MotoNews.pl
11 [126]Wersja Chiny (239948/0) - NT

[126]Wersja Chiny

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siema.
Szukam info na temat 126 w tzw.wersjii Chiny,znanej też jako E78.
Wiem że w silniku były pozmieniane fazy rozrządu,kompresja itp..,ale chodzi mi o wyposażenie wnętrza.Fotki mile widziane.

no to juz wiem czemu ten skurwielek taki mały i ciasny

Jak to mały i ciasny? Przecież w Chinach robił za taxi

Suv'a?

Może wersja na chiny ma cos wspólnego z legendarna wersja turecka która posiada/posiadał Moczu

hmmm czytajac wlasnie ten post pierwsze co to maielm cos napisac na temat wersji tureckiej, ale odpuscilem. widze ze jednak ze kebab edyszyn powrocil

Miśki, ale wersja chińska naprawdę istniała

A czy ktoś to neguje? :| Tyle że pytanie padło nie o parametry techniczne(które były żenujące) tylko o wyposażenie wnętrza o którym nic mi nie wiadomo.

Sprecyzuję pytanie:proszę o WSZELKIE info na temat E78

Cytat:
2009-11-22 10:33:29, Krzemowy pisze:
(...) parametry techniczne(które były żenujące) (...)

Mógłbym prosić o rozwinięcie tematu w tym kierunku ?

Cytat:
tylko o wyposażenie wnętrza o którym nic mi nie wiadomo.

Z tego co wiem, nie różnił się niczym pod tym względem.

kurcze trzeba zrobić zrzutę na forum i wysłać kogoś do chin niech kupi za 2 miski ryżu jakiegoś malca i przyjdzie nim

Ogólnie silnik ten był przystosowany do paliwa niskooktanowego,czyli zmienione fazy rozrządu,kompresja 7,0 i gaźnik 15/300 co dało ok.22KM

i elektrozawór jak w EL i późnych FL, żeby po wyłączeniu zapłonu nie chciał jechać dalej,
grubsza uszczelka pod głowicą,
rozrząd przesunięty o 5 stopni (cofnięty,
zimniejsze świece zapłonowe
[źródło: Naprawa Samochodów POLSKI FIAT 126P Z.Klimecki, J.Zembowicz str 237-238]

Ja też brałem to z tej samej książki

Odkopuje. Zainteresował mnie ten temat, więc postanowiłem troche pogrzebać po chińskich stronach.
Klik
Klik
Klik
Klik
Klik
KlikKlikKlik
Klik
Ooo.. dużo się tego zrobiło. Jest masa takich stron... może nie zawsze są fotki chińskich maluchów, ale jest jakiś opis. Wtedy pomaga translator. Dowiedziałem się na którejś ze stron, że maluch tam kosztował 9600 juanów, zaś na innej było napisane 85000 juanów, co na dzisiejsze kursy daje odpowiednio ok. 4000zł i 36000zł.

1. Co to jest w wydechu ?
2. Co to za trójnik (podciśnienia?) ?
3. Jak tam działa układ zasilania paliwem ?

Jakiś kosmos z tymi przewodami i wężami

Cytat:
1. Co to jest w wydechu ?

AFR panie

Hehehe idę kupić worek ryżu i lecę do chin po kaszlaka

[ wiadomość edytowana przez: Nowy666 dnia 2011-07-07 22:10:35 ]