Czy warto do nowo kupowanego Ave montowac

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
blokade skrzyni biegow - tzn czy sie nie sypie i czy rzeczywiscie zabezpiecza?
dzieki za info

Szkoda pieniedzy.Dla zlodzieja, a w szczegolnosci jesli ma zamowienie, nic nie jest przeszkoda.......Moim zdaniem lepsze jest odciecie zaplonu.

Ja myślę, że warto. Zawsze to kilka(naście?) sekund utrudnienia dla potencjalnego amatora cudzej własności.
Jak szybko nie dmuchną auta to sobie odpuszczają (do następnego razu), albo przyjadą z lawetą
Pozdro.

no podobno taka blokada to kilka sekund roboty. ja jednak mam u siebie i wciaz mam samochod hehe... nie wiem czego to zasluga. wlasnie godzine temu ukradli z mojego parkingu strzezonego samochod... wiec jak widac zadne zabezpieczenie nie jest skuteczne wystarczajaco... jak zlodziej ma zamowienie to i spod ziemi wykopie

Ja osobiście uważam że warto !!! A najlepiej zastosować kombinację mechaniczno-elektroniczną.
Poza tym dobra blokada we właściwy sposób załozona to NIE JEST KILKA sekund. Daje to przede wszystkim czas na reakcję właściciela i zniechęca złodzieja. Do tego najlepiej radiopowiadomienie abyś wiedział co dzieje się z autem.

Poszukaj w moich postach sprzed pół roku (może więcej) pisałem kilkakrotnie o zabezpieczeniach i parę razy wyjaśniałem szczegółowo co zrobić aby ZMNIEJSZYĆ ryzyko. Gwarancji oczywiście nie ma, bo najgorsze jak na Twoje auto jest zamówienie, niestety wtedy to juz tylko kwestia czasu.
Pozdrawiam

Pewnie że warto, lepiej mieć niż nie mieć. Kosztuje mniej niż 1% wartości auta, a na większość złodziei amatorów wystarczy.
Oczywiście najlepiej nie ograniczać się tylko do blokady.

Sam musisz rozstrzygnąć, każde kolejne zabezpieczenie to kilka sekund więcej samochód stoi, chociaz z drugirj strony dla zawodowca to żadna przeszkoda. W tamtym roku w grudniu mojemu bracikowi z parkingu przy CASTORAMIE na Targówku dmuchneli PEUGOTA 406 V6 COUPE, który miał chyba wszystkie możliwe zabezpieczenia ( dwa niezależne alarmy, z czujnikami przechyłowymi i antynapadem, blokade skrzyni biegów i monitoring satelitarny ) samochód zginął podczas 15 minutowej wizyty w sklepie a i z AC odzyskał 20.000 mniej.

Cytat:
2004-05-11 11:07:44, KJ pisze:
W tamtym roku w grudniu mojemu bracikowi z parkingu przy CASTORAMIE na Targówku dmuchneli PEUGOTA 406 V6 COUPE, który miał chyba wszystkie możliwe zabezpieczenia ( dwa niezależne alarmy, z czujnikami przechyłowymi i antynapadem, blokade skrzyni biegów i monitoring satelitarny )

Koniec świata, kradną francuzy

Cytat:
2004-05-11 11:22:18, jackal pisze:
Koniec świata, kradną francuzy

na żyletki...