| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
lenny TOYOTA DRIVER Toyota Avensis 2,0 konstancin | 2004-03-29 22:44:20 foty w profilu!!!
no i co powiecie...? sprezynki niedlugo beda takze niech sie nikt nie unosi zbytnio... medel felg moze nie porywajacy ale niesamowicie wspolgra z autem! mam racje przemo z ?? pozdrawiam |
lenny TOYOTA DRIVER Toyota Avensis 2,0 konstancin | 2004-03-29 22:52:54 a dla żądnych informacji:
235/45/17'' |
![]() alan03 TOYOTA DRIVER Yaris Luna Tarnowskie Góry | 2004-03-29 23:02:07 ulala Według mnie trochę za chude są te szpryszy, ale to może dlatego że conieco wlałem w siebie przed chwilą ale jest całkiem całkiem... jednak nie ma to jak zobaczyć na żywo... szkoda że nie mam ku temu możliwości Lenny tak trzymać |
ko-hoshi TOYOTA DRIVER now Civic ex Starlet Posen | 2004-03-29 23:02:52 Fajowa, bardzo ładnie się to komponuje, a jeszcze jak dołożysz sprężynki to miodzio P.S. co ty chcesz od tych felg ??? |
lenny TOYOTA DRIVER Toyota Avensis 2,0 konstancin | 2004-03-30 16:15:05 heheh
bad looka... ale to prawda!!! no.. fakt faktem ze nawet opel astra classic 1.4 z okolo 1996 rako z czarnymi zderzaczkami w kolorze bzu (hueheuheu) na 16' z kapciem 195/45/16 wydawala mi sie zdaleka jakims eleganckim furakiem! nie ma to jednak jak nalesnik na dobrej feli... teraz z wiosna, znowu milion pomyslow na tuning. Dzis u tlumikarzy bylem i rozmawialem na temat kompletnego wydechu (2 koncowki) do mojego auta. Nawet nei zabil mnie cena jaka krzyknal po rozmowie, ale i tak bedzie musialo to poczekac troszke. Pozdrawiam na wiosne |
Artoone TOYOTA DRIVER Toyota Avensis Krakow | 2004-03-30 16:36:33 Ładnie ave burczy z przelotówką z tyłu,nie zagłośno ale trzeba sie przyzwyczaić-tylko zostaw tłumik środkowy żeby za głośno nie było
Pozdro ps a takie fele już w ave widziałem he he |
lenny TOYOTA DRIVER Toyota Avensis 2,0 konstancin | 2004-03-30 17:10:32 tlumik srodkowy bedzie nowy ale zostaje na bank, do tego rura z poszerzona srednica i koncowy bede chyba robil na zamowienie u jakiegos zawodnika co sie tym zajmuje... bo nie mam ochoty juz sluchac jak mi pierdzi samochod! mialem to w 206 i koniec z tym...
wiec tlumik ma byc pol sportowy i cichutki bardzo!! a felaszki faktycznie przez przypadek takie same jak przema z a jak u ciebie artoone? pozmieniales cos w silniku? zawieszenie? wydech? |
![]() janooop Warszawa | 2004-03-30 21:55:41 Ale i tak bardzo łądnie się prezentuje. |
Stachu TOYOTA DRIVER Toyota Yaris Poznań | 2004-03-30 23:49:51 A nie boisz sie zmieniac ukladu wydechowego obliczonego przez specjalistow a na zrobiony przez "tlumikarzy"?? Koncowy tlumik to pal licho ale cala reszta to juz ciekawe... |
lenny TOYOTA DRIVER Toyota Avensis 2,0 konstancin | 2004-03-30 23:54:22 eeeeeeeee stachu....
gdybym mial maseratti db9 to bym sie bal... ale przy ave 2.0 i tylko 130 koni to naprawde nie wysilony silnik jest i mozna latwymi zabiegami poprawic dynamike przynajmniej lekko! 206 1,1l (8 zaworków -60KM - hehe doswiadczenie lekkie mam a pozatym nic na przypal!! bedzie dobrze... tak mysle ze za rok 150KM bedzie... ale to zalezy od mojej skarbonki pozdrawiam |
lenny TOYOTA DRIVER Toyota Avensis 2,0 konstancin | 2004-03-31 10:44:38 noooooooo darus!!
tera to dales do pieca z felami!!!!! naprawde inny samochod... tamte 16 co miales wczesneij niebardzo graly z bryla auta..! a te to co inengo przepiekny model od AVE nowej... a zastanawialem sie kilka tygodni temu jakby wlasnie te felaszki w naszych budach pasowaly... a tu prosze... ELEGANCKO!!!! a skoro juz slodze, to powiem ze cudnie szybeczki masz przyciemnione... koniecznie napisz mi prosze ile procent na kolejnych szybkach... a jaki masz silniczek w swoim? przy moim 2,0 naprawde zadnej roznycy nie poczoelem na tych nalesnikach! wprawdzie nie mierzylem go, ale odczuwalnie nic sie nie zmienilo w przyspieszeniu!!!! a pozatym przeokrutnie fajne progi masz.... gdzie dorwales takie cus? jakas cena moze promocyjna?? HMMM!! czyli ave poprawione mamy 4 tak? przemo z darus ja i kolega co t odwalil kawal dobrej roboty na kombiawce.. niestety nie pamietam nicka!! elegancko! moze spotkanko pozdrawiam |
przemo_z TOYOTA DRIVER Toyota Avensis Świdnica | 2004-03-31 12:06:38
Takie 17-stki prezentuja sie elegancko. Mi taki styl odpowiada, ale na aucie innym niz moje. Sam wole bardziej sportowe wzory i ciekawy jestem jak będą wyglądały te włąsciwe fele. |
przemo_z TOYOTA DRIVER Toyota Avensis Świdnica | 2004-03-31 12:40:46
A takie kółka już gdzieś widziałem Wygldają oczywiście bosko. Widziałem je już w Ave koloru czarnego, bialem i niebieskiego i na tym ostatnim wyglądają wysmienicie. Co do opon to rzeczywiscie 235 to za duzo. Po pierwsze bedzie ci ocierało o tylne nadkola (optymalny rozmiar to 215/45) a po drugie w stosunku do orginalnych felgi z tak dużymi oponami sa znacznie wyższe... |
przemo_z TOYOTA DRIVER Toyota Avensis Świdnica | 2004-03-31 12:54:09
Nie można zapominać o moim poprzednim aucie, tzn. czarnej Ave, ktora teraz ujezdza moj brat. Zakupil do niej takze duuuze koła. Oczywiscie 17-stki z tym, ze szerokie na 8-cali. Mam nadzieje , ze wraszcie uaktualni fotki... |
lenny TOYOTA DRIVER Toyota Avensis 2,0 konstancin | 2004-03-31 14:05:11 no faktycznie przemo obcieraja tylne kola ale przednie rowniez....
szczegolnie prawe... dziwnas prawa ale widocznei tak sie ugina amorek jakos ze prawe kolo o nadkole zawadza leciutenko! to do wyniany pojdzie wnajbliszym czasie! a wieksze sa i to o 8%... myslalem ze to niewiele a okazuje sie ze roznica jest! i to znaczna.... ale wszystko jest do dopracowania jeszcze! narazie czerpie nieziemskie przyjemnosci z jazdy toyotka moja i juz knuje nastepny ruch pzodro |
bisua TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Wrocław | 2004-04-04 16:06:55 własnie darus moze na forum pochwalisz sie gdzie te szybki i za ile przyciemniałes i oczywiscie w jakim procencie |
Artoone TOYOTA DRIVER Toyota Avensis Krakow | 2004-04-05 00:57:23
Zawieszke juz mam jakiś czas temu zmienioną na springi HR i amorki KONI(czerwone) z czterostopniową regulacją,autko prowadzi sie jak wyścigówka Wydech natomiast to dwa końcowe tłumiki przelotowe WM(polskie) i zrobiona przelotka V,cały układ nie pracuje za głośno dla mnie to poezja he he A silnik 2.0 3S-FE miał być już dostarczony do mnie 26.03 ale coś sie skomplikowało i dostane go 13.04 Daliśmy już zaliczke 1tyś pln a całość wyniesie 5tyś pln dostaniemy silnik(kompletny) skrzynie ,półosie,komputer,wiązke elektryczną i tarcze hamulcowe z zaciskami. wszystko wyjęte zostało z AVE rozbitej z tyłu 2000r. przejechane 76 000km (jest ksiazka serwisowa). Mieliśmy na początku pojechać i odebrać sami z Monachium,facet nie chciał przywieżc i zapraszał osobiście(można było odpalić i posłuchać) ale w końcu wyprosiliśmy i nam przywiezie. jak już dostane silniczek to założe nowy topik i tam opisze co dostaliśmy z osprzętu i na jakie problemy sie natkneliśmy przy swapie z 4A-FE na 3S-FE. jak sprzedam swoje żeczy spod maski będe chciał założyć NITRO SPORT COMPACT (mokre+50/+75) Jeżeli macie jakieś już sprawdzone sposoby na podniesienie mocy na stałe w ave to będe wdzięczny za podpowiedzi Pozdrawiam |