Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2004-06-23 15:14:33 Polecam allegro - tylko żeby było to lustro "podgrzewane" a nie jakieś tam pospolite do zwykłych samochodów ![]() ![]() Z włożeniem nowego lusterka nie powinno być kłopotu - najpierw podpinamy przewodziki a potem "wczepiamy" szybkę lusterka. Pozdrawiam, slayter |
![]() rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2004-06-23 15:19:16 Mnie sie tylko - w przeciwienstwie do kolegi lusterko poluzowalo i zastanawiam sie jak dostac sie srubokretem od spodu, zeby je dokrecic.... |
![]() Dicer A3 & Voyager B-stok | 2004-06-23 15:31:01 W sklepie kosztuje jakies 15 albo 30 zl. nie pamietam dokladnie.
Z wymianom, niestety nie jest tak rozowo... pamietam ze sie niezle z tym nagimnastykowalem, glownie zeby wyjac stary wklad - nie zbijajac go, bo wiecie 7 lat nieszczesc i te sprawy ![]() Montuje sie "na wcisk" , u mnie jest troche luzno ten nowy wklad i ni cholery nie moge zrobic zeby nie latal ![]() ![]() rjsunset - tam sie nic nie dokreca... |
![]() malin2 Espace 2.0T Lancia ... Poznań - Koszalin | 2004-06-23 19:41:00 Witaj w klubie brakujących wkładów. Mi zwędzili dziś w nocy lewe z tym że mam nietypwe espero wersja niemiecka i wkładu takiego za cholere nie mogę dostać. A złodziej kradł na zlecenie tylko lewe. Wkłady mam innego kształtu niż w "polskie" espera i ten wkład i tak gnojek wyrzuci bo nie będzie pasował. Lusterka mam nie składane tak jak vectra B. W hurtowni w Poznaniu nie ma mogą sprowadzić z Warszawy całe lusterko z cenie hurtowej 370 zeta a wkład oryginalny do "polskich" pdgrzewanym wkładem jak ja mam kosztuje 40 zł. Cały boży dzionek dzwoniłem do Warszawy naszego sklepiku z baneru on nie prowadzi ale podzwonił i znalazł jakieś ale bez grzania za 57 zeta ale nie byli pewni do końca czy to jest to. Pod koniec znalazłem faceta który sprowadził kilka lat temu lusterka dla klienta i jak twierdził do żadnego espero nie pasuje. Z opisu pasuje do mojego za 150 zł kupił za 210. A wczoraj byłem u znajomego mechanika bo luserka mi nie chodziły. Mechanik grzebał kilka godzin drzwi rozebrał i lusterko ( jeszcze miałem ) i stwierdził że przełacznik regulacji lusterek jest walnięty i miał pretensje że ja mu tego nie powiedziałem. 50 zł za diagnoze. Pędem do hurtowni 68 zł przełacznik podłaczam a lusterka jak nie chodziły tak nie chodzą to oddałem twierdząc że inna wersja i nie pasuje. I z kopyta do mechanika. A on greka udawał. Pożyczył mi miernik i sprawdzałem możliwości i po półgodzinie stwierdziłem przyczynę brak zera doprowadzonego z z przekaźnika któwry wcześniej mi nawalił i którego nie mogę dostać bo go nie ma w katalogu części. Zamista zera dawał plus. Cieszyłem się jak głupi że lusterka działają i mogę je regulować do rana bo rano już jednego nie miałem. Tak się chciałem wyżalić.
Z pzdrowieńkami Malin II |
![]() wrolo espero 1.5 GLX Wrocław | 2004-06-23 22:19:23 Ja już założyłem W sumie 20 zł to kosztowało. Widziałem krew na obudowie, więc cieszę się, że tek sk..syn się poranił. Dobrze mu tak! Oby tacy unikali naszych fur...
Pzdr., Wrolo |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2004-06-23 22:57:26 rjunset..jak rozumiem mowisz o obudowie lusterka tej duze w kolorze karoserii zeby ja dokrecic jak mowisz trzeba zdjac zwierciadlo i tam sa 4 wkrety ktore mocuja obudowe do metalowej ramy..ale obawiam sie ze nie poluzowaly ci sie srubki tylko pekly uchwyty w obudowie np od potracenia lusterka przez pieszego..te sruby nie bardzo maja szanse sie poluzowa bo sa wkrecane w plastik tak troche na wcisk wiec szansa ze same z siebie sie poluzuja jest zerowa w kazdym razie bez zdjecia zwierciadla sie nie obejdzie..u mnie jest w ogole inaczej..ja dwa razy uszkadzalem to lusterko i skladalem do kupy metalowy stelaz..obecnie mam tak ze w ogole przewiercona jest obudowa i srubki wkrecone i zaklejone na poxipol..nie jest to mega estetyczne ale widac tylko z bliska (ciemny samochod) i nie widze sensu wymieniac sprawnego lusterka...
powodzenia |