz racje z tym ,że ma tam swoje paliwo,ale napewno nietylko shell ma tam.Zawsze pozostaje mi to ,że te paliwo ma właściwości czyszczące,które tak bardzo są reklamowane. [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2004-05-26 21:17:13 ] |
![]() wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2004-05-26 22:34:59
nie wiem jakie silniki trzeba przeprogramowywac ale na pewno nie te w Yarisach |
![]() wwtcka TOYOTA DRIVER Carina II Wrocław | 2004-05-26 22:45:59
kurde wydawało mi się że to tutaj było jeszce poszukam ale pamiętam że był wątek i było naprawde dużo informacji o VP |
![]() pin555 Lesniczy GT :-) Gliwice | 2004-05-26 22:52:35
Nie chce sie wdawac w szczegoly, ale roznica 25km/h oznacza roznice w mocy rzedu 30-40KM a to troche za duzo jak na roznice miedzy dystrybutorami, chyba ze Han Solo wreszcie naprawil hipernaped ![]() Bez urazy ![]() |
![]() Woytek Toyota Starlet Warszawa | 2004-05-27 11:42:53 Wczoraj na prawie pusty bak zalałem 99+ i lekka różnica chyba jest (wcześniej była 98 )! chyba że to sugestia, ale kiedyś faktycznie wysokie prędkości łapałem łatwiej właśnie na 99+ |
![]() Kwieczor TOYOTA DRIVER Yaris Luna 1,3 3D Buczek | 2004-05-28 10:16:53 jakoż na V max nie testowałem paliw, raczej na ekonomię i mam jedno spostrzeżenie,
W firmie mieliśmy karty Shell, ale wtedy to mnie nic nie interesowało, lać i jeździć Potem prywatną corolkę tankowałem na stacji "no name", gdzie było najtańsze paliwo w okolicy i stosunkowo czyste (żadnych ksztuszeń, nierównej pracy, nie zamarzało itd), kiedyś tam nie mieli i z konieczności nalałem BP i miłe zaskoczenie, co prawda 20 gr różnicy w cenie, ale 50 km na + w zasięgu (do zapalenia rezerwy), myślałem, że przypadek, inny styl jazdy czy coś, ale nie - kilka tankowań z rzędu i rezerwa zapalała się przy 650 km, a wcześniej już około 600 km, potem testowałem jeszcze Jet i Shell, ale na BP wychodzę najlepiej może ktoś ma podobne spostrzeżenia? Pozdrawiam Kwieczor |
pysiak TOYOTA DRIVER Toyota Carina E i SY ... Częstochowa | 2004-05-28 10:55:11 Tojotka jeździ na gazie, ale Meganka żony na benzynie i spostrzeżenia są następujące:
Vpower 95 (99+ nie leje, bo to już chyba nie ma sensu) jest paliwem drogim ale chyba się opłaca. Meganka ma silnik 1.6, 8 lat i 102000 km przebiegu i na Vpowerze spalanie nie przekracza 7 litrów (jazda typu 10 km do pracy, potem w ciągu dnia trochę po mieścia i 10 km do domu). Po przejechaniu ok 5000 km na Vpowerze zaczęła tankować zwykłe PB95 też na Schellu i osiągi wprawdzie pogoryszyły się albo i nie - różnicy specjalnej nie dostrzega, ale spalanie wzrosło o ok 0,9 l na 100 przy tym samym stylu i warunkach jazdy. Tak więc coś chyba jest na rzeczy..... Co do tankowania pb98 - kilka razy nalałem do P106 - osiągi się nie zmieniły, ale silnik pracował bardziej miękko i spalanie było niższe. Wprawdzie ta różnica nie była aż tak odczuwalna jak na Vpowerze, ale jednak spalanie spadło. |