| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-13 15:06:27
We Wrocku też???? Pewnie na jednym szkoleniu byli |
![]() panzer Toyota STARLET Warszawa | 2004-05-13 15:30:17 a propos kochanych policjantow to nic nie pobije egazaminu z kierowania ruchem w Wawie, skrzyzowanie Belwederska/Gagarina.
Chyba 2 razy do roku robia takie egzaminy i wtedy to sie stoi i stoi i stoi..... |
KJ TOYOTA DRIVER AVENSIS WAGON D4D Warszawa - Radom | 2004-05-13 17:13:56
Ja byłem świadkiem takiego egzaminu przy rondzie Starzyńskiego w Wawie korek był aż do Ratuszowej |
pankuba TOYOTA DRIVER Renault Megane 220 GT Wawa | 2004-05-14 11:36:16 Taa zawsze jak widzę w jakimś miejscu przed skrzyżowaniem większy korek niż normalnie to od razu wiem że stoi jakis pajac i macha rękami. |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-14 11:50:50 Oni podobno pomagają rozłądować korki Najpierw je tworzą , a potem do wieczora pomagają rozładować Co do sygnalizacji, jest takie łądne miejsce w Wawie - Rondo Zesłąńców Syberyjskich przy Dworcu Zachodnim. Projektant ronda powinien wisieć na suchej gałęzi (m.in. autobusy się nie mieszczą na zakrętach, TIRy są za wysokie do tunelu), a obok niego powinien dyndać twórca sygnalizacji świetlnej. Skręcając na tym rondzie ze światłami w kilku kierunkach, trzeba czekać 2 zmiany świateł żeby przejechać. Paranoja |
piero TOYOTA DRIVER toyota carina e bytom | 2004-05-14 13:12:54 A niech sobie policjanci robią egzaminy z ręcznego kierowania ruchem.
... ale na bocznych drogach i w nocy |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-14 13:23:54 Może zrobić im komputerowy symulator ręcznego kierowania ruchem |
piero TOYOTA DRIVER toyota carina e bytom | 2004-05-14 13:27:34 najpierw trzeba by ich wysłać na kurs komputerowy,
- "Jak włączyć niebezpieczne urządzenie - Komputer twoim przyjacielem" |
tco_tm corolla wagon | cronos wawa, gocław city | 2004-05-16 05:08:19
Studiuje ladnych pare lat na Inzynierii Ladowej i uwierz mi, ze to skrzyzowanie jest zaprojektowane bardzo dobrze. Dziennikarze zrobili bzdurna afere, bo tir nie zmiescil sie do tunelu, a po ch... sie tam pchal, kiedy znaki wyraznie nakazywaly mu jazde gora. Pozdrawiam. |
MaciekB 4R W | 2004-05-16 11:08:57 tco_tm - tylko że cały ten pierdzielnik był przebudowywany m.in. właśnie po to, by Tiry mogły skręcać "w lewo" (tak jak idzie tunel)!!!! No i wyszło tak że Tiry i tak muszą skręcać na rondzie - a wystarczy że będą to trzy na raz i ten trzeci zostaje na rondzie blokując naczepą ludzi jadących z obwodnicy w kierunku centrum - już wiele razy tak miałem... |
tco_tm corolla wagon | cronos wawa, gocław city | 2004-05-16 19:00:25 Tunel zostal wybudowany dla samochodow osobowych, chyba ze sie inzynier pomylil i wzial zla skrajnie, podobnie bylo z promieniami lukow, hehe. Smieje sie, bo takie skrzyzowanie to nie jest zamek z piasku i w fazie projektowania nie popelnia sie bledow.
To, ze samochody wjezdzaja na skrzyzowanie nie majac zadnej pewnosci, czy z niego zjada jest domena naszego narodu i co bys nie zrobil, to zawsze sie skrzyzowanie czy rondo zakorkuja. Pozdrawiam. |
MaciekB 4R W | 2004-05-16 22:28:21
i tu niestety masz rację |
![]() janooop Warszawa | 2004-05-16 23:15:09 Taka prawda że korków było by mniej gdyby tacy inteligentii inaczej nie wieżdrzali bez sensu na skrzyżowania |
Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-05-17 10:27:08 Moim zdaniem skrzyżówanie zostało jednak źle zaprojektowane.
Dopóki nie ma autostrady i obwodnicy autostradowej, to rondo stanowi fragment obwodnicy miasta (Jerozolimskie - Prymasa 1000-lecia) i wiadomo było od początku, że będą tamtędy jeździć tiry i to w znacznych ilościach. Należało zaprojektować tunel tak, żeby tiry się w nim mieściły, bo inaczej cały wydatek i budowa skrzyżowania nie mają sensu. Osobowym jest łatwiej i nieco szybciej, pod warunkiem że nie ma tirów, a te są prawie zawsze |