Gaz a przepływomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich
Dostalem tydzien temu astre I ( prezent od tesciowej - ale jaja - wczesniej Fiat 125 zagazowany - tu chcialem wstawic tez gazownie - astra jest na wielopunktowym silnik ECOTEC 16v - pojechalem do gaziarzy a oni mi ze nie podejma sie wstawienia gazu do tej astry bo jest jakis przeplywomierz ( mowie jakis bo jeszcze nie bardzo wiem co to i po co aczkolwiek oblukalem sobie forum na ten temat i troche juz powoli łapie ) - i mowia ze moze cos tam wybuchnąć - u drugiego gaziarza powiedzieli mi to samo i u trzeciego tez - kurcze pojechalem do Chojnic ( jesli kogos interesuje ) i tam tez mi tak powiedzial - ludzie !!! Czyżbym byl skazany na bene ?!!!!! Tak to jest z teściowymi Zbyt piekne zeby uszczesliwilo a bena 3.87 !!!!!!!!!!!! SZOK - O co chodzi z tym przepływomierzem ?! Naprawde nie da sie tego zrobic co by nie strzeliło? - Wtrysk troche przydrogi - 3.700 najtanszy !!!

wstawiaj wtrysk,
przepływomierz to troche elektroniki , jak dostaniesz strzała to pójdzie się czesać (koszt nowego do opelka ok. 1200 zł) więc wybieraj,
Pozdrawiam

Pewnie, nie ma co ryzykować ze zwykłą instalką. jeżeli dużo jeździsz i zamierzasz trochę pojeździć opelkiem to wstawiaj wtrysk.

Tak jak koledzy napisali. Przepływomierz zbyt drogi, żeby bawić się w zwykłą instalkę.

qrcze - zostaje mi tylko gazik na raty - trzeba bedzie sie pofatygowac do Chojnic z zapytaniem kiedy i ile rata wyjdzie - ja piernicze - i wydatek niezly
dzieki chlopaki

Cytat:
2004-05-03 01:24:36, bolciu pisze:
qrcze - zostaje mi tylko gazik na raty - trzeba bedzie sie pofatygowac do Chojnic z zapytaniem kiedy i ile rata wyjdzie - ja piernicze - i wydatek niezly
dzieki chlopaki

Ale pomyśl tylko jaka będzie radocha będzie pod dystrybutorem

p.s. Jeżeli przejeżdżasz rocznie około 30 000 km to po roku mniej więcej Ci się zwróci cała instalka

Ale jak nasz rząd cos wymysli z gazem typu jakias akcyza zarąbista to chyba tam pojade pod ten bialy cyrk i sie wysadze - jutro jade uzgodnic termin - pozdrowienia dla wszystkich !

ja już robię w gazie kilkanaście lat i co chwilę straszą róznymi podwyżkami gazu a do góry i tak idzie benzynka.
a teraz po wejściu do unii tym bardziej nie ma obaw bo sprawy ceny LPG regulują przepisy unijne. każde podnieasienie akcyzy będzie się wiązało z karą dla rządu bo i tak mamy najwyższą w europie . a powyżej tej najwyższej to jest kara.
nie straszmy się sami. takie jest moje zdanie.
ale ceny na tych tanich stacjach pójdą do góry bo skończył si.ę nielegalny handel gazem. bo tak napra2wdę koszt 1 litra gazu w tej chwili powinien wynosić pomiędzy 1.5 a 1.6 złotego.

no ja dzisiaj tankowałem gaspol za 1,58

czyli prawidłowo bez szarej strefy tankującej nam siarę bez gazu.

Cytat:
2004-05-03 21:22:49, croma1 pisze:
bo tak napra2wdę koszt 1 litra gazu w tej chwili powinien wynosić pomiędzy 1.5 a 1.6 złotego.

No tak , ale czy to sprawdiedliwe, że dystrybutorzy podnoszą ceny od 1 maja, a gas kupili jeszcze po starych cenach??
A zresztą co ja tu piszę ... taka już natura Polaczków , kombinatorów

1 maja rano jechałem trasę 160km a wieczorem wracałem. Rano tylko na jednej stacji mignęła mi cena 1,60. Pozostałe, a z kilkanaście ich było od 1,38 do 1,5zł. Za to wieczorem na wszystkich stacjach z wyjątkiem jednej było już 1,60.

witam.
taka jest zasada podwyżek. trzeba wszędzie trąbić ,że takie nastąpią a później ceny podnieść. taka była sytuacjaz cukrem. telewizja podał,że jego cena po wejściu do UNII pójdzie mocno do góry to ludzie wykupili wszystkie magazyny. a cukier nie zdrożał a chodziło jedynie o likwidację zapasów. treba najpierw póścić plotkę a późnie podnieść cenę.

Ja w kwestii formalnej do Bolcia...
Nie znam się na gazie i całej tej mechanice, ale wiem, że prezenty zobowiązują ... pozdrowienia dla TEŚCIOWEJ Bolciu.
P. S. Napisz jak to się wszystko skńczyło, mam na myśli instalkę.

w poniedzialek wstawiamy - Jezusie - 3700 !!! - ajajaj - szkoda ze na to jeszcze tesciowa nie da Kurcze! A moze cos da ? Musze jeszcze glosniki jakies kupic na tyl bo mam jakąś padaczke Szkoda ze wchodza tam 165 - nie chcialbym tego wycinac na wiekszy rozmiar ale z drugiej strony jak pieknie by graly takie 25 cm

Witam.....kurcze ....ostatnio kiedy byłem u mojego nadwornego gazownika robił dwie takie same astry (jedna 2000r) i twierdził, że to najlepsze auta do zagazowania II generacją?! Chociaz .....sorry....a może to były monowtryski......

hehe,przeplywomierz,kto to widzial,w fiacie nie bylo takich glupot no nie
A tak powaznie to mialem niedawno przygode w podobnym temacie,bylem na malej regulacji i przy okazji gazownik stwierdzil ze membrana od mixera sie rozwalila i jako wysokiej jakosci fachowiec postanowil to skleic.Nieswiadomy sytuacji (gadalem z innym gazownikiem)uslyszlaem Panie juz zrobione mozna jechac.
Odpalilem auto ...i oczywiscie zassalem niewyschniety jeszcze klej do przepustnicy,wodziki z ktorych komp odczytuje ilosc powietrza zasyfily sie i auto jezdzilo na benzynie jak stary trabant.Na gazie bylo Ok bo instalka II gen i komp tego nie sprawdzal.Takze niewiadomo gdzie Cie koszt trzasnie

ps.
pisze to 30m sek. ale dojscie co to moze byc zajelo mi z 2 tygodnie i bez podpiecia pod kompa by sie nie obeszlo

Andrew dokładnie ASTRA z MONO jest podatna na gaz i to bardzo, chociaż w 2000 już niebyło chyba SPI, BartekJ zależy w jakim fiacie bo tam też są przepływki.

[ wiadomość edytowana przez: DamianSz dnia 2004-05-07 14:53:06 ]

to ile taka Asterka na mono 1,6i(lambda) z 94rpowinna palic? (sam nie wiem ktorą mam generacje,chyba I-emulator sondy,mikser,reduktor,filterek,krokowy)

[ wiadomość edytowana przez: vadiq dnia 2004-05-11 11:34:55 ]

Witam.
Wyjaśnijcie co przeszkadza w montrzu instalacji II generacji fakt posiadania przepływomierza ,ze gazownicy nie chcieli sie podjąć założenia?Rozumiem plastikowy dolot ale przepływka?