MotoNews.pl

Ech te ładzianki czego nie potrafią

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zobaczcie co znalazłem nie mogłem sie powstrzymac żeby nie dać linka http://pro-sport.ru/product/silencer-fire.htm

Nieźle sobie koledzy ze wschodu to urządzili!
Chylę czoła

O kuźwa tam chyba jakoś gaz jest podawany żeby taki efekt był

A może to bylo robione w Krakowie i to smok wawelski tak wali z tej rurki

czyżby nowy rodzaj paliwa ?! nie wiem czy zauwarzuliście ale podobno nie morzna znaleść tylnuch kloszy (białych ) a tu jak znalazł mają też świetne kierownice (bayer)ale cen nie mogłem znaleść i deska do samary chyba?
panoni

Tak Panoni masz racje niezła stronka te białe klosze są w paru wersjach niestety cena wysłałem meila do Alexandra z Kijowa ze strony klubowej cena jaka mi podał rewelacyjna 250 dol tylko zachodze w głowe czy za sztuke czy za kpl.

Co do tych marchewek to znam goscia, ktory robi to i pare innych rzeczy w firmie tuningowej.Ponoc jest dodatkowo paliwo wstrzykiwane aby taki efekt byl.Jak go spotkam to popytam.Impreza nie ta nia.A efekt taki sobie.

Golem fakt cane niezła ale morzna chociaż popatrzeć morze sam coś wykombinujetylko dobry plastic (plekse ) zdobyć
panoni

nie jestem pewien do końca ale to n ogień chyba nie pochodzi z dawki dodatkowej paliwa tylko z jonizacji gazów wydechowych*Jonizacja gazów - zjawisko polegające na odrywaniu elektronów od obojętnych atomów lub cząsteczek na skutek oddziaływania energii*Jakby nie patrzec aktywny tlen.Kurde ciekawe mósze pogadac z chemikiem.

Cytat:
2004-05-20 21:18:45, Golem pisze:
nie jestem pewien do końca ale to n ogień chyba nie pochodzi z dawki dodatkowej paliwa tylko z jonizacji gazów wydechowych*Jonizacja gazów - zjawisko polegające na odrywaniu elektronów od obojętnych atomów lub cząsteczek na skutek oddziaływania energii*Jakby nie patrzec aktywny tlen.Kurde ciekawe mósze pogadac z chemikiem.

A po co jonizować , kiedy prościej jest rzeczywiście wstawić wtryskiwacz przy końcy wydechu i świeczkę zapłonową do kompletu???
Tu nie trzeba fizyki jądrowej, żeby puścić marchewę...

A panowie nikt z was nie jeżdził motocyklem z pustym wydechem?
Przecież wystarczy w takim wypadku jadąc na wysokich obrotach (najlepiej z górki) nie wysprzęglająć wyłączyć na parę sekund zapłon a potem go włączyć - efekt murowany, też pójdzie ładny ogień. Oczywiście przy pustym wydechu w aucie zrobicie to samo.

Nie jestem pewien ale opiłki magnezu podobnie sie palą już coś takiego przerabiałem ale efekt był owiele krótrzy i nie aż tak efekowny
panoni

Cytat:
2004-05-20 21:48:07, Grzegorz2107 pisze:
Cytat:
2004-05-20 21:18:45, Golem pisze:

A po co jonizować , kiedy prościej jest rzeczywiście wstawić wtryskiwacz przy końcy wydechu i świeczkę zapłonową do kompletu???
Tu nie trzeba fizyki jądrowej, żeby puścić marchewę...

Tak i modlic sie kiedy łada spłonie

Wybaczcie czasami też miewam zły humor.Wszystko wszystkim i tak z.......sty efekt.Byle ktoś w tym momencie za blisko samochodu nie podjechał bo sobie papierosa odpali bez zapałek.