| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Many E x | 2004-05-06 01:39:29 hm są marki gzdie blacha wytrzymuje mniej w innych więcej.
Ale ja to sie nie zgodze ze stwierdzeniem że zabezpieczenie antykorozyjne w nowych samochodach jest coraz gorsze. Jestem skłonny upierać się że równiez w tej dziedzinie jest coraz lepszy postep. blachy ocynk itp. Kiedyś to auto od spodu było uszmelcowane czernidłem, teraz pędzlem to można raczej obrazek namalowac bo konserwacja podwozia w nowym samochodze często jest już nie wskazana z kilku wzgledów... Romek, jakbyś zrobił kilka zdjęć i rzucił na forum było by super. |
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-05-06 17:21:06 12 latek i bez śladzu rdzy Dużo zależy od tego czy nie był gdzieś robiony i spaprane |
TURBO TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Warszawa | 2004-05-06 17:33:20 Nie wiem co powiedzieć,poprostu szok |
Lew2 TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Kraków | 2004-05-06 19:02:07 Też mnie to dziwi, jako że oglądałem różne Cariny i widać że w zasadzie Cariny wyglądają zawsze młodziej patrząc na blachę. Generalnie jak oglądam Cariny E, czy też Camry to rzecziwiście blachy w starych samochodach trzemają się nadzwyczaj solidnie. Moja Carina E ma 12 lat (produkowana w Japonii, więc stal robiona w Japonii), generalnie wszyscy laicy mówią że ma 5-7 lat. Rzadko się zdarzy fachowiec który powie, że ma ok. 10 lat. Ostatnio pewien znajomy "zgadł", że ma 3 lata. Tak wię świadczy to o tym, że blacha jest w bardzo dobrym stanie. Mam różne zadrapania (z winy poprzedniego użytkownika) na lakierze, ale obserwuję je i jak na razie się nie posuwają. Moim zdaniem w Twoim przypadku trzeba jak najszybciej udać się do dobrego lakiernika i ratować samochód. |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-05-07 00:43:33 No ,mi nie rdzewieje może carinka ale zato na przednich drzwiach z prawej strony i tylnych z lewej ,przy górnej krawędzi(pod szybą)
zaczyna odchodzić chyba warstwa lakieru bezbarwnego z wierzchu. Na początku myślałem że to wosk z myjki został a tu takie kwiatki.. Wygląda jak by sie coś łuszczyło powoli. Dziwne jest to że tak złapało dwoje drzwi a inne nie Pozatym ostatnio zauważyłem ze zgrozą że popękał mi lakier na środku maski Czekam do wakacji i wstawiam do lakiernika ,niech sie porządnie carinką zajmą bo coś niedobrze to wygląda .Chyba samochód niebył za dobrze polakierowany a maska raczej była bita ... Do tego dochodzą liczne odpryski i jakieś dziwne zmatowienie w jednym miejscu |
jaari TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Łódź | 2004-05-08 17:47:55 U mnie - (Carinka 96/97) zero śladów rdzy, lakier oryginalny.Jedyna wada to sporo drobnych wkur.....ch rysek tu i ówdzie Myślę, że rdzewienie nadwozia to nie tyle wada danego egzemplarza, co sposób użytkowania samochodu przez poprzednich użytkowników.No chyba, że jesteś pierwszym właścicielem - to zgodzę się, że rdza jest wynikiem wad materiałowych. |
![]() WlodekCarina TOYOTA DRIVER Toyota Carina E Chociwel | 2004-05-08 22:49:51 Mam podobną toyote z 96 tylko z silnikiem 1,6 i faktycznie po ostatniej zimie widac slady rudego Chyba to sprawa solenia naszych drog niestety Z tego co wiem to czasem steżenie solaniki jest dość pokaźne no i są tego efekty |
WilK Black Magic Prowansja | 2004-05-08 23:08:03 Każdy metal koroduje. Nawet te z górnej półki. Oby tylko było co łatać po np. 20 latach eksploatacji. A w to, biorąc pod uwagę obecne podejście producentów - nie wierzę. |
stoned_crazy TOYOTA DRIVER Honda Accord okolice Warszawy/Poznań | 2004-05-09 00:26:36
Mnie nawet poradzono abym po każdej zimie robił zabezpieczenie antykorozyjne podwozia .... |
faworyt TOYOTA DRIVER Toyota Carina 2.0 GLi Krapkowice | 2004-05-09 00:54:22 Jak miałem po stłuczce wymieniane drzwi od pasażera z przodu na nowe,bo szpachlowania miało niebyć,to te nowe wymienione w 2001,albo 02 roku zaczęły mi na samym dole rdzewieć jakiś ponad rok temu,widać małe pęcherzyki pod blachą.Nic starasznego,jak będzie gorzej to się zrobi.Moje zdanie jest takie:jak miałem drzwi oryginalne to niebyło na nich śladu rdzy,a teraz po roku,czy dwóch już jest rdza i to na tych nowych,wymienianych w ASO.Na wszystkich innych oryginalnych nie ma śladu rdzy,a auto ma 9 lat.Właśnie dzisiaj skończyłem takie drobne zabezbieczenie antykorozyjne najpierw CortaninemF,a potem jakąś gumowo-asfaltową masą w sprayu pomalowałem,więc już niemam na spodzie brązowych nalotów [ wiadomość edytowana przez: faworyt dnia 2004-05-09 00:55:35 ] |
RomekM Carina E 2.0 Puławy | 2004-05-09 10:38:41
Jestem drugim właścicielem, podzielam Twoje zdanie, że obecny wygląd moich drzwi to efekt czystej ignorancji pierwszego właściciela, brak należytej dbałości o samochód. Mogło być też tak, że faktycznie winna jest chemia walona w sezonie zimowym na nasze drogi. Szczególnie na drogi Polski południowej, moje auto pochodzi z terenów podgórskich ( okolice Krakowa). Krakusy, a jak tam wasze Toyki wyglądają po kilku sezonach zimowych. Na marginesie... Ogólnie wiadomym jest, że wszechobecne oszczędności dotyczą też jakości chemikaliów gromadzonych przez administratorów dróg... i może teraz w zimie pakują na drogi jakiś tyfus… |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2004-05-10 18:03:21
Całkiem spokojnie, zero rudej W końcu made in Japan Pozdro. |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2004-05-16 21:30:41 Podrzucam wątek do góry bo nadal nie widzę rozstrzygnięcia.
RomekM możesz napisac jakie są efekty (wizualne i finansowe Pozdrawiam |
simcom Lexus LS400 Poznań | 2004-05-16 23:09:47 nie przejmuj sie kolego zbytnio... 4 letnie s-klasy juz rdzewieją...
Jesli twoja była uderzona....no to bym sie nie dziwił ze rdzewieje...a jesli nie...hmmm a co z gwarancja na perforacje nadwozia???? aaa sorka - my bad... progi przeczytałem ze tobie rdzewieją... co za niewdziecznik nie wiedział ze sie progi wyciera po myciu... co??? tylko mi go tu pokarz... tymczasem... [ wiadomość edytowana przez: simcom dnia 2004-05-16 23:30:39 ] |