Dziwne zachwanie kierownicy powyżej 160 km/h

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie od jakiegos czasu zauwazam bardzo dziwne i nigdy wczesniej nie spotykane dragania powyzej magicznych 160 m/h. Kierownica drga mi rekach i trace nad nia kontrole jesli na drodze wystepuja jakies muldy badz koleiny. Nigdy tego wczesniej nie mialem !!! zauwazylem to juz pare razy ale zawsze sadzilem ze wynikalo to z nierownosci na nawierzchni!! ale tearaz jechalem sobie trasa siekierkoska, nowym mostem gdzie droga jest rowna jak cholera i mialem taki wlasnie problem!! nie wiecei co moglo byc przyczyna ??

Pozdrawiam
Lasombra

Może jakieś elementy gumowe, czy końcówki.

Wyważenie? Uszkodzenie opony? Spróbuj przełożyć tył na przód i jeśli drgania ustąpią problem leży w kołach.

RS

moze koncowki drazka....u mnie pomoglo(wymieniam co 60.000)

To wszystko co koledzy wyżej napisali.Nie wystarczy ,że koła były wyważane ale kiedy OSTATNIO były wyważane????
Podnieś samochód i obracaj kołem może gdzieś jest jakaś buła,mocno starty bieżnik, inne ślady uszkodzenia...(?)
Najlepiej jec na jakiś warsztat daj w łape i niech trzepią końcówki drazków kierowniczych,amory sworznie zwrotnic a jak nic nie wykaże to będziemy myśleć

jeżeli nie opony to na bank końcówki drążka stabilizatora. Chodzi mi o te gumki ściskane podkładką i nakrętką.

Miałem to samo - walczyłem z kołami....i nic to nie dało.....aż wkońcu tak na próbe ścisąłem bardzej te gumki i problem znikl

na 100% końcówki ja też miałem takie objawy (3 razy już wymieniałem) a mam na liczniku dopiero 63 tys. km, ale... założyli mi w Daewoo końcówki od oplika i.. wszystko jest ok (zrobiłem na nich już 30 tys. i bez problemu. Pozdro misiek

hmm oponki zalozylem nowe, hmm tzn zimowki na stalowych oponach wywazono mi je i wszystko bylo ok. moze macie racje i to te koncowki, bede musial wpasc do warsztatu bo moge sie zabic jak strace kontrole nad kierownica...

Dzieki wielkie
Lasombra

Jak sie nie chcesz zabic to zmien Daewoo na samochod !!!!

POZDr

Dramar

hahaha
bardzo smieszne, ja jako socjalista wole samochod jakim jezdza masy a nie opla omege, ty burżuju....

Lasombra

Cytat:
2002-11-10 21:06:42, Dramar pisze:
Jak sie nie chcesz zabic to zmien Daewoo na samochod !!!!

POZDr

Dramar

A jak ty nie chcesz się zabić to sprawdż czy twoja super omesia ma prostą piodłogę...

Ma prosciutenka !! Kupiona prosto od dealera. Poprostu kupiona nowka !!

A fakt mojego komentarza nie wynika z faktu posiadania Omegi a z faktu przejechania Esperem kolo 60tys km.

I fakt jest jeden - to nie jest auto do jazdy 160km/h ( czyli tej magicznej przy ktorej drzy Lasombrze kierownica ). Dobrze, ze tylko to drzalo swoja droga.

PS. Lasombra - jak chcesz byc dobrym socjalista to wskikuj do samochodu mas KASZLAKA !! Inaczej bedziesz socjalista burzujem

A jak chcesz jezdzic 160 to powaznie zmien samochod.

o spoko daj mi jakies 180 tyś zł to też sobie szczele MV6 myślałem właśnie o tym niedawno..

a tak na margonesie to miałem kiedyś nadzieje żę to będzie moje następne auto po Espero które bardzo lubie ale wiecie jak to jest z autkami co jakiś czas się je zmienia....

jedna uwaga jeszcze może nieśmiej się z Espero bo to nieładnie a tym bardziej żę stosunek ceny do rocznika i komfortu wypada znacznie korzystniej dla Espero niż w Omedzie.......

A teraz coś dla Lasambry po pierwsze na zimówka niepowinieneś jezdzić powyżej 160 km/h chyba że masz inny indeź prędkości standardowy w naszych modelach jest do 160km/h po drugie na zimówkach przeważnie samochód przy takiej prędkości zaczyna pływać w porównaniu z letnimi oczywiście no i po trzecie skoro masz bicia to może udaj się do dobrej stacji servisu ogumienia i wyważ koła na osiach pomaga a przynajmniej mi pomogło...

Wywazanie na osiach? To mozna by sie pozbyc i drgan od tarcz hamulcowych w ten sposob?

A czy ja sie smieje ( hahahaha ) z Espero ??

NIE !! Smieje sie z tych co jezdza nim 160km/h. Bo to samobojcy... Szkoda fajne autko rozbic.

PS. MV6 nie kosztuje 180tys a jedyne 167tys... za roznice mozna kupic 4 letnie Espero. Wiec fakt stosunek cen jest lepszy... ale ja preferuje tylko jeden stosunek... z kobieta.

dajcie sobie juz looz....

Dominik !!

Robie to tylko z uwielbienia dla Twojej podlogi....

Prędkość 160km/h na polskich drogach to chyba zbyt wiele dla kazdego samochodu.
Ps Poznań to jednak małe miasto, a ulice tak charakterystyczne

Yo !! Pszczelna jak pewnie zgadles.

To byla grozba ?? Czy chec spicia piwka ??