Iluminacja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wie ktoś ile może kosztować założenie iluminacji do Espero (wszystkie 4 neony) i gdzie takie cos mozna załozyc ? A tak w ogóle to ma ktos z Was takie cacko zamontowane ? Widziałem to ostatnio w starej Mazdzie 626 (wszystkie czerwone). Kumpel też załozył jedną w maluchu. Zaje..sty efekt !!! Lepiej wyglądałoby w moim Espero

Jeśli chodzi o mnie to uważam, że jest to temat już nie jest dzisiejszy ( szał lata w <1996 r). i w ogóle mi się to nie podobało. Bynajmniej chodzi mi o podświetlenie podwozia.
Już bardziej wolał bym mądże wkomponowane boczne obrysy.

Moja opinia rzecz jasna.

Piotr

no tak...ale zauważ że to znowu wraca do łask... wiadomo, rzecz gustu, ale mi sie podoba... autko sie wyróznia, tylko szkoda ze tylko w nocy...mimo wszystko fajny bajer

Co do gustu, to sprawa jest bezdyskusyjna. Każdy ma swój kierunek w tym temacie. Ale co powiesz "niebieskim" gdy Cię człapną. Bywają patrole, którym ciężko sie wytłumaczyć, że nie wiedziałem.

Piotr

sorry ale dla mnie to festyn..robienie choinki z samochodu..rozprasza tylko kierowcow..lepiej pomysl o lepszych amorkach albo hamulcach..ale jak ktos juz zauwazyl to rzecz gustu

...tiaaaa.....ja bym jeszcze pociągnął takie 3 pasy przez cały samochód......no i trzeba coś pokombinować z drzwiami kierowcy.... - przez przezroczyste dużo lepiej widać ilość pasków na dresach kierowcy .....

Jednym słowem F<>E<>S<>T<>Y<>N!!!!

Stary nie zapomnij o naklejce "Pajonera" - car audio system doskonale komponuje sie z takimi neonami!!! Efekt dla mnie bombowo wiejski...

I koniecznie dyndającą płytę CD na lusterko wewnętrzne.

...i obowiązkowo ciemne szybki tak jak u mnie...hehehe

...a tak naprawdę to mi się to podświetlanie podwozia podoba, ale zdecydowanie tylko niebieskie... ale takie podświetlanie to się ładuje do samochodu który już zajebiście wygląda tzn. jest obniżony, ma super kapcie i niesamowite fele, pełno spojlerków itp... bo jak wpakujesz te lampy do zwykłej serii na kołpakach to żeczywiście będzie z tego festyn...
Wydaj te pieniądze lepiej na fele a detalami zajmij się później...

"Żeby móc zbudować dom, trzeba najpierw postawić fundamenty a na końcu tynkować ściany..."

Chyba, że chcesz tylko poszpanowac furakiem? Ja jednak w to nie wierze!!!!

no tak....zgadzam sie z Wami, ale ile takie coś własciwie kosztuje ??? a propos szybek przyciemnanych Łukasz.... tego tez jestem ciekaw ile kosztuje ? (tylna i wszystkie boczne). dzisiaj jeden koles powiedział mi że za przyciemnione przednie boczne nawet z atestem mogą wziąść dowodzik...to prawda ???

Trzeba pomóc koledze w potrzebie neony

Co do szybek to masz rację Above...
Policjanci mówią że wolno przyciemniać dowolną folią tylko do słupków pomiędzy tylnymi a przednimi drzwiami ale z drugiej strony w ustawie jest wyraźnie napisane że "w promieniu 90 stopni na lewo i 90 stopni na prawo od pozycji na wprost musi być DOBRA WIDOCZNOŚĆ"...
więc jest to sprawa umowna którą folię uważamy za ograniczającą widoczność a którą nie...
Moja folia ma 20% przyciemnienia (to jest mało) więc za każdym razem gdy policja przyczepia się do moich szyb to bardzo efektownie się z nimi wykłucam o to czy są przyciemnione prawidłowo i zgodnie z przepisami. Do tej pory ani razu za to nie zapłaciłem mandatu i nie zabrano mi dowodu...
A jaki koszt?
Zależy od zakładu...
Ja za wszystkie szyby prócz przedniej zapłaciłem 600pln i mam 3 letnią gwarancję na zarysowania i odklejanie się...
Jeśli zdecydujesz się na przyciemnianie to polecam folię o 30-sto procentowym zaciemnieniu - taka do Espero najlepsza...

Więcej na temat przyciemniania szyb w Espero znajdziesz pod tym linkiem:

Przyciemnianie szyb w Espero (by Maciek GT)

Słyszałem o nowej metodzie przyciemniania szybek - dwie przednie laserowo - żeby nie było widać krawędzi foli itd - policajowi można ściemniać że fabryczne.

Tylne normalnie folią......

to laserowe jest drogie....ale do NASTĘPNEGO samochodu sobie je zafunduje

fajne te wypowiedzi o neonach itd...ale powstrzymam sie od komentarza...

1 sztuka firmy hella kosztuje 125zl a trzeba zalorzyc 4...fajnie to wyglada na dobrze ospoilerowanym aucie...ja osobiscie darowalbym to sobie ale rzecz gustu

kiedys sprawdzalem ile kosztowalo by laserowe przyciemnienie...3000 za wszystkie szyby...

ale ja mowie tylko o samych przednich - w myśl prykazu że nie wolno przyciemniać szyb 180st w polu widzenia kierowcy.....
z tyłu możesz robic co chcesz.... - ja bym przyciemnił dwie przednie laserem delikatnie, a reszte troche mocniej folią.

Jak by mnie zatrzymała policja i kazała zrywać folie z przednich szyb....to powiedział bym ...niech ci bozia w dzieciach wynagrodzi a mi kupi dobry zegarek.... czy coś w tym stylu