| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-20 22:08:48 no i mam prosze ja was gazik w samochodzie...pierwsze uczucia mam mieszane jedno dobre bo tanio jezdze napelnic butle to naprawde mozna miec pusty portfel, a drugie gorsze pozdro |
DamianS F&F Sympatyk Mercedes 230E Wola | 2003-08-20 22:13:36 gratulacje |
Chopper F&F Wolny Słuchacz :) VW Passat Combi Krakow | 2003-08-20 23:21:29 Congratulations! Moze prezes wkoncu bedzie czesciej na spoty przyezdzal |
vievior F&F Wolny Słuchacz :) Opel Omega A Kombi Piła | 2003-08-20 23:34:05 gratuluje |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-21 07:14:42
bo czuć jakby druga przepustnica była zmulona..nie wiem na jakiej zasadzie teraz to działa..ale mniej wiecej przy obrotach kiedy otwiera sie druga gardziel czuc ze auto po prostu nie idzie...a nie sadze ze na gazie jezdzi sie do 3tys |
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2003-08-21 08:22:40 Ja tam z gazem nie mailem do czynienia nigdy ale przeciez tuz po zalozeniu sa w krotkich odstepach czasu regulacje...moze suie jeszcze wszysko dogra...jak nie to pokombinuj z miesznaką PS: Moze zatankowales chrzczony gaz ? PS2 : Vievior kiedy zobaczymy fotki ? [ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2003-08-21 08:23:37 ] |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-21 09:00:49 zatankowałem wczoraj power gasssss..... więc gaz na pewno nie jest chrzczony. Chociaz kto wie ?
Mysle ze jest to kwestia regulacji bo odebrałem samochód o 21 bo nie mieli prądu w zakładzie i nie zdążyli wszystkiego podregulować dlatego dziś jeszcze raz jade. |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2003-08-21 09:07:33 a dziś okaże sie że po ciemku źle założyli byłem wczoraj u konia i widzialemże kant zagazowany , a wszystko nowe i świerzutkie |
moch F&F Sympatyk 126 83', 126 79' Łódź | 2003-08-21 12:26:10 moje gratulacje. To teraz nie znamy dnia ni godziny w całym kraju jak nas nawiedzisz ... kurde, przeprowadzam się !! |
![]() Yakitaki autonogas Boat City | 2003-08-21 12:47:43
Może jak zwykle mądry pan gazownik założył mikry mikserek i otwieranie drugiej przepustnicy niewiele daje, bo mikser stanowi restrykcję...
Sądząc po ,,mądrościach'' misiów-gazerów, którzy mikser 34mm zakładają nawet do trzylitrówek (tak odrzekł misio, który zagazował takim mikserem dwulitrową Mazdę mojego znajomego, gdy ten się zapytał, dlaczego po zagazowaniu auto powyżej 5000rpm traci moc i czy nie jest to wina zbyt małego miksera), to na gazie jeździ się kapeluszniczo, nie przekraczając raczej 3000, no góra 4000rpm. ;> Z drugiej strony czego wymagać od prościutkiej instalacji, która nie jest nawet w małej części tak rozbudowana jak wielostopniowy gaźnik, o układzie wtryskowym nie wspominając. Coś musi być upośledzone, albo góra, albo dół. Zatem upośledza się górę, bo dół jest potrzebny na codzień, na wszelki wypadek wzbogaca się mieszankę i tak to jeździ... K.Y. |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-21 16:00:40
No chyba to tego wina bo w gazowni tez na to zwracali uwage..ze gazu dostaje duzo i go muli Ale dzis to narzucałem sie k&*%^$ bo nie moglem rano zapalic. Okazało sie ze wogole komora plywakowa byla zupełnie pusta !!! a ja krecilem krecilem a paliwo wogole nie szło. Pozniej dopiero sie okazało ze elektrozawór nie ma masy... |
erzet_ef F&F Sympatyk alfa romeo 146 wroclaw | 2003-08-21 16:07:21
nie ma to jak fachowy serwis ![]() [ wiadomość edytowana przez: erzet_ef dnia 2003-08-21 16:10:26 ] |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-21 16:19:06 akcja byla taka ze wczoraj paliło a dziś zdechło ale juz jest wszystko ok. |
Marjusz F&F Wolny Słuchacz :) 80' 2.0 i T3 WrocłaW | 2003-08-21 19:18:57
Mnie na skrzyżowaniu kiedyś nagle zgasł właśnie dlatego..., gaz się skończył, a na benzynce nic Power gaz to żadna rewelacja, ja żadnej różnicy między gazem z Petrochemii czy Orlenu, a Szelowskim nie zauważyłem. Nawet był jakby słabszy. Tylko tankowałem w Gorzowie Wlkp. gdzie podobno 50% stacji ma nienormatywne paliwo, a po drugie może to jeszcze kwestia regulacji. Jeżeli masz na gaźniku zamontowany mikser rurkowy to zmień na palnikowy - koszt około 30zeli, a efekt odczuwalny. Po drugie czy "rurka" czy "palnik" to jedna przepustnica wystarczy tylko trzeba jeden duży zawór regulacyjny i gumowy wąż doprowadzający gaz do gaźnika o większej średnicy wstawić. Spadek zużycia paliwa i może być tylko lepiej. Są jeszcze patenty z wstawianiem rurki (wwiercenie się) w gaźnik, ale tego nie trenowałem, bo to co mam jest ok. Gaźnik z gardzielami, które otwierają się jednocześnie (mam tam jeszcze kilka patentów)... |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-21 20:39:47 a jak wyglada u was sprawa z przyspieszeniem na gazie ?! chcialem sie tak orientacyjnie dowiedziec bo to moje pierwsze doswiadczenie z gazem i po prostu chcialbym porównać.
Jak mialem ustawiany ten gaz w warsztacie to na lambdzie pokazało w całym zakresie okolice 13. Jak muli góre to musze rzykrecic gaz zeby za duzo sie go nie lało ?! dobrze rozumuje |
danielewicz 3BG Gdynia | 2003-08-21 20:48:10 Na początku było czuć różnicę między benzyną a gazem,przy wyprzedzaniu bawiłem się centralką gazu A teraz się na benzynie zamulił i na gazie przyspieszenie jest lepsze |
CZUCZU (S) Kia CEED KTSW MEMBER | 2003-08-21 20:50:38 Hmmm na 400 metrów polonez mojego oyca dostał z hondą 90 konną 2 długosci.
Na benzynie pojechałby gorzej bo jest wyregulowany na gaz !!!!!! Chlopak siostry który jeździ teraz poldkiem ( poprzednim mojego ojca ) splanował głowice pod gaz. Ma wieksza liczbe oktanowa wiec mozna i planowac bardziej - cytat z forum technicznego. Silniki macie takie same - polonez 1,5. Gdy bawił sie mieszanka to udawało mu sie miec super przyspieszenia ale niestety zzuzycie gazu oscylowało wokół 20 - 22 litrów !!!! polecam pobawic sie z zapłonem i pokrecic dwoma magicznymi śrubkami. zanim jednak zaczniesz wex kartke narysuj dwie śrubki i wkrec kolejno je do oporu i na kartce zapisz ile obrotów wykonały. To jest wazne bo potem na czuja wracasz do stanu pierwotnego. pamietam ze w 1,5 jak jeszcze ojciec go miał z 15 litrów poszło na testy drogowe i statyczne . Ale za to nei było róznicy w przyspieszeniu. W tym nowym jest fabryczna instalacja i jeździ dosc szybko v max 160 przyspieszenia nie mierzyłem ale koło 14 - 16 sekund . aha na streecie dostałem raz w dupe bo nagle zamuliło m iauto bardzo i nie dał osie jechac powyzej 3 tys. Zauwazylismy tez w 1,5 ze co 5 - 6 tys trzeba było regulowac od nowa bo sie rozregulowywało ( to było dobre 5 lat temu kiedy stacji lpg było mało ) nie zapomnij też o świecach iskry maja fajny wyrób do lpg - fajna sprawa w zimie inna iskra i pali bez problemu przy - 20. aha poldek 1,5 zrobił od załozenia lpg 150 tys kilometrów - 5 lat wiec zywotnosc sie nie skraca drastycznie ( przebieg 240 tys bez kapitalki ) |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-08-21 20:53:30 Jakies wskazowki co do regulacji bo ja mam np. tak ze 3000-4000tys. idzie bardzo płynnie a pozniej cos go muli ? moze za duzo powietrza dostaje i trzeba lekko zakryc filtr ?! A moze jest jakis patent na operowanie gazem... |