Zakup auta, a zgubiony dowód rejestracyjny?! PILNE!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Trafia mi się do kupienia Fiat 600 w dobrym stanie tylko jest jeden problem. Właścicielka najprawdopodobniej zgubiła dow. rejestracyjny samochodu i tu moje pytanie. Czy przy zakupie auta (auto nie zostało wyrejestrowane i cały czas figuruje w urz. kom.) wystarczy oświadczenie właścicielki, że samochód jest jej własnością a dow.rej. został zgubiony, czy jednak musi być dowód??? Jak załatwwić tą sprawę???
PILNE!!!

Jedyne co mi przychodzi na mysl to zadzwon do uzedu komunikacj w swoim miesci(powiecie) a tam napewno ci odpowiedzom. Pewno bedzie potrzebna poprzednaia umowa. a najlepiiej niech ona zglosi ze zgubila dowod i powinni wydac jej nowy na podstawie umowy. ???? Tak mi sie zdaje.

Tylko przegląd jeszcze trzeba zrobić zanim wydadzą wtórnik dowódu

Zapomniałem, że kobita wyjeżdża na dłużej i nie ma kto za nią odebrać. Ale już nieważne bo dowód znaleziony, a ja w sobotę jadę opatrzeć samochodzik- podobno stan dobry.

Mam ten sam numer z pewnym 3p Tylko że ono jest podobno jeszcze wyrejestrowane na czas remontu......... tylko o ile wiem jak sie auto wyrejestrowywuje to od razu na żyletki trzeba je oddac....

ja kupilem auto bez dowodu. Stal on 3 lata, bo babce zakosili torebke z dokumentami i kluczykam.
Do rejestracji potrzebujesz zaswiadczenie z policji o utracie dowodu rejestracyjnego i musisz jechac na stacje diagnostyczna zeby pospisywali Ci numery nadwozia, silnika i podali wszystkie dane techniczne. troche zalatwiania, ale da sie zrobic.
Zycze powodzenia, erzet

Cytat:
Mam ten sam numer z pewnym 3p

Chyba nawet wiem z jakim....Takim czarnym przypadkiem....

A wiesz, że ja wiem gdzie we Wrocku stoi czerwony 124 Sport Coupe Z silnikiem 1.8 Tylko, że koleś zna jego wartość i coś nie chce za bardzo go sprzedać-twierdzi, że go zrobi. Ale robi go już hohoho.

Taki, jak ten tylko że czerwony
Fiat

[ wiadomość edytowana przez: -SerU- dnia 2004-05-18 23:11:53 ]