Tym razem halogeny.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Planuje zakup Wesemów w zwiazku ztym pytania :

1. Jaka macie wielkosc (male, srednie duze) ?
2. Czy polizei czepia sie dodatkowych swiatel ? jesli tak to dlaczego ?
3. Jak je zamontowac zeby sie nie czepiali ?

Ja mam srednie, zamontowane tak jak widac w profilu

czepiac sie niebiescy nie powinni (wystarczy popatrzec na TIRy) -chyba ze bedziesz jezdzil po miescie z zapalonymi wielkimi dalekosieznymi halogenkami ktos gdzies kiedys pisal to musza byc podlaczone jakos tak ze zapalaja sie dopiero po wlaczeniu przynajmniej postojowej, ale nie jestem pewien...

ja mam srednie ale po 100W zarowke w kazdym (nie homologowane w europie ) do tego przekaznik solidny 2x 10A podlaczone sa tak, ze mozna je wlaczyc tylko z fabrycznymi dlugimi... same nie lataja (zgodnie z przepisami tak jest) poprostu + sterowania przekaznika podpiety pod normalne dlugie a masa jest przez wlacznik. Jestem zadowolny tylko w 126p pierwsza pare mi cieniol zdjal to potem zakladalem jak bylo trzeba pojezdzic po nocy na trasie... bo ja generalnie po miescie smigam. Co do mocowania to mam wstawiony katownik w zderzak 35tke chyba... jest przykrecony do mocowan zderzaka w ogole sie nie ruchaja! Rady daj gruby kabel do nich tak 2,5 mm^2 i przekaznik tak na 30A zarowki 100W to fajna sprawa tylko niestety alternator ledwo ciagnie juz.

yankee a ile takie halogeny kosztuja???? takie co ty masz

Cytat:
2003-08-07 21:01:59, OETTINGER pisze:
yankee a ile takie halogeny kosztuja???? takie co ty masz

Ja dalem 30 zeta za sztuke czyli razem (komplet 2 halogeny + zarówki = 60 PLN)

a czy spieszy ci sie ze sprzedaza???
bo jak narazie to jestem splukany doszczetnie bo koncze auto i nie mam nawet na wlasne wydatki

Cytat:
2003-08-07 21:33:05, OETTINGER pisze:
a czy spieszy ci sie ze sprzedaza???
bo jak narazie to jestem splukany doszczetnie bo koncze auto i nie mam nawet na wlasne wydatki

Ja nie sprzedaje chyba ze o czyms niewiem tyle kosztuja w sklepie gdzie kupilem

aaaaaaaa,to sorki za blad,bo troszke namieszalem
ale dzieki za podpowiedz co do ceny

niema sprawy

ja moge sprzedac duze wesemy za 60 zl kpl jakby kto chcial.

Mam pytanko.Jak mam podlaczyc halogeny przeciwmgielne?.Sluyszalem, ze wystarczy gdy bede sie one mogly zapalic dopiero po wlaczeniu postojowych( w sumie nie wiem czy to prawda).Moze macie zdanie na ten temat?

sluchaj halogeny powinny tylko sieciec z krotkimi.co do ich posiadania to oprocz nich maga byc jeszce 2 dalekosiegi ale musza byc zamontowane w odpowiednich rozstawach i tak jest na 100%wiem bo sam jestem z zawodu kieroca i mam na swoim aucie(nieliczac malca)takie zamontowane

http://126fan.cx.wix.pl/www/elektryka.htm#3

Dodatkowe światła drogowe moga sie włączać tylko razem z Długimi (drogowymi) natomiast do przeciwmgielnych wystarcza postojowe! Ja mam osobna instalacje wiec właczam kiedy chce (mam duże szerokokątne wesemy) Cena jednego około 60 zł z żarówka. foto na janotarally

Napewno tylko posotojowe?