Dziwny dzwiek przy zapalaniu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
essi stoi w garazu. jak rano odpalam (wcisniete sprzeglo i luzik) to wydobywa sie dziwny dzwiek spod maski. czasem dluzszy sekunde poltora, czasem krotszy. jakby pisk. i nie wiem co to moze byc. licznik juz mam raz przekrecony. ostatnio w maju wymienialem olej.
co to moze byc?
-dodam, ze przydaloby sie wymienic swiece (czy moze byc wina swiec?)

i jeszce jeden problem. gdy silnik jest zimny i chce ruszyc szybko to dziwnie sie zachowuje, bardzo mozolnie reaguje na pedal gazu, tak jakby cos bylo ze sprzeglem.

fachowcy prosze o pomoc.

Cytat:
2004-05-27 16:51:58, Timii pisze:
essi stoi w garazu. jak rano odpalam (wcisniete sprzeglo i luzik) to wydobywa sie dziwny dzwiek spod maski. czasem dluzszy sekunde poltora, czasem krotszy. jakby pisk. i nie wiem co to moze byc. licznik juz mam raz przekrecony. ostatnio w maju wymienialem olej.
co to moze byc?
-dodam, ze przydaloby sie wymienic swiece (czy moze byc wina swiec?)

i jeszce jeden problem. gdy silnik jest zimny i chce ruszyc szybko to dziwnie sie zachowuje, bardzo mozolnie reaguje na pedal gazu, tak jakby cos bylo ze sprzeglem.

fachowcy prosze o pomoc.

może bendiks (nie wiem czy dobrze napisałem ) w rozruszniku

W momencie odpalania czy tuz po ??

gdyby zepsul sie bendix, to samochod w Ogole by nie odpalił, a raczej dłużej by kolega kręcił akumulatorem.

zaraz jak po odpaleniu to sie dzieje.

[ wiadomość edytowana przez: Timii dnia 2004-05-27 19:00:04 ]

[ wiadomość edytowana przez: Timii dnia 2004-05-27 19:07:49 ]

U mnie taki pisk (świergot) pojawia się zimą przy uruchamianiu jak jest zimny silnik, czasami trwa 2 s. , na ciepłyn prawie się nie zdarzało, to były tulejki ślizgowe w bendixie (już drugi raz), odkręciłem rozrusznik prysnąłem w niego srodkiem smarnym w areozolu, pomogło. Może też to masz?

Też miałem takie piski - rozrusznik był do regeneracji. Teraz cisza i spokój.
pozdrawiam

dziekuje za pomoc zobacze czy to jest to mam nadzieje, ze nie jest to drogi interes