Matiz z gazem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zamiar założyć gazociąg do matizka.
I pytanko co założyć,żeby to miało ręce i nogi tzn sprawowało się dobrze i w miarę bezawaryjnie.
Do tej pory miałem związane ręce bo była gwarancja jeszcze w związku z czym ewentualny montaż gazu możliwy był tylko w ASO DU.
Acha czy mozna do niego zapakować butlę toroidalną?
wnęka na kółko jest dosyć mała ale ja potrzebuję miejsce w bagażniku na listy

Czopek na muchozol ?? Czy to nie ciut za maly silnik ?? A pozatym do czopka musiala by byc chyba jakas sekwencja czyli ok 1/3-1/4 wartosci auta..... co sie chyba nie kalkuluje ...

Sporo "prosiakow" jezdzi na gazie i nie koniecznie musi byc sekwencja . Ja kiedys mialem matiza ale nie zdazylem zalozyc do niego lpg, o ile pamietam problemy byly z kolektorem ale spoko do ominiencia. Ze silniczek 800tka to nie ma zadnego problemu (moj rezerwowy car du tico tez bedzie mial zaraz gaz)

reasumujac ja mysle ze dobrej jakosci instalka do mpi i bedzie git

pozdr

Spokojnie zakładaj gaz do Matiza, wiele Tiko też jest zasilanych gazem, a co dopiero Matiz, bagażnik większy. A butlę da się zawsze dopasować i pozostaje sprawea kolektora. Ale to już Ci wytłumaczą fachowcy.

spoko-cieniasy,tico i matizy to jedna mafia...da rade,polak potrafi,no i moze jeszcze cos na tym zyskasz (w KM)

Muszę się rozglądnąć tylko nie wiem jaką instalację najlepiej zapodać

Mogę cie zapewnić że napewno butla toroidalna wchodzi bez najmniejszych problemów bo byłem świadkiem zakładania takiego cacka właśnie do matiza jedyny ból jest taki że nie będzie ona zbyt pojemna!! A co do kolektora to wszystko da się wymienić!! A taka instalka do matiza to koszt ok.2000-2200zł!!

Mnie tam nic nie zdziwi...przecież Włosi zakładają gaz do skuterów...butla w schowku na kask...Lovato

my tygodniowo jakiegoś matizka robimy i to na instalacji LANDI LES98. lub reduktor LANDI a elektronika STAG 50. bez żadnych tzw. gwizdków i klap przeciwwybuchowych.

A gdzie w W-wie można założyć niedrogo gaz do Matiza?
Może ktoś wie?

Patrze ze jestes z zielonki to sprobuj w zabkach przy kosciele na rozjezdzie. Jadac z wawy na tym rozjezdzie w prawo (chyba pilsudzkiego) i od razu w prawo w brame. Gosciu robi wszystko, jak to w zabkach glownie bmw 1.6 mpower ale z matołkiem tez spoko da rade

pozdr

[ wiadomość edytowana przez: thaniel dnia 2004-06-01 00:13:54 ]

tylko nie u tego goscia,moze jest i tani ale do kitu!!!

E tam jak MPowery 1.6 robi to sobie poradzi

Waldziu ty tam blisko pracujesz gdzie jest jeszcze jakis warsztat lpg tam w okolicy ??

pozdr