Kto mi doradzi - jaką inst gazową założyć do astry 1.6 8V?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jeśli ktoś ma astrę 16 8V to mam do niego prośbę. Właśnie zakupiłem takie autko /combi/ i chcę coś więcej o nim wiedzieć również to jaką instalację gazową najlepiej założyć do tego autka

Cześc powiem tak nie mam takiego auta.Ale wiem od gazowników ze to jedno z lepszych aut do gazu.Nie ma z nim kłopotów no pod warunkiem że gazownicy nie uczą sie na twoim aucie-powodzonka

Miałem taką astre z motorem x16sz, jeżdziłem 2 lata , od początku na gazie (sam montowałem w świdwine w stefanelli ), gaz 2 generacji , z silniczkiem krokowym i emulatorem sondy lambda , auto chodziło bez najmniejszych problemów , zero kichnięć szarpań , pływania obrotów ( miałem obrotomierz ), naprawde super , polecam 2 generacje a co do firmy sam decyduj pozdrawiam

Tez uwazam ze idealne auto do zagazowania, odpowiednia pojemnosc i 8zaworkow - zawsze to mniejsze koszty przy ewentualnych regulacjach lub naprawach. Tak wiec warto dobrze przemyslec co jak i gdzie zalozyc zeby byc zadowolonym i autko posluzylo, a nie sprzedawac z powodu tego ze instalacja nie da sie wyregulowac lub za maly lub niepraktyczny zbiornik zalozono.
Życze udanej instalacji i przyjemnej eksploatacji

dzięki bardzo za podpowiedź jak zagazuję to powiem jak chodzi gdzieś poniedziałek lub we wtorek

a może ktoś ma taką asterkę i powie mi coś więcej o tym samochodzie

Myśle że na OKP coś znajdziesz a ja mogę napisać że z mojej byłem bardzo zadowolony , miałem kombi z 93 roku , kubełki , szyber , czarna perła , tuning irmscher , zero rdzy , silnik chodził bez zarzytu , palił zawsze poniżej 10 ltr lpg (teraz omega i szok w spalaniu ) , musisz tylko uważać żeby nie przegrzać silnika , bo wtedy zaczynają się problemy (pierścienie , uszczelniacze zaworów , regulatory - miałem to w kadecie), ceny części bardzo niskie ale nie kupuj całkiem totalnych podróbek , jak byś chciał coś więcej wiedzieć konkretnie to napisz chętnie odpisze jak będe wiedział pozdrawiam i życzę udanej eksploatacji