POMOCY auto pali 24l przy spokojnej jezdzie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
potrzebuje pomocy, od niedawna je mam i sie przerazilem 22-24l w miescie, a przyspieszam tak ze nawet maluchy mnie biora. co robić ????, z tego co wiem nie mam zadnej elektroniki, po regulacji składu miesznki nie mogłem w ogole ujechac.....a może ten samochod tyle powinien palic ??, na trasie jest chyba dobrze przy 110-160km/h plynnej jazdy spalił 13,5l
RATUNKU

Mi też tyle potrafi podobnie jak się bardzo staram to spada do 18 - po mieście, ale jak świeżo założyłeś gaz to poczekaj i jak zrobisz 1wszą regulacje po 1000km to powinno być lepiej!

Nie no nawet i 2.9 V6 nie powinno tyle palic. Co prawda mi sie tez kiedys udalo ustawic ze poldek palil 23 l / 100 km ale ja tak chcialem

Musisz pojechac na regulacje i tyle. Z ciekawostek napisze jeszcze ze kiedys mi na badaniech technicznych na analizatorze spalin ustawili tak ze palil mi 17 na 100 hihi

pozdr

Jak na ten silnik to bardzo za dużo. Jedź do monterów, niech Ci zobaczą co się stało z instalacją.

mi Polonez palil okolo 20l a to dlatego ze jezdzilem za wolno mulilem go jak ma wyzsze obroty okolo 2000do 3000 to spalanie spadlo do 13l w miescie na trasie 8l