MotoNews.pl

[corolla E12] trzeszcący cockpit

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no właśnie przebieg jest niezbyt duży a w czasie jazdy odzwyają się z przodu świerszcze - na początku myślałem, że co mi się przesłyszało ale jednak nie

zastanaiwam się jakie kroki podjąć bo w aso powiedzą mi, że pewnie nic z tym nie da się zrobić albo, że rozbieranie całego cockpitu w poszukiwaniu trzasków nie jest zalecane przez TMP

a może ktoś już ten temat ćwiczył?

czy tylko u mnie trzeszczy?

U mnie Corolla troszkę trzeszczy. Na dużej tarce odgłos jest taki jakby szyba przednia stukała o ramę okna, a na codzień odrobinę coś mi w bagażniku wydaje odgłos jak świerszcz, ale ja sobie wmawiam, że to rączka od parasola

Woże wiele śmieci w bagaśniku (spraje do czyszczenia i do szyb, parasol, płyn do spryskiwaczy, składana skrzynka) oraz w schowkach (okulary, gumy do żucia, tic-taki, CD-ki) więc cały czas coś się dzieje pod względem "muzycznym" nawet jak nie włączam Metalu.

W mojej 3D z 2000 roku nic nie trzeszczy za wyjątkiem tylnej półki, no ale nie słyszałem jescze o HB w którym by się to nie działo.
Ciekawe, śledząc posty na podobne tematy utwierdzam się w przekonaniu że czym nowszy model, tym bardziej trzeszczący

PS. Trochę skrzypi "wysiedziany" fotel kierownika...

Cytat:
2004-05-11 12:00:27, Kafar pisze:

PS. Trochę skrzypi "wysiedziany" fotel kierownika...

A to akurat wystarczy pod oliwić.

W mojej poprzedniej HB czeszczała klapa (po demontażu przy zakładaniu spojlera) i tyle. W tej nic nie czeszczy.

Ciekawe...A konkretnie gdzie?
Nie chciałbym mieć tłustej plamy na d...

byłem w aso i przeprowadziłem konwersację na temat usuwania trzasków w nowych modelach toyoty

w E12'2003 świerszcze są jak najbardziej do usunięcia - Panowie z W&J Wiśniewski znają sposób i nie będą robili problemów z przeprowadzeniem akcji - operacja zajmuje od 3h do 6h

niestety dla włascicieli yarisów mam złe wieści w autach sprzed FL świerszcze są nie do usunięcia - tzn. można uzyskać czasową poprawe ale nic więcej - winna jest skopana konstrukacja cocpitu - Pan powiedział, że podejmowanie działań w tym kierunku raczej nie ma sensu ale jak koniecznie chcę to proszę bardzo