MotoNews.pl
6 Lada 210(no własnie co?) :) (50065/13) - NT

Lada 210(no własnie co?) :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Patrzcie co to za dziwadlo

2103 (poznać po listwie bocznej i zderzakach) z migaczem i atrapą od 2106 z wsadzonymi lampami od 5/7
ciekawy wynalazek - chociaż szkoda klasyka na takie eksperymenty

na tylniej klapie powinno pisac 3in1 ale tak serio ktos niemial wlasciwych czesci i zalozyl jakie mial na zbyciu ze skutkiem wizualnym niezadobrym

Ciekawe czy była bita, czy sobie typ wymienił przód na lepszy model jak se lubią to robić w polonezach

Doczytałem:

jest tak jak pisze Konrii, ale dodatkowo auto jest na ramie 2101

Silnik 1500.

Tu macie troche o tym autku i nie tylko.

Jak sie dobrze zgłębicie w tą strone to zobaczycie zdjecia z tego roku - koleś wymienił atrape od 2106 na oryginał od 2103, ale tez ją zgwałcił i powycinał, zeby pasowały te kwadratowe oczka.

[ wiadomość edytowana przez: Leszek_Gdynia dnia 2004-05-21 22:55:25 ]

Cytat:
2004-05-21 22:36:24, MUSEL pisze:
na tylniej klapie powinno pisac 3in1

Cześć, to ja, Wasz mały korektor
Mówimy: powinno być napisane!!

A ta Łada to Lada 21mixx

[ wiadomość edytowana przez: krycho dnia 2004-05-21 23:05:53 ]

dobrze ze jest ktos taki .Bo by byly same bledy stylistyczne na forum

widze ze swojego Lincolna tez tam mają

o kur...., to jest wlasnie to o czym myslalem

mysle ze troszke za duzo plastyku
ma ta niebieska ladna

[ wiadomość edytowana przez: Pablox dnia 2004-05-22 00:36:43 ]

Cytat:
2004-05-21 23:04:28, krycho pisze:
Cytat:
2004-05-21 22:36:24, MUSEL pisze:
na tylniej klapie powinno pisac 3in1

Cześć, to ja, Wasz mały korektor
Mówimy: powinno być napisane!!

A ta Łada to Lada 21mixx

[ wiadomość edytowana przez: krycho dnia 2004-05-21 23:05:53 ]

Oj...tutaj chyba nie masz racji, w jezyku potocznym od paru lat dopuszczalne jest uzywanie tego zwrotu. Wypowiadal sie na ten temat nawet sam prof. Miodek.

Panowie! Czy jest jakiś słowacki lub czeski klub Łady?Znacie adresy www? Bo może kiedyś wybrać do naszych południowych sąsiadów na spocik!!
Pozdrawiam

A co do spraw językowych to moim guru jest prof. Markowski i prof. Bralczyk!

Cytat:
2004-05-21 22:50:00, Leszek_Gdynia pisze:
Doczytałem:

jest tak jak pisze Konrii, ale dodatkowo auto jest na ramie 2101

Tak po prawdzie to karoseria 2101 od 2103 różni się tylko elementami blach zewnętrznych: pasami (przednim i tylnym), błotnikami i klapami o sama konstrukcja jest całkowicie identyczna. No i ciężko mówić o ramie w aucie z samonośną karoserią.
Ale fakt, auto nie wygląda najlepiej

a wiecie co?
u mnie w Dąbrowie identyczna taka parkuje,tylko żółta...
dotąd myślałem,że to taka przeróbka,ale może jednak wyszło trochę takich egzemplarzy... wiecie, takie "limited edition" (tylko dla najbardziej zasłużonych dziłaczy partii czy coś takiego )

Witam
Kiedy miałem 2106 w stanie totalnego rozkładu, to tez myślałem o podobnej przeróbce.., traf chciał że dostałęm ramki z reflektorami halogenowymi od kanta, na wyprzedazy więc dałem sobie spokój, ramki wspawałem i miałem niezłę reflektory H4
W końcu po totalnym remoncie, moja 2106 miała z odstępstw od oryginału: brak chromowanych listewek, kierownicę od Poldka szyby przednie i lusterka od 2107 i fotele od nowego Poldka
ech... swietne autko było... , ale coś mnie podkusiło na kombiaka

a ja przeglądając ich stronki znalazłem coś takiego:

dla mnie bomba

A ja kiedyś widziałem Poldka, gdzie ktoś założył sobie z przodu reflektory od 2105/7.

Góral! Też to znałazłem na tej stronie o czeskich samarach , nazwali to Godzilla, ale co to w ogóle jest??? Było takie nadwozie w seryjnej produkcji? Czy to fantazja blacharza?

Raczej nie było tego seryjnie - fantazja blacharza jak Pan to nazwał. Ale za to fabrycznie robią coś takiego:

jest to samochód specjalnie przygotowany do street racingu nazwany GTS Black Warrior, bazowany na Samarze obydwu gieneracji. Producentem jest firma Jukka która współpracuje z VAZ. Oczywiście opis tego samochodu będzie u mnie na stronce

Grzegorz, to zdecydowanie fantazja blacharza. Takie połączenie 2108 z 21099.
ale baldzio łądne