MotoNews.pl
9 Pytanko DO Białostoczan. (50458/12) - NT

Pytanko DO Białostoczan.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Ostatnio coraz poważniej zacząłem rozmyśladz wstawienie LPG chodźby na raty.U mnie w Sokółce sa same partacze i to do potęgi.Zastanawiam się nad wstawienim LPG w Białymstoku.Mam do was więc pytanie w związku z tym.Gdzie najlepiej wstawić LPG i jakie są Białostockie ceny.Z góry dzięki.

Pysiek, ja Ci powiem gdzie na pewno nie wstawiaj - jest to firma JURAND na ul. Wierzbowej - kolo dawnego PZM'otu.

A najtaniej to chyba tam gdzie Grzesiek wstawial - kolo Kleosina.

witam
ja ze swojej instalacji jestem zadowolony,zero kłopotów.
montowali mi w niewodnicy koryckiej
jedziesz na kleosin,następnie przejezdzasz przez księzyno,mijasz salon meblowy Vega po lewej stronie,mijasz po prawej koncowy 10,jedziesz jeszcze ze 400 metrów po lewej stronie bedzie widac stacje tankowania gazu,obok budynek z niebieskimi duzymi drzwiami.
niewodnica korycka,ul t.kosciuszki 3.
tel. 7474367
najlepeiej podjedź tam do nich,bo ja montowałem 2 lata temu i telefon mógł ulec zmianie.

ogólnie jak będziesz montował,to powiedz niech zwrócą uwagę na umieszczenie przewodów pod podłogą,i zeby uwazali na siłownik sprzęgła,bo jak sie naciska pedał sprzęgła,to zniego wychodzi taki bolec i jak rurki do gazu będa źle zamontowane to moze tam przecierac tą rurkę

butle 50 mozesz wstawiac
powiedz ze chcesz miec kontrolke rezerwy,np zatankujesz za 10 zl,oni ustawia,zeby przy takiej ilosci gazu się rezerwa zaczęła swiecic,nie musisz wtedy tak mocno patrzec na ilosc kilometrów,a wskaźnik na butli jest o kant dupy obic.

pzdr

Aha.A nei wiesz czy instalują na raty.Jutro postaram się zadzwonić bo to jednak troche km ode mie.Ale jak byś wiedział to daj znać.

wiem ze wtedy jak ja montowałem,to była mozliwosc rat.
ja nie korzystałem,ale widziałem ze jakiemus gosciowi proponowali.

karzdy poleca swoje a ja tam polecam zakład na zaciszu 3 obok mototransportu.około 10 kumpli montowało tam gaz z mojej firmy i nikt nie narzeka nawet serwis pogwarancyjny jest oki.co do ceny to jest rużnie ale lepiej dać te 5 dyh więcej i mieć spokuj.2miehy temu kumpel tam montował do 2105 i zapłacił 1200zł gotówką to mu zatankowali cały zbiornik gazu .

Nie zakładajcie też na dziesięcinach obok wyjazdu na obwodówke przy końcowym piątki ;] ponoćnie uznają usterek na gwarancji nawet za swoje a jak już pokażesz, że nie jesteś w ciemie bity i wiesz, że to nie twoja wina tylk owada złego założenia to bardzo ciężko wyegzekwować realny termin naprawy. Nie dość, że się jeszcze krzywią i na odwal robią ;].

Wszystko jest kwestia odpowienio prowadzonej konwersjacji

Soop ma racje rozmowa jest podstawą handlu.A.MAX" s.c
ul. Dziesięciny 57 wujas zakładał tam gazior do opla astry rozmawiałem z nim bo sam chce zalozyc gaz w swojej ładzie.Polecał mi ich nie oszukujmy sie kazda firma gazowa ma swoje plusy i minusy.Kiedys nazekano na instalatora w Barszczewie teraz slyszałem same superlatywy o tym zakładzie.

Nie wyobrazam sobie takiej sytuacji zeby mi kut..y zalozyly zle gaz i potem np. powiedzialy ze w ramach reklamacji naprawia mi to za tydzien. Ja to nerwowy jestem mocno, mam to chyba po ojcu... Tak na marginesie to mam teraz sprawe w sadzie w zwiazku z obiciem przeze mnie kolesia ktory mi pod auchanem zajechal droge i pokazal fakalca. Taki smierdzimajtek w tuningowanym seicento. Ale o tym to wolalbym nie gadac tutaj na forum, chyba ze bylby watek zamkniety.

Stacja w niewodnicy koryckeij - ja k bylem tam 2 lata wstecz to nie dizalala - zostal tylko szyld.
Ja momntowalme lpg na baranowickiej - firma KAZ. Moze byc. Za gaznik na BRC itoroid placi sie 1250

ja montowałem w sierpniu 2002,to było dwa lata temu,więc mówimy chyba o innych stacjach

Cytat:
2004-05-27 10:46:11, Grzesiek pisze:
ja montowałem w sierpniu 2002,to było dwa lata temu,więc mówimy chyba o innych stacjach

HGW. ja mieszkam w niewodnicy koscielnej, wiec blisko

Mam na mysli te przy stacji tankowania LPG przy myjni i stacji diagnostycznej. Facio mi wtedy powiedzial (2001 marzec/kwiecien) ze nie zakladaja gazu

Ooo prosze,witam krajana
skoro mówisz ze w 2001 w kwietniu,to ja ponad rok później zakładalem i jak przejezdzałem tamtędy w zeszłym roku jesienią to szyld wisiał auto gaz czy jakos tak
pisze: montaz,serwis,przeglądy,badania techniczne

Cytat:

Ooo prosze,witam krajana

Witam. tylko ja na emigracji od kilku lat

Cytat:
skoro mówisz ze w 2001 w kwietniu,to ja ponad rok później zakładalem i jak przejezdzałem tamtędy w zeszłym roku jesienią to szyld wisiał auto gaz czy jakos tak
pisze: montaz,serwis,przeglądy,badania techniczne

Badania techniczne na pewno robia. Szyld gazowy dalej wisi - wiec moze i robią.

Przez ten bialystok, to nie moge dowodu odebrać od ładzianki - od maja mam nieaktualny dowod tymczasowy
A zdzirka coraz fajniej jezdzi

[ wiadomość edytowana przez: Adam626 dnia 2004-05-27 22:48:44 ]