Gasnacy silnik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam od kilku dni taki problem polonez na gazie jak mam go na luzie i niskich orotach gasnie(nawed jak jest cieply silnik).Zdaje mi sie ze po zatankowani gazu jest jeszce gorzej.Moze mam juz pelno brudu w zbiorniku.Swiece filtr powietrza i gazu wszytko bylo wymieniane niedawno.Gaz jest fabryczny i jusz 78 tys na nim jest zrobione. Jak myslicie czy to ten brudny zbiornik moze byc??

a dzieje sie to tylko na wolnych obrotach an luzie czy na biegu na wolnych tez?

Tylko na luzie jak nie trzymam gazu troche i gasnie. Na biegu juz jak jade to nie.Nawed jak jade na biegu na wolnych obrotach to nie gasnie.

no to wydaje mi sie ze zanieczyszczony zbiornik to nie bedzie....nie zanm sie na tych ukladach gazowniczych......chyab ci nie pomoge...sorki

Zbiornik odpada na 100%!! Ja bym stawiał na filtr gazu który trzeba co jakiś czas wymienić ale wystaczy też go wyczyścić (koszt nowego ok.15-30zł). A zbiornik przez całą swoją żywotności nie powinien ci się zabrudzić, a nawet jakby to nie będzie to miało takiego wpływu jaki opisujesz.

Filtr gazu mysle ze raczej tez odpada na poprzednim przejechane bylo 71tys a wymienilem go bo juz za sporo raczej bylo(ale dalo sie jezdzic nadal i nie bylo takich objawow) na tym nowy jest tylko 7tys.

A w tej twojej instalce występuje taki element jak silniczek krokowy??Bo jak tak to może by tu szukać przyczyny.

No nie jestem pewny walsnie musz sie dowiedziec albo sprawdzic

sprawdz sklad mieszanki na reduktorze -może to coś da!!

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

wiesz w satrym poldzerze mialem problem bo rura ktora idzie od filtra powietrza natykala sie na zimne powietrze z zewnatrz i przy wolnych obrotach gasl ale tez tylko na luzie jak dojerzdzalem do krzyzowki np.

Po pierwsze kolego napisz czy to jest Poldek na gaźniku czy na wtrysku...Jeśli gaźnik to go wyczyść ! Po drugie...zbiornik paliwa może być ufajdany, ale syf spokojnie spoczywa na dnie i jak szalejesz na kontrolce to gaźnik nałyka się tego bagna...

Poprawka...nie zauważyłem zdjątka Naturalnie jest na wtrysku...Kumpel coś tam kombinował z rozrządem i to może być to...Na wolnych obrotach paliwo jest podawane nie w te komory w które iść powinno i klapa...

Ale kolega ma ten problem tylko na Gazie!!! A jakby to był rozrząd to by występowało równierz na benzynie!!!

Dla mnie to regulacja mieszanki tak to wygląda