Pompa wspomagania

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proszę o pomoc!!! Właśnie zaczyna mi dogorywać pompa wspomagania - strasznie hałasuje (najbardziej słychać na wolnych obrotach). Podobno stało sie tak przez kamień, który dostał się do paska napędzającego pompę i alternator ( pasek i napinacz wymieniony). I moje pytanie: czy znacie kogoś w okolicy Poznania kto spróbowałby rozkręcić i naprawić pompę??

Cytat:
2004-05-26 06:52:49, taszar pisze:
Proszę o pomoc!!! Właśnie zaczyna mi dogorywać pompa wspomagania - strasznie hałasuje (najbardziej słychać na wolnych obrotach). Podobno stało sie tak przez kamień, który dostał się do paska napędzającego pompę i alternator ( pasek i napinacz wymieniony). I moje pytanie: czy znacie kogoś w okolicy Poznania kto spróbowałby rozkręcić i naprawić pompę??

Jesteś pewiem, że to na 100% pompa hałasuje, może to napinacz paska co ją napędza

Niestety tak. Właśnie 2 dni temu wymieniłem pasek razem z napinaczem i niestety trzaskanie nie ustało. Mechanik mi powiedział, że obracał pompą bez paska i coś tam stuka.

Czy jeździć dalej aż mi się wspomaganie skończy czy może spróbować coś zrobić z pompą już teraz?

Lepiej zrobić już teraz. Szwagrowi w Mondeo wysiadła pompa na zakręcie i mało brakowało a wylądowałby na drzewie. Całe szczęście że to akurat On prowadził autko.

Odgrzebałem ten post, bo muszę wam zadać pytanie:
Czy spotkało was kiedyś coś takiego, że odkęciły się śruby od koła zamachowego pompy wspomagania???!!!!
To właśnie waliło mi przy pompie - a już myślałem, że będę musiał wymieniać pompę a tu tylko dokręcić 3 śrubki !!!

Cytat:
2004-06-01 08:29:59, taszar pisze:
Odgrzebałem ten post, bo muszę wam zadać pytanie:
Czy spotkało was kiedyś coś takiego, że odkęciły się śruby od koła zamachowego pompy wspomagania???!!!!
To właśnie waliło mi przy pompie - a już myślałem, że będę musiał wymieniać pompę a tu tylko dokręcić 3 śrubki !!!

No to całe szczęście, przynajmniej kasy nie musiałeś wydawać