Ile mógłbym dostać?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
powitać
z czystej ciekawosci jako ze chyba niektorzy sie w tym orientuja tutaj chcialem sie dowiedziec bo nie mam zielonego pojecia ile moglbym maksymalnie wyciagnac za moja ladzianke rocznik 81 w nie najgorszym stanie dobry material na klasyka.pytam nie dlatego ze sprzedaje w tym momecie i nie jest to zadna oferta ale planuje zakup motocykla i chialbym wiedziec w jakim stopniu Ladna moze sie przyczynic do jego posiadania
pozdrowił

ja myśle że możesz dostac tak ze 20 lat za samo myślenie o pozbyciu się takiego auta...
a jak sprzedarz, to może i dozywocie...

Cytat:
2004-05-18 21:19:40, Góral pisze:
ja myśle że możesz dostac tak ze 20 lat za samo myślenie o pozbyciu się takiego auta...
a jak sprzedarz, to może i dozywocie...

Dokładnie tak Góral , za zadawanie takich pytań na TYM forum powinno się strzelaś bez ostrzeżenia
A tak po prawdzie to za swoją Ładę weżmiesz g..... a nie pieniądze a pozbędziesz się pięknego autka.

[ wiadomość edytowana przez: andrzej_krakow dnia 2004-05-18 21:32:12 ]

Cytat:
2004-05-18 21:16:11, Bania pisze:
powitać
z czystej ciekawosci jako ze chyba niektorzy sie w tym orientuja tutaj chcialem sie dowiedziec bo nie mam zielonego pojecia ile moglbym maksymalnie wyciagnac za moja ladzianke rocznik 81 w nie najgorszym stanie dobry material na klasyka.pytam nie dlatego ze sprzedaje w tym momecie i nie jest to zadna oferta ale planuje zakup motocykla i chialbym wiedziec w jakim stopniu Ladna moze sie przyczynic do jego posiadania
pozdrowił

ale jak pyta to mu odpowiem-moze go zniechęce
około 1500zł bys dostał jak w dobrym stanie a najbardziej realna ceną jest maks1200

nie warta jest sprzedazy-jakis muł moze z niej zrobic nie klasyka a traktor tunigowany

Dokładnie! Dostaniesz pareset złotych, a stracisz samochód, z którym przeżyłeś najpiękniejsze chwile w życiu!
Nie sprzedawaj!!! Za 20 lat sprzedasz ją za 757577777$

Cytat:
2004-05-18 21:45:09, krycho pisze:
Dokładnie! Dostaniesz pareset złotych, a stracisz samochód, z którym przeżyłeś najpiękniejsze chwile w życiu!
Nie sprzedawaj!!! Za 20 lat sprzedasz ją za 757577777$

W to nie ma co wierzyć, że za 20 lat nasze łady zyskają status godnych lepszych pieniędzy klasyków. Jest szansa powtórzyć "sukces" fiatów 124, które są nazywane"ubogimi klasykami" i na mobile.de chodzą po 2000 euro , a we Włoszech nawet mniej niż 1000.
Na pewno nie jest to lokata ....Tym bardziej , że 2106 jest chyba nadal gdzieś montowana, albo do niedawna była i status zabytku przynależy się po 15 latach od zaprzestania produkcji.

Z fiatów i fiatopodobnych jedynie dziś relatywnie tani 124spider ma szanse na duży wzrost ceny. A te co sa drogie to nadal będa drożeć. Np. dino, albo fabrycznie tuningowane i zawodnicze.

Otoz to - za taka Lade maksymalnie przy sprzyjajacych ukladach i dobrych fluidach mozesz sie wzbogacic o 1500 zl... materialnie - a o ile zubozejesz duchowo ? Tego Ci juz tlumaczyc nie trzeba chyba, bo wierze, zes swiatly i myslacy czlowiek
A tak powaznie to gdybys sie jednak zdecydowal pozbyc wehikulu to szukaj konesera-milosnika co by Lada nie skonczyla na zlomowisku. I pamietaj naczelna zasade LKP - jesli sprzedajesz Lade, zadbaj o jej przyszlosc ! A swoja droga proponuje taki punkt dodac do regulaminu klubu

Cytat:
2004-05-18 23:20:41, misiekns pisze:
I pamietaj naczelna zasade LKP - jesli sprzedajesz Lade, zadbaj o jej przyszlosc !

Ja proponuję dodać zadbaj o jej i swoją przyszłość. Kup sobie nową Ładę!!!
Grzesiu! Wiem,że nasze Ładne nie będą w przyszłości osiągać zawrotnych kwot na aukcjach! Ale to przeciez nie o to chodzi!
Pozdrawiam

Cytat:
2004-05-18 23:57:37, krycho pisze:

Grzesiu! Wiem,że nasze Ładne nie będą w przyszłości osiągać zawrotnych kwot na aukcjach! Ale to przeciez nie o to chodzi!
Pozdrawiam

Ja też wiem , że Ty wiesz Ale moja wypowiedź o cenach wynikała z poprzedniego postu mogącego komuś dać niepotrzebną nadzieję na wielkie bogactwo ...

Witam
Bania , o sprzedaniu swojej Ladnej nawet nie myś; bo czekam(i nie tylko ja , ale wszyscy klubowicze) na ciąg dalszy filmowekj przygody.....
Tak więc nawet nie myśl o tym .

tak jak napisal Goral i jeszcze troche.

dobra juz nie bijcie narazie jeszcze nie sprzedaje chociaz jak zajechalem dzis do warsztatu inz. Czecha to chcial ja kupic ale powiedzial ze po dymie wnosi ze pali min 1l oleju na 1000 i zgadza sie

mam jeszcze jeden problem ktory mnie trapii :

jezeli jest wsrod nas znawca przepisow to chcialbym wiedziec jak to jest z silnikami po wejsciu do UE.zaslyszalem ze we wszystkich krajach unii silnik traktowany jest jako czesc zamienna i nie trzeba sie bawic w jakies numery rejestrowanie i takie pierdoly.ja zakupilem silnik jakies niecale 2 lata temu i do dzis go nie wbilem do dowodu a przeglad mam na kartce z wypisana zmina numerow a ze konczy mi sie juz niedlugo wiec musze isc do urzedu.Poniewaz jak nie wbije ich w koncu to juz 2 raz na kartke przegladu nie dostane bo powinienem zarejestrowac zmiane.skoro jestesmy juz w unii to czy musze dokonywac takiego wpisu do dowodu czy juz nie?

co do filmu jezeli do wakacji sie Ladna nie rozpadnie to kolejna czesc filmu napewno bedzie mysle ze tym razem bardziej przemyslana z wieksza dawka adrenaliny i wzbogacona o watki 'para aktorskie'.
pozdrowił

chyba jednak musisz wbic.

Za moja Lade (tez rocznik 81) jakis rok temu chcieli mi zaoferowac 600 zł !!!
Zasmiałem sie i pojechałem dalej !

mysle, ze auta w tym wieku nie warto sie pozbywac.... chwilowo jest malo warte. Jest z jednej strony za stare, a z drugiej za nowe

jedynie amator zaplaci zan godna cene i zadba o auto - ale takeigo ze swieca szukac. Ja sprzedalbym auto jedynie wtedy, gdybym wiedzial, ze nabywca zadba o nie jak nalezy.

Czasem mysle ze wolalbym swoją ja na żyletki pociąc niz patrzec jak jakis matoł robi z niej kolejną choinkę z setka spoilerów i 20 kg szpachli na nadwoziu majacej za zadanie nadac autu bardziej "umieśniony" wygląd.