MotoNews.pl
1 K-Jetronic - co i siak? (50537/45) - NT

K-Jetronic - co i siak?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A wiec sprawa jest nastepujaca: brat skałda golfa mk1 i przygotowuje go do KJSów. W sobote jedziemy po bude a tydzien temu przywiezlismy silniczek własnie na takim wtrysku. Problem jest jednak taki ze przy silniczku nie było full osprzetu a buda ma silnik diesla wiec nic z niego sie raczej nie przyda Doszedłem juz do tego, ze sa to te same wtryski co montowane w jedynej słusznej marce ;> Fordzie I tu prosba do was. Ostatnio był filmik z uruchomionym takim wtryskiem ale posiałem link wiec moze ktos podrzuci. A druga sprawa moze ktos mi powie co jest niezbedne do działania wtrysku k jetronic? Rozdzielacz wtrysku jest (brak kilku dysz - srubek te co sie przewody montuje od wtrysków ale to juz załatwiamy. Wiem ze jest potrzebna pompa specjalnie do tehgo typu wtrysków. Co jeszcze jest potrzebne w układzie zasilnania wtrysku w paliwo? za wszelka pomoc bede wdzieczny... A i wiem ze nie ma sterowania układem tym co reguluje miesznake jak auto zimne jest...

Dorwałem schemat i mam nast pytanka:
1) co to jest ten Fuel Accumulator? Czy to cos w stylu reduktora cisnienia w EFI? bo kształtem podobne...
2) Control presure/warm runing compensation - do czego to bo na polski przełozyc to potrafie ale jak to działa nie mam pojecia

[ wiadomość edytowana przez: EZG-62GP dnia 2004-05-25 23:02:26 ]

Toradek CI pewnie wyjasni co i jak.

Fuel accumulator to jak sama nazwa wskazuje akumulator ciśnienia. Trzyma ciśnienie wtrysku prze jakiś czas po wyłączeniu pompy.

A warm running compensation, to regulator fazy rozgrzewania.

Spoko, niedlugo wakacje, wpadnij do Lodzi, wypijemy jakies piwko, pogadamy o wtrysku, a dzisiaj sie kuje do fizy, jutro legzamin, a na razie nic nie umiem

Daj znac jak bedziesz miał czas to pewnie i wpadne (jesli przypadkiem gdzies nie wyjade) Jednak do soboty dobrze by było wiedziec co jeszcze musimy dokupic bo Jedziemy po bude do Wrocka i przy okazji wpadłoby sie po czesci do kolesia co sprzedaje takiego golfa na czesci. Z fiza miałem podobnie i z tego powodu teraz mam długie wakavcje

Jutro mnie nie bedzie caly dzien, wiec mozemy sie spotkac na gg w piatek jak chcesz.

Ok tylko jbyła by mała prosba .. by było to moedzy 10 a 12 bo pozniej wyjezzdam...

Jak wstane i nie bede skacowany euforia zdania (albo nie zdania) to spoko.

czy rs posiada kazdy turbo to jest 2 litrowka ???

RS jest 1600i, jezeli chodzi o mk3/4, no chyba, ze kupujesz Coswortha. Tam jest i turbo i 2 litry.

Tylko nie za bardzo wiem, co ma to pytanie do watku o system wtrysku.

w sumie nic do tego watku ale tu go chociaz ktos przeczyta to jest niby RS 2000 94r to niewiem pozdrawiam i dzieki za odpowiedz