Porshe i vw do naprawy :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Terenowe volkswageny i porsche do naprawy

Znana do niedawna z produkcji luksusowych samochodów sportowych niemiecka firma Porsche AG postanowiła odwołać do naprawy ponad 40 tys. pojazdów sportowo-terenowych (SUV) Cayenne.

Wykryto bowiem, że może w nich dojść do awarii pasów bezpieczeństwa zamontowanych na tylnych siedzeniach.

Z komunikatu opublikowanego przez Porsche'a wynika, że wada wystąpić może w modelach Cayenne, Cayenne S i Cayenne Turbo wyprodukowanych między 1 października 2002 i 17 grudnia 2003 r. - łącznie 40 tys. 848 samochodów.

Podobny problem może wystąpić w 60 tys. egzemplarzy modelu Touareg (również należącego do kategorii pojazdów sportowo- terenowych), produkowanego przez koncern Volkswagen, do którego należy firma Porsche.

Porsche i Volkswagen wspólnie opracowały modele Cayenne i Touareg. Montowane są w nich niektóre wspólne części.

W obu modelach, sprzedawanych na całym świecie, należy sprawdzić bolce mocujące pasy do konstrukcji nośnej pojazdu. Obaj producenci opublikowali oświadczenia, z których wynika, że winę za powstałą sytuację ponoszą dostawcy części.

Tiaa, jak zwykle dostawcy części nawalili

nie ma to jak zlepek gówna...z jeszcze leprzym tałatajstwem....

szkoda że nie widzieliscie jakie sobie coupe 4drzwiowe!!!!szykuje porsche!!!
Cayenee to przy nim mały wytrysk!!!

widzialem te porsze .. bozheee oni nie maja juz co produkowac buhahah dla mnie poraha )))

No, niezła qpa...

ja tam nigdy nie przepadalem za niemcami

Cytat:
2004-05-25 22:32:26, SteiN pisze:
ja tam nigdy nie przepadalem za niemcami

popieram bo oni maja guwniane blaszaki

czy Cayenee to to takie brzydkie a'la terenowe na duzych kolkach?? bleee... jak tak to niech sie psuje...

a i zarzuccie jakims linkiem z tym 4-drzwiowym, plizzz...

no jak znajde to wrzucę...ale to przyprawia o oddanie płynó ustrojowych...całe szczescie ze to nie fotomonaż...

breheheeh a jeszcze nowe porshe bedzie 4 drzwiowe

psuje sue nam porshe

ale to Cayenee juz jest cztero- , baa... pieciodrzwiowe...
psuje sie psuje - dlatego stawiam na RX-8

czekam na foto....

Cytat:
2004-05-25 20:16:47, SVERAdesign pisze:
szkoda że nie widzieliscie jakie sobie coupe 4drzwiowe!!!!szykuje porsche!!!
Cayenee to przy nim mały wytrysk!!!

a gdzie można toto cudo zobaczyć???