| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lee GF8 Katowice | 2002-11-19 08:41:34 alo!
W związku z planowanymi zmianami ukł. wydechowego w 1.5 DOHC: Mam pytanie czy jest to lepsze rozwiązanie od seyjnego? |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2002-11-19 10:38:17 Zdecydowanie tak!!!
Dzięki takiemu kolektorowi spaliny szybciej i łatwiej wydobywają się z silnika, dzięki czemu samochód ma większego kopa!!! |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2002-11-19 11:11:39 no tak a czy ktoś pomyślał o sondzie Lambda.???? gdzie ona się znajduje w takim kolektorze.??????
Drugie - napewno zmieni się jej temperatura pracy co pociagnie za sobą negatywne wyniki w dynamice silnika.... Nalerzy się zastanowić czy zastosowanie takiego kolektora nieprzyniesie więcej zlego niż dobrego.... To oczywiśie mam sens ale trzeba by było dostosować mape sądy Lambda w komputerze sterującym do nowych warunków wtedy jak najbardziej to da dodatni wynik ale sama zmiana kolektora może niewiele pomóc...... |
Lee GF8 Katowice | 2002-11-19 13:26:31 alo!
to jest zdjecie silnika Lego. Czy on jeszcze jest na liscie? Moge kogos prosic o kontakt do niego? tel, mejl, adres pocztowy... Właśnie chodzi mi o takie info. jakie podaje Adminek poniewaz: "diabeł tkwi w szczegółach" |