MotoNews.pl
11 Jednak nie bis (48840/0) - NT

Jednak nie bis

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Jednak nie kupuje bisa. Po waszych ostrzeżeniach i kolegów mechaników z moich okolic zdecydowałem się na zakup zwykłego maldona.
Koleś chce sprzedać fiata 126p za 1000 zł.

Oto fotki tego bąka

Jak mówi ten gość zawieszenie i środek jest od eleganta, silnik i skrzynia po remoncie.

Zgadnijcie jaki to rocznik?

jeszcze na pradnicy a nie na alternatorze. sadze, ze 80

alternator gościu dorzuca gratis

Rocznik 77
Warto czy nie?

Pozdrawiam

Autko ładne tylko szkoad ze ten rocznik jest skundlony FLem.
Z tego co widac na fotach opyla sie za 1tys.

Ja tu widze troche inwestycji ....
Za 1000 warto ale doprowadzac do stanu oryg....

Wow 77 :] ale jak widać dużo z klasyka już nie zostało...
nawet przednie nadkola widze ze wymieniane na nowy typ...
pewnie bity był nie raz :/
sprawdz podłoge i wogóle bude, układ kierowniczny, stan hampli noi chyba wogóle wszystko co sie tylko nasunie na myśl

Da się kupić błotniki do klasyka(wąskie)? Czeka mnie wymiana obydwóch, a wolałbym nie reperaturować.

Ostro jak na 77 ale racja niepotrzebnie ktoś go unowocześnił

Dziś jade go obejrzeć.
Wygląda to tak, że nie był ani razu bity. Jest całkowicie bezwypadkowy.
Cała buda jest z roku 93. Czyli chyba tylko silnik jest z 77.

Pozdrawiam

no wlasnie chyba z 77 to tylko silnik zostal a wtedy nie byly jeszcze 600tki?
pozdro i gratulacje zakupu fajnego i niedrogiego malcza!

no przy założeniu że silnik jest z 77 roku to pytanie tylko co w tym silniku jest z tego roku kiedyś miałem 78 rocznik, to było miodzio... tylko buda w pewnym momencie poszła do wymiany, ale cała reszta była oryginalna (ach ten prędkościomierz); ale się biedak po prostu rozsypał pewnego pięknego dnia

Właśnie obejrzałem tego maldona.
No cóż mogę powiedzieć. Miiooodzio!!!. Silniczek jest w stanie idealnym, żadnych wycieków, blacharka w zasadzie też, tylko na tylnym prawym błotniku widać miejsce, gdzie było ognisko rdzy(jest już usunięte). Cały środek i zawieszenie od eleganta, alternator, tak jak już mówiłem koleś dorzuca gratis, tylko mówił, że tam jakąś blache trza dokupić(według niego jest to wydatek rzędu 10-20 zł). Oczywiście radyjko jest, głośniczki w drzwiach, ubezpieczony, przegląd itd.
Chyba się zdecyduję co wy na to?

Oczywiście cały czas jest w eksploatacji. Gość nawet starego ściągnął z roboty, żeby mi pokazać tego bolida

jak dla mnie brać, jak stan idealny to za taka cene spoko; co prawda elegant stracił trochę na wyglądzie w porównaniu do wcześniejszej budy, ale cóż... starą ciężko znaleźć w dobry stanie (moja na przykład okropnie się już sypie...)

[ wiadomość edytowana przez: Ownon dnia 2004-05-12 14:30:12 ]

Ja bym brał - nie dośc że wygląda jak elegant to przysługują na niego zniżki 50% za weterana szos.

Sprawdź tylko wszystko, pzrejedź się i wtedy bierz.

P.S. Jeszcze jak to jest 600 to już wogóle miodzio. Miałem kiedyś i 600 i 650 i 600 o niebo lepsza

Wydaje mi sie ,ze to jakas wajcha,wymienial nadwozie?,sadze ,ze maluch pochodzi np:z kradziezy i zostal zmieniony numer,sprawdz wszystko,jak zmienial kaste to powinien miec tabliczke zastepcza z wydzialu komunikacji,jak nie ma to musi byc wajcha,dziwne?

Mufaz dla Ciebie to wszysko jest dziwne ... Rowniez bym bral jesli jest wszystko tak jak mowisz.

Całkowicie legalny zapewniam

Aha gość założył jeszcze dmuchawe
No to go biore! ;D
Pozdrawiam

Cytat:
2004-05-11 22:14:10, Krzemowy pisze:
Da się kupić błotniki do klasyka(wąskie)? Czeka mnie wymiana obydwóch, a wolałbym nie reperaturować.

mam na stanie lewy nowy oldschoolowy

Cytat:
2004-05-12 15:04:21, Lava1 pisze:
Ja bym brał - nie dośc że wygląda jak elegant to przysługują na niego zniżki 50% za weterana szos.

Sprawdź tylko wszystko, pzrejedź się i wtedy bierz.

P.S. Jeszcze jak to jest 600 to już wogóle miodzio. Miałem kiedyś i 600 i 650 i 600 o niebo lepsza

ps co musi spelniac auto zeby dostalo zolte blachy??

bo ot tak nie dostenie 50%
moje ma szanse na 652??? bo na 903 to chyba zadnych

Cytat:
2004-05-12 15:12:16, mufaz pisze:
Wydaje mi sie ,ze to jakas wajcha,wymienial nadwozie?,sadze ,ze maluch pochodzi np:z kradziezy i zostal zmieniony numer,sprawdz wszystko,jak zmienial kaste to powinien miec tabliczke zastepcza z wydzialu komunikacji,jak nie ma to musi byc wajcha,dziwne?

ja też kiedyś zmieniłem i nie dlatego że sam sobie ukradłem tylko znalazłem w lepszym stanie