Fotele do Espero. Moze ktoś coś wie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,
ile może kosztować nowy fotel przedni do Espero?
A może jakieś zamienniki sa? Myśleliście o tym?

Zamienniki zawsze się znajdą w magazynach Recaro lub Sparco a na poważnie to uzywany więcej jak 200 nie powinien kosztować

Witam!
Posiadam fotel pasażera w całkiem dobrym stanie. Mogę odsprzedać.

Cytat:
major Wysłany: 2004-05-15 18:49:42

Witam!
Posiadam fotel pasażera w całkiem dobrym stanie. Mogę odsprzedać.

A za ile? Tak tylko pytam bo pasazera to bam w bdb stanie tylko moj jest w stanie dst. ale wkrótce będzie ndst

hmm mam ten sam problem..fotel sie sypie..major a oprocz podania ewentualnie satysfakcjonujacej cie ceny moglbys zamiescic jakas fotke z wzorem tapicerki? najlepiej po prostu zamiescic info dziale kupie/sprzedam..swoja droga..skad masz ten fotel?? wymieniales?

Ale czy coś Wam konkretnie padło? Ja miałem fotel totalnie zrąbany, ale chodziło o metalowy szkielet wewnętrzny i zewnętrzny. Wewnętrzny wystarczyło pospawać, bo fotel się rozjeżdzał. Gorzej było z szynami pod siedzeniem. Wiele razy, go spwadłem wzmacniałem i robiłem inne cuda ale wykruszyły mi się rolki na których toczy się fotel.
Skończyło się na wymianie dolngo sterlarza (któy kupiłem jak dureń za 400zł a później widziałem w ZOMISIE chyba za 100).
Ale to wystarczyło i fotel jest luksik- oczywiście w rozumieniu Espero

pzdr

mi tapicerka..siedzisko i oparcie..moe oczywiscie oddac do tapicera zeby to naprawil..ale gdyby sie okazalo ze moge po prostu wymienic na inne to by bylo prostsze

u mnie po bokach czuc druty w - tapicerka sie wytarla

no wlasnie..mam dokladnie to samo lee i ptaszyna opracowali metode jak to naprawic..ale jak mowie gdyby mozna bylo po prostu wsadzic nowy fotel albo tylko jego tapicerke i wklad to by bylo lepsze

naprawa przetartej dolnej i górnej gąbki u tapicera to koszt ok 70pln razem z zszyciem materiału. To chyba niewygórowana cena.

Cytat:
naprawa przetartej dolnej i górnej gąbki u tapicera to koszt ok 70pln razem z zszyciem materiału. To chyba niewygórowana cena.

chyba w policach..bo nie w wawce niestety

na motoallegro.pl jest paru gosci ktorzy maja np fotele z vw czy
opla, kiedys rozmawialem z jednym (teraz nie moge go wyszukac na allegro)
i mowil ze w przypadku espero nie ma problemu z dopasowaniem
do niego siedzen wlasnie z vw lub opla.
cena to +/- 350 za pare + montaz 150
w sumie za 500 zl mozna miec "prawie" nowe siedzenia z golfa iv,
lub z passata....

a jak nie to alternatywa -> kubelki...
zaczynaja sie od 380 zl za sztuke + szyny 150, i to odpowiednie mocowania,
przod-tyl, gora-dol...

ja jak juz bede sie decydowal na wariant II, bo jak wiadomo nie mam gustu tuningowego!!

Lee

Cytat:
cena to +/- 350 za pare + montaz 150
w sumie za 500 zl mozna miec "prawie" nowe siedzenia z golfa iv

Na serio za 35o zł można mieć parę foteli z passata lub Golfa IV?

Montaz to chyba można we włanym zakresie?

Kumpel wstawił do Nubiry fotele przednie z Alfy 156.
Koszt 400 PLN + samodzielny montaz w tym przespawanie mocować.
Wygląda czadersko, no i fotele są bardzo wygodne.

Cytat:
chyba w policach..bo nie w wawce niestety

w szczecinie... a to wcale nie takie tanie miasto
wszystko zależy od konkretnego zakładu

hmm ja mam tylko dwa male ale co do wstawiania foteli z innych samochodow

1. inna tapicerka...i co wtedy? obszywac tylna kanape zeby pasowala do przedich foteli? malo realne jest dobranie identycznej tapicerki..zostawic tak jak jest? mozna ale mi osobiscie ta roznica w tapicerce by przeszkadzala..pokrowce? hmm nieeee..

2. sam sie interesowalem fotelami z allegro swego czasu..i rzeczywiscie mozna za 400zl kupic od astry albo golfa prawie nowki fotele..tylko niech mi ktos powie jakie jest zrodlo pochodzenia czegos takiego? nowy fotel do espero to ponad 2tys..przypuszczam ze do golfa czy astry odpowiednio wiecej..czyli koszt 2 foteli to jakies 5tys...no wiec panowie kto uczciwy (majacy legalnie zdobyte fotele czy inne czesci) sprzeda je za 10% wartosci??

koles z ktorym rozmawialem mowil ze fotele sa glownie z krajow beneluksu, Niemiec.
W wiekszosci przypadkow z samochodow rozbitych, ale przed sprowadzeniem
do Polski sprawdzaja je na miejscu czy sa proste i czy nie sa polamane.
Zapewnial mnie ze jest to legalne i ze robi to juz od kilku lat...

hmmm.. zastanawiam sie czy ktos moglby byc tak "niemadry" aby oglaszac sie majac kradzione czesci??

Cytat:
hmmm.. zastanawiam sie czy ktos moglby byc tak "niemadry" aby oglaszac sie majac kradzione czesci??

alez oczywiscie ze tak..bo czegos takiego raczej nie da sie udowodnic..fotele nie maja raczej numerow..chcesz przyklad bezczelnosci prosze przebieg a myslisz ze np markowe kolpaki sprzedawane na allegro sa naprawde sprowadzane jak zapewniaja ich sprzedawcy?? jeden kolpak w sklepie 150zeta..a zdjecie z samochodu 10sekund

u siebie w anonsach widzialem ogloszenie ze gosciu"dokonuje korekty ustawien licznika"
czyli krecenie licznika ale jak ladnie brzmi