YARIS + wydech ULTER ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam... moze ktorys uzytkownik Yarisa ma u siebie zamontowany tlumik Ulter'a ??? jesli tak to jak sie spisuje? mocno glosny czy raczej przecietny?? "basowe" czy raczej "pierdzace" brzmienie??
jakie wrazenia sluchowe?? zamierzam kupic wiec pytam o opinie....

Ulterka założył kolega do Avensisa 2.0 i jest jak najbardziej ql Ale to musi być fachowo zrobione. Przestrzegam też przed tanimi polskimi wydechami np. KM. Taki szit, że po pół roku w Tigrze to mi się zupełnie rozłożył no i straszny ryk. Choć furka była jakby żwawsza niż na serii.

no i zalozylem ULTERKA swego do yariska... zaskoczenie od razu. wedeszek wystarczajaco cichy by nie przeszkadzac w jezdzie (trasa) ale jednoczesnie ma basowe zaciete brzmienie. w samochodzie malo slyszalny przy zamknietych oknach ale na zewnatrz lekko pomrukujacy... poprostu SUPER. jestem zadowolony. polecam tym ktorzy nie lubia za mocno pierdzacych aut i wola takie z lekkim pomrukiem (poprostu CHARAKTER)

ja testuje tlumiko -strumiennice od Lecha Weglarskiego w passacie 2,0 pozniej yaris diesel i powiem ze samochod dostal zdrpowego kopa
szczegolnie na 4 biegu - 80-140 , daje lekki pomruk basowy, slyszalny od 4000 obr /5000 max, wykonany bardzo starannie wuglada jak HKS -mugen cena 350 zł z przesylka - Weglarski

grzybek ja bardzo proszę o nagranie dźwięku i wystawienie gdzieś jako mp3 albo wav, jestem ciekaw jak to gra.

grzybek a jaki model, jakbyś mógł jakieś fotki jak to wygląda i jaki koszt bo tez się zastanawiam

Crit:
nagranie dzwieku chyba raczej niemowliwe ale moze bedzie jakis spocik niedlugo w podlaskim (marzenia) na ktorym sie spotkamy

wwtcka:
koszt: 180zl tlumik + 30zl wstawienie. model: ULTER w MOIM Yarku

FOTO MAM NADZIEJE UDA MI SIE ZROBIC W NAJBLIZSZYM TYGODNIU !!!
zapodam od razu !!!

tutaj jest wlasciwy adres: ULTER

Cytat:
2004-02-22 00:29:37, grzybek-r pisze:
Crit:
nagranie dzwieku chyba raczej niemowliwe

Jest to możliwe, zadzwonię do Ciebie na koma, Ty położysz koma za autem a ja włączę dyktafon w telefonie, potem do kompa to dam i umieszczę na necie he he , ta nowa technologia
Tylko musisz być w jakimś cichym miejscu, co by nam się inne hałasy nie nagrały
Już tak robiłem i działa coś takiego, może nie jest to hi-fi ale co trzeba to słychać

nie ma problemu Crit skoro chcesz sie tak pobawic to dla mnie zaden problem

a ja bym sie nie spieszyl tak z ocena dzwieku ...

mialem kiedys zalozony "sportowy tlumik" na samym poczatku dzwieczal pieknie ... ale po jakichs trzech misiacach, jak juz go troszke przepalilem zaczal sie koszmar ... jeszcze przez jakis czas mi sie to podobalo ... ale w koncu zalozylem seryjny cichy tlumiczek ... no i powiem ze dobrej jakosci jest, bo w tej chwili ma juz prawie 4 lata i nawet sladu korozji po nim nie widac ...

właśnie, poczekaj te 1.000km lub więcej jak się wypali i wtedy będziesz wiedzial co masz, hehe
sam byłem na poczatku happy..., a teraz to alarmy włączam

juz mi stuklo prawie 800km na tlumiczku wiec wiele sie nie zmieni...... a zadowolony jestem nadal

juz mi stuklo prawie 800km na tlumiczku wiec wiele sie nie zmieni...... a zadowolony jestem nadal

jeszcze duzoa zalezy jak jezdzisz .... czy delikatni czy mocno depczesz ... ale napewno zacznie sie robic glosny za jakis niedlugi czas ...

Ok skoro radzicie poczekac jeszcze wiec poczekam. trzasne jeszcze z 1000km i wtedy odswieze watek

Może sie zrobić głośniej ale nie musi. Kolega ma założonego Ultera i nie zrobiło sie głośniej po prawie roku jeżdzenia.
Ale tak czy inaczej napisz jak dalej sie sprawuje ten tłumiczek

Cytat:
...jakbyś mógł jakieś fotki jak to wygląda ...

zgodnie z obietnica fotki ULTERA zrobione dzis !! dzis takze odebralem od lakiernika Yarka (malowanie wszystkiego pod kolor)...

fotki w PROFILU zapraszam do ogladania !!!

ja bedę montował raczej okrągłą końcówkę ale ta też ładniutko wygląda, aha a gdzie montowałeś?

dobry znajomy pracuje przy montazu tlumikow wiec mi zamontowal po godzinach... (1,5h i po klopocie)