Nierówna praca na benzynie - LPG O.K.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
dwa tyg. temu założyłem LPG do swojej Asterki Zalecono mi wymianę świec i przewodów WN. Po tej wymianie zaczęły się kłopoty. Silnik zaczął nierówno pracować na benzynie natomiast po przełączeniu na gaz jest lepiej (choć czasami też sobie skacze jakby mu czegoś brakowało). Dodam że przy wymianie przewodów jeden był mocno zaśniedziały przy kopułce. Okazało się że jeden bolczyk w kopułce też. Oczyściłem go w miarę możliwości niestety to nie pomogło. Więc wymieniłem kopułkę. Niestety na benzynie cały czas pracuje nierówno (tylko na biegu jałowym). Może macie jakieś pomysły co może być przyczyną tego stanu rzeczy.
Astra 1,4 8V X14NZ

Może któryś z nowych przewodów "przebiło" wysokie napięcie i ma upływność, spróbuj założyć stare - pogorszyło się w końcu po założeniu nowych?!
Ja nie dawno założyłem gaz do Corsy z silnikiem C12NZ, na benzynie od zakupu w 2000roku, na wolnych obrotach lekko kulał, jakby "gubił zapłon" na którymś cylindrze.
Nie pomogła wymiana przewodów zapłonowych, świec, Tech też nic nie wykazał. Ale po przejściu na LPG - chodzi OK!
Podobnie jak u ciebie.

Panowie a może wtryski się zanieczyściły ??? Na ciepłym silniku - PB chodzi OKI ???

Cytat:
2004-06-01 08:21:11, Sebek pisze:
Witam,
dwa tyg. temu założyłem LPG

no raczej po dwoch tygodniach to by ich jeszcze tak nie zasyfil chyba?

Nie kazde kabelki beda dobrze pracowaly a juz te najtansze najszybciej potrafia namieszac.Druga sprawa to zamieszanie spowodowane zalozeniem mixera ktory troche dlawi nam silnik i powoduje zawirowania nieraz przeszkadzajace pracy na benzynie.