Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() KJ TOYOTA DRIVER AVENSIS WAGON D4D Warszawa - Radom | 2004-05-12 10:55:14 Toyota ma "specjalne" pakiety ubezpieczeniowe w PZU i ALLIANZ ( wejdź na srone www.allianz.pl jest tam kalkulator ubezpieczeniowy ) z tego co wiem to wszyscy dealerzy Toyoty powinni oferować pakiety tych firm ( umowa podpisana na szceblu korporacji ) ja niestety bez zniżek zapłaciłem 5.900 ale samochód ubezpieczałem w Warcie Kielce ( tam było najtaniej )jesli będziesz miał wybór to bierz ALLIANZ na tle innych firm ubezpieczeniowych w Polsce są naprawde nieźli ja przynajmniej mam dobre wspomnienia związane z ta firmą
Nie ma żadnego problemu żebyś ubezpieczył sobie samochód indywidulanie i możesz to przeciez zrobić gdzie chcesz i w jakiej firmie chcesz, ważne jest zeby ubezpieczenie było zawarte od dnia rejestracji samochodu a nie od dnia odbioru. ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-12 11:09:14
Wydaj mi się, że pomiędzy tymi dniami (może być i 2 tygodnie) za auto odpowiada diler lub TMP. Mogę się mylić, ważne jest jednak żebyś odbierając auto miał już ważne ubezpieczenie, bo złośliwy sprzedawca któremu nie dałeś zarobić na ubezpieczeniu, może powiadomić "nieznanych sprawców" i będziesz ciężko doświadczony finansowo. |
![]() KJ TOYOTA DRIVER AVENSIS WAGON D4D Warszawa - Radom | 2004-05-12 11:21:32
Ja też nie jestem ekspertem ale takie informacje miałem wcześniej z Centrali Warty później potwierdził to agent ubezpieczeniowy, który wystawiał polise ![]() ![]() |
Lew2 TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kraków | 2004-05-12 12:37:29 Z tego co wiem to jest ok 5000 zł kary, za posiadanie rejestracji samochodu, bez OC, nieważne kiedy i jak daleko wstecz. Ponoć jak nawet po latach wykryją, że był jeden dzień, kiedy samochód był zarejestrowany, ale bez opłaconego OC, to mogą przywalić powyższą wpłatę na Fundusz Ubezpieczeń Gwarancyjnych (nie wiem czy nazwa jest dobra, ale chodzi o instytucję, do której składki odprowadzają wszyscy ubezpieczyciele i wypłaca się stamtąd jak czeba komuś wypłacić, a nie da się ściągnąć ze sprawcy). Ważne jest tylko OC, bo tylko OC jest obowiązkowe. Może można zawrzeć gdzieś takie krótkoterminowe samo OC, ale to pewnie wyjdzie drogo/dzień. |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-12 12:56:39
Można, drogo, nie chcą ![]() |
![]() bisua TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Wrocław | 2004-05-12 14:24:25
po pierwsze nie ma krótkoterminowych OC po drugie Autko w dniu rejestracji ma zostac tez ubezpieczone (OC) tak stanowi rozporzadzenia ![]() po trzecie dealer do momentu wydania auta sprawuje nad nim ochrone gdyż gdyby sie uprzec momentem zakupu w umowie można zapisać jest moment wydania towaru Pozdrawiam ![]() |