MotoNews.pl
3 Sterowanie zamka centralnego (173815/0) - NT

Sterowanie zamka centralnego

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witojcie!!!

Panie i Panowie powiedzcie mi czego mi potrzeba żeby załozyć sterowanie centralnego zamka pilotem . Jaki sterownik i czy coś jeszcze. Elektrycy mówią, że w Espero potrzeba jeszcze jakiegoś dodatkowego siłownika i nie bardzo wiem po co???

Sorki jeśli ten temat już był poruszany i powtarzam się, ale osobiście nic nie mogłem znaleźć w tej kwestii na stronach klubowych.

nie potrzeba nic, tylko sterownik, ja mam zamster plus - sam montowalem, potrzebny byl tylko przekaznik za 5 zl do otwierania klapy bagaznika

rozumiem ze posiadasz centralny zamek ale sterowany z kluczyka jesli tak to wystarczy Ci alarm z obsluga centralnego zamka
- alarm

jesli masz juz alarm i chcesz sama centralke to np:
- centralka

Mam tylko centralny z kluczyka ale to pieroństwo już mi się drugi raz w ciagu roku złamało a nie chcę wywalać wszystkich zamków w aucie więc wolę założyć sterowanie pilotem. A czy moja wiedza nie ukrywam że nie najwyższa eśli chodzi o elektrykę pozwoli mi na samodzielny montaż tego ustrojstwa???

Cytat:
2007-02-01 09:52:36, BartAdam pisze:
Mam tylko centralny z kluczyka ale to pieroństwo już mi się drugi raz w ciagu roku złamało a nie chcę wywalać wszystkich zamków w aucie więc wolę założyć sterowanie pilotem. A czy moja wiedza nie ukrywam że nie najwyższa eśli chodzi o elektrykę pozwoli mi na samodzielny montaż tego ustrojstwa???

ja również polecam sterownik zamster
tu link producenta all-max
kuplem to cudo za ok 80 zł na allegro, dokupilem jeszcze do tego syrene alarmową i planuje jeszcze dokupić moduł domykający szyby.
Montaż żaden problem, jeżeli masz jakiekolwiek obycie z lutownicą i potrafisz odczytać schemat (mi zajeło to około 2 h łącznie z montażem przekaźnika do klapy bagażnika). Montowałem to we wrześniu więc ok 5 miechów temu i jak narazie działa wszystko ok, jestem zadowolony.

[ wiadomość edytowana przez: adid11 dnia 2007-02-01 11:13:13 ]

[ wiadomość edytowana przez: adid11 dnia 2007-02-01 11:13:43 ]

Cytat:
2007-02-01 09:52:36, BartAdam pisze:
A czy moja wiedza nie ukrywam że nie najwyższa eśli chodzi o elektrykę pozwoli mi na samodzielny montaż tego ustrojstwa???

No ja z zamsterem motałem się 2x po 5 godzin. W finale spaliłem ścieżki w sterowniku (na szczęście dało się je polutować) w wyniku odwrotnego podłączenia. Winne tego były kolorki kabli, które miast być czerwone ze starości zrobiły się różowe. Ogólnie mając schemat + kilka godz.wolnego da się to zrobić.

Dięki wielki chłopaki. Zamawia sterownik i spróbuję sie pobawić sam. Zobaczym co z tego wyniknie.

zaopatrz sie w miernik, na chlopski rozum da sie wiele wyczaić...

Cytat:
2007-02-01 13:14:06, Cwikus pisze:
zaopatrz sie w miernik, na chlopski rozum da sie wiele wyczaić...

Miernik dobrze mieć - i jeszcze jedno - ostrą igłe - ja takowej podłączonej do miernika używałem do wybadania który przewód jest od czego (przez nakuwanie ) bo jak napisał piotr-ek po latach to kolorki oznaczające kable w samochodzie nie są w takim kolorze w jakim powinny być

Cytat:
2007-02-01 18:00:34, adid11 pisze:
po latach to kolorki oznaczające kable w samochodzie nie są w takim kolorze w jakim powinny być

Ja aby w końcu poznać prawidłowe kolory zdemontowałem plastixową nakładkę na próg. Tam kolory były jeszcze prawidłowe.

A propos schematu elektrycznego. Ma ktoś może jakiś skan, czy jest w książce obsługi??? Bo z chęcią bym się zapoznał.

Pozdro

ja nie znalazłem do tej pory nic co by chodziło z moim alarmem silicon BAS albo bedzie diałac sam alarm albo sam centralny nic zaden zestaw uniwersalny nie współgra z nim

Cytat:
2007-02-01 21:37:01, BartAdam pisze:
czy jest w książce obsługi???

I w książce serwisowej i w książce Morawskiego.