Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
cb_marcin 125p Supercharged pionki | 2008-08-14 08:11:08 na wstępie prosiłbym modów o nie blokowanie mojego tematu, bo nie znalazłem nigdzie wystarczajacej odpowiedzi nawet w temacie kolegi mateuszc-a
witam wszystkich, potrzebuję pomocy z podłączeniem elektryki, nie chodzi o połaczenie wiązki silnika z maluchoska lecz głównie o podpięcie wtrysku , cewki, lambdy , przekażników i mapa na wstępie mam pytanie do czego są podpięte te dwie kostki ![]() ![]() to jak sądze te dwa to są kable od pochłaniacza par paliwa ![]() a i tu zaczyna sie dyskoteka bo takie coś mam z wtrysków i cewek, mianowicie ![]() tu s 8 przewodów z wtryskiwaczy i łączy sie w dwa oraz idą 4 przewody z cewek, z których dwa lączą sie w jeden i w efekie są na końcu w peszelu mam 3 przewody z cewki i 2 z wtryskiwaczy jak i gdzie to podłaczyc ?? nie wiem ?? a tak wygląda wiązka bez tych trzech kostek ,podpisałem sobie tylko do którego pina jest wpięty dany przewód na wtyku do kompa ![]() a no i jeszcze mam pytanie co do tych elementów, według mnie 6 powrót cieczy z obudowy przepustnicy 8 servo 3 pochłaniacz par paliwa co do 2ki to mam pytanie czy to tak powinno być podłaczone ?? bo akurat miałem tkai wężyk i tka mi pasował a co z resztą mozę ktoś wie, bo jak patrzyłem dar00 ma troche inną przepustnice z tego co widzialem ima więcej króćców przy niej wiec dlatego pytam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jeżeli można by prosić to interesuje mnei jeszcze z jakimi kolorami i w jakiej kolejnosci są podpięte kostki do lambdy, do mapa i przekażnika, najlepsze chyba było by foto mam jeszcze takie troche taktycznie pytanie mozę troche głupie ale jak polecacie połaczyc wiazke silnika z wiązką maluchoską uciac kostke i pozłączać na wsuwki ?? pojedynczo czy załatwialiście męską część kostki i wtedy tylko zalutowanie przewodów do drugiej części kostki jak moge to prosiłbym o podpieranie sie fotami dla lepszej przejrzystości tego o czym piszecie z góry wielkie dzięki za pomoc |
Gonzo_BB nibylandia | 2008-08-14 08:21:55 kup nowa wiazke, bo cie te wtyczki wiecej wyniosą.... |
cb_marcin 125p Supercharged pionki | 2008-08-14 08:25:07 szczerze mówiąc też o tym myślałem ale jeszcze poszukam po szrotach mozę gdzieś coś dostane takiego |
![]() killer126FL F&F Sympatyk 126p 1100ccm Gdańsk | 2008-08-14 18:37:59
zgadzam sie ![]() polecam ksiażke z serii SAM NAPRAWIAM - znajdziesz tam odpowiedzi na wiele pytan ![]() ![]() |
cb_marcin 125p Supercharged pionki | 2008-08-14 19:28:04 nie twierdze że nie macie racji ze kostki mogą mnie wiecej wynieść, lecz jeżei znajde je jako pierwsze to wezme kostki i bede je jakoś musiał podłączyc , bo jeżlei bym musiał czekać na wiążke miecha to wale nie mam tyle czasu, niedługo sie szkoła zaczyna i wtedy koniec czasu na grzebanie |
![]() Zuraw Byl 126p 1.2MPI Wawa | 2008-08-14 21:05:39
Hamulcow oczywiscie. Do zaslepienia. |
cb_marcin 125p Supercharged pionki | 2008-08-14 23:12:47 a czy mógłbym prosić foto jak u was idą dalej i z czym się łączą przewody z wtryskiwaczy i z cewki ?? bo u mnie jest tylko 5 kabli, a zapowiada sie że będę miał brakujące kostki na początku przyszłego tygodnia |
![]() killer126FL F&F Sympatyk 126p 1100ccm Gdańsk | 2008-08-15 01:45:49
kup kompletna wiązkę - bo z tą to spokojnei miesiac będziesz dochodził co do czego. A jeszcze się na wqrwiasz, nakombinujesz, czasu stracisz i najprawdopodobniej dalej nie będzie tak jak być powinno. Może darcyk cos by znalazl ![]() |
cb_marcin 125p Supercharged pionki | 2008-08-15 13:17:46
|
cb_marcin 125p Supercharged pionki | 2008-08-15 19:22:40 witam , dzisiaj wywlokłem całą elektryke z silnika i prosiłbym o pomoc w tym, gdzie powinna być jakaś kostka , oraz wstawiam reszte zdjeć dla Michallodz bo ma problem z linkami na gg
tyle mam od wytrysków i cewki ![]() to jest kostka od czujnika temp ![]() a teraz po kolei idąc od wtyku kompa , wszystko jasne oprócz dwóch kabli, brązowo białego i białego ?? czy to do pochłaniacza par paliwa?? ![]() ![]() tutaj wszystko jasne, kostki do przepustnicy, sygnał na rozruch, masa do bloku, sygnał na kontrolkę ładowania ![]() no i tu pojawia sie pytanie do czego jest ta kostka ?? czy coś jeszcze powinno być doniej podpięte z racji tego luźnego kabla ? ![]() no i tu kostka połączeniowa z wiazka maluchoską, i tutaj mam pytanie czy ktoś nie ma na zbyciu męskiej części tej kostki, oraz do czego idą brązowo biały i pomarańczowy przewód? ![]() no i jeszcze a kostka od czego to ?? ![]() no i jeszcze pokazuje jakie kable zostają luzem może by ktoś mnie nakierowal które idą do kostki na mapsensor, oraz na przekażniki, i już ostatnie gzie wpięta jest lambda ?? dwa czarne ![]() taki kremowy z czarnym paskiem ![]() niebieski z żółtym paskiem ![]() biały z niebieskim paskiem ![]() biały z czarnym paskiem ![]() fioletowy ![]() biały z zielonym paskiem ![]() czerwony z białym paskiem ![]() [ wiadomość edytowana przez: cb_marcin dnia 2008-08-15 19:58:36 ] |
![]() fiat_maniac F&F Sympatyk 4x125p+126p Kraków | 2008-08-15 20:41:09 cb_marcin, jak chcesz to potrafisz pisać jak człowiek, nie mogłeś tak od początku? nie zyskałbyś miana trolla. ![]() |
![]() Michallodz Ford Granada łódz | 2008-08-15 20:53:06 Tez mi sie tak zdaje ze to palio/siena bo kolory kabli sie nie zgadzaja zupelnie, a tych dwóch ucietych kabl ito chyba w ogole u mnie w punto nie ma |
![]() DAWCY 126 1242ccm Żywiec (Bystra) | 2008-08-15 22:55:36 Na pewno to jest silnik z palio/sieny właśnie ze względu na brak czujnika temp w głowicy a jest jeden zespolony w kolektorze. W tym silniku masz wolną tylko jedną wtyczke (jesli masz zawór par paliwa) i jest to taka podwójna żółta która jest nieopodal wtyczki od lambdy.
Schemat siena 1.2 Opis 1 Opis 2 |
cb_marcin 125p Supercharged pionki | 2008-08-15 23:11:34 ok dzkei za indo DAWCY a co do wiążki to właśnie Michallodż pomógł mi rozgryść tą wiazke, a co do przekażników wyszło ze będa dwa z poloneza od światel mijania, lambda jak sie okazało jest 2 przewodowa |
cb_marcin 125p Supercharged pionki | 2008-08-16 09:18:52 a co do lambdy mam takie pytanie bo wczoraj wyszło podczas nocnej rozkminki że to jest kostka od lambdy, czy moze tak być??
![]() |
![]() DAWCY 126 1242ccm Żywiec (Bystra) | 2008-08-16 11:41:03 Nie wiem jak to mozliwe ale fiaty miały 3 albo 4-ro przewodowe lambdy a skąd ci sie wzięła dwu? Poza tym wtyczki od sondy to samiczki są w nie wiem skąd ci się wziął samiec? |
cb_marcin 125p Supercharged pionki | 2008-08-16 12:04:01 no taka wtyczka została w wiązce, i jak Michał sprawdzał po układzie to okazało sie że to właśnie idzie na wtyku do kompa , który jest podpisany jako lambda |