| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Chopper F&F Wolny Słuchacz :) VW Passat Combi Krakow | 2004-05-24 16:35:43 Chodzi mi o dokladne wytlumaczenie jak sie to wszystko odbywa. W wakacje mam zamiar zmienic auto i przymierzam sie jechac do Niemiec po samochod. JAk to wyglada? jakie sa oplaty? czy tam kupuje auto i normalnie nim wjezdzam do Polski i wszystkie czynnosci tu robie czy jeszcze tam cos zalatwiam? ile procent wartosci place tu w Polsce? Wiem ze to zalezne od roku ale jakby ktos mogl napisac ile % za jaki rok itp itd to bylbym dzwieczny. Ewentualnie jak jest jakas www na ten temat to chetnie poczytam |
frytol ferrari 126 elegance Płock | 2004-05-24 19:21:23 bo zanim sie pojedzie to sie uzywa mobile.de, dzwoni, umawia z garazami i jedzie ogladac, mozna bez wiekszych problemow wyrwac fajne autko za niezle pieniadze, ja jednak radze troche poczekac, akcyza ktora obowiazuje w Polsce jest niezgodna z dyrektywami UE, i zostanie predzej czy pozniej zniesiona, tymbardziej ze Francja czy Niemcy trzymaja lapy na UE a to od nich ten zlom bedziemy zwozic, u nich ludzie kupia wiecej nowych aut, u nich wiecej bedzie pieniedzy z podatkow, nie pozwola na to zeby w Polsce byly jakies durne ograniczenia tymbardziej, ze prawa unijne reguluja takie rzeczy jak wlasnie np akcyza |
Chopper F&F Wolny Słuchacz :) VW Passat Combi Krakow | 2004-05-26 07:39:35 Ktos moze cos jeszcze napisac czy na tym konczy sie wasza wiedza na ten temat? |
frytol ferrari 126 elegance Płock | 2004-05-26 08:33:00 najtansze Polo G40 (bo rozumiem ze rozmawiamy o mocnym Polo) jest na mobile.de za 1290euro, w sumie calkiem niezly stan, tyle ze 92 rok i nabite 313k km, tak wiec odpowiedziec mozesz sobie sam co do mocnej polowki za 200euro ;]
ja chce (po zniesieniu akcyzy) zafundowac sobie Nissana 100NX 2.0, takie auto z 93 roku w super stanie, w pelnej wersji bez skory (elektryka, klima), ma zdejmowane obie polowy dachu (targa) i 143PS przy wadze 1150kg, latwo to uturbic (jest wersja 1.6 z turbina), w 2000-2500euro sie zmieszcze, ale nie z Niemiec a ze Szwajcarii |
frytol ferrari 126 elegance Płock | 2004-05-26 12:53:49 zawsze mozna przemeldowac sie do znajomych do Niemiec |
BULLITT fiat Kraków | 2004-05-26 13:02:40 Kumpel za 10tys zl sciagnal do Polski Jaguara XJS V12 5.2 litra najmocniejsza wersja z 84 roku. 300 koni pod maska.Auto stalo pod chmurka dlugo ale balcha jak dzwon . Wsadzi w niego 5 tys i bedzie mial top tip. Takie samocody sie oplaca przywozic...chociazby zeby to sprzedac w tutaj za drugie tyle. Co do czesci nowych to mozna zapomniec bo ceny sa chore ..ale np sciagajac z usa czy niemiec nie jest tak zle. |
Chopper F&F Wolny Słuchacz :) VW Passat Combi Krakow | 2004-05-28 15:08:44 Chlopaki powiedzcie mi czy akcyza dajmy na to 65% naliczana jest od wartosci rynkowej pojazdu w Polsce czy moze od ceny za jaka auto kupie i bedzie widniala na umowie? Ostatnio przegladalem allegro i tam ludzie pisza ze ta stawka jest naliczana od ceny za jaka sie auto kupuje za granica, a mi znowu sie obilo o uszy ze od wartosci krajowej danego auta. |
NAZIK F&F Sympatyk Clio 16s Kraków | 2004-05-28 16:15:59 jak wyglada sciagniecie autka ktore w polsce mozna zarejstrowac jako zabytek
akcyza tez?? |
Siwy126 Pancerwagen IV Kraków | 2004-05-28 22:16:22
Co do akcyzy to jezeli chcesz kupic auto za pare setek Euro to lepiej chyba jechac teraz bo jak zlikwiduja akcyze to ma byc podobno oplata rejestracyjna (nawet w wysokosci 5000zl) i wtedy nie bedzie sie oplacalo przywozic starszych aut. A co do "złomu" to ty chyba nie wiesz co mowisz. To przez glupote ludzi przyjelo sie ze sprowadza sie "złom". Nikt madrze myslacy nie kupuje auta zeby sie nim zabic albo wpakowac kupe kasy w naprawy. Tylko |
Siwy126 Pancerwagen IV Kraków | 2004-05-28 22:20:26
Od wartosci jaka masz na fakturce.Czyli jak sie dobrze zakrecisz to pare setek mniej mozna zostawic w kieszeni |
misieq F&F Sympatyk 300C SRT8, Firebird ... Kraków | 2004-05-28 23:05:46 jak moj wujek sprowadzil auto to mu naliczyli wyzsza niz z faktuey... to bylo przed wejsciem do uni marketu |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2004-05-28 23:13:04 Znacie jakieś adresy jakiś stron internetowych z ogłoszeniami używanych aut z Szwajcarii i Holandii? |
Siwy126 Pancerwagen IV Kraków | 2004-05-29 11:56:17
www.mobile.de tam mozna ustawic na wyszukiwarce zeby szukal w okreslonym kraju. Napisze jeszcze inne www ale nie jestem pewien czy tam tez mozna ustawiac wyszukiwanie krajami :/ www.autoboerse.de , www.automobile.de , www.autoscout24.de , www.webmobile24.de , www.gebrauchtwagen.de i jeszcze www.schadeautos.nl |
Chopper F&F Wolny Słuchacz :) VW Passat Combi Krakow | 2004-05-29 15:38:05 Dowiedzialem sie dzisiaj ze ponoc od poniedzialku ma wejsc cos takiego ze bedzie sie oplacac 500zl za kazdy roczek jaki ma samochod. Ktos cos slyszal o tym? |