| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
TomekR TOYOTA DRIVER Toyota Avensis Toruń | 2004-05-28 08:24:50 pewnie z racji późnej pory twego postu jeszcze cię nikt nie zjechał: temat gazu był wałkowany wielkrotnie na forum - poszukaj, a znajdziesz wiele rzeczy.
Wybrane ASO Toyoty (m.in. W-wa, Ujście itp.) montują gaz w samochodach na gwarancji - instalka 5-ej gen. wtrysk gazu w fazie ciekłej, w "twojej" jest pewnie 4-a gen. - wtrysk w fazie lotnej. Różnica sprowadza się do tego, że 5 gen. lepiej chłodzi zawory, ale w silnikach tej pojemności nie ma to aż takiego znaczenia. Sam używam Ave 1.6 (bez VVT-i) z instalką Omegas, przejechałem 13 tys. i nie narzekam. |
skuter22 TOYOTA CARINA E Kiełczygłów | 2004-05-28 10:14:16 Pier...nie o szopenie!!! Jeżdże na gazie juz 1,5 roku - żadnych problemów. Znam kolesli którzy na gazie przejechali toyotą ponad 300tyś km. Co prawda na gazie bierze olej ale nie jest tak tragicznie... ważne że jeżdże za grosze
|
CarinaGTI TOYOTA DRIVER Yaris & GAZ69 & Hilux wrocław/DTR | 2004-05-28 11:38:36
sionik eksploduje?? mhmm ciekawe stwierdzenie serwisu Spokojnie możesz śmigać, III lub IV generacja gazu stąd różnica praktycznie nie wyczuwalna i najważniejsze że japończykli bardzo9 dobrze znoszą gaz |
dzik Avensis Warszawa | 2004-05-28 12:06:28 No to chyba macie nowego członka klubu. Gaz jest IV generacji. BRC – SIG. Pozdrawiam, Dzik. |
Kryspin TOYOTA DRIVER Carina Płock | 2004-05-28 17:57:00 tylko częściej sprawdzaj zaworki
nie co 100 tys a 50 tys km Ps ja mam carinę na której z gazem zrobiłem 150 tys km a łącznie ma 250 tys. I co dziwne oleju nie bierze, a przecież podobno cariny są olejożerne. |