Prośba od Kolegi z Czech

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Uwaga Klubowicze pozwolę sobie wstawić prośbę Kolegi z Czech który aktualnie "odnawia" DF i poszukuje sklepów z "gratami" do tego auta w okolicach Kłodzka (tak myślę). Jeśli ktoś mógłby się podzielić będzie to miłe
Oto prośba w oryginale:

"Ahoj Dominik,
zajimalo by me, odkud je vas klub? Hledam nejaky kontakt na klub u nasich hranic. Nekde u Klodzska. Rad bych se u vas nejakeho srazu zucastnil.
Take hledam prodejnu dilu na Fiat 125p. Hlavne na starsi typ, protoze ho chci renovovat.
Mej se. Zdar.
Petr Holecek.

Hi Dominik,
I have any question. Where are you from Polend? I look for any kontakt club Fiat 125p about Klodzsko. I like take part any your meet.
I look for too shop Fiat 125p about Klodzsko. I renovate older type Fiat 125p and I need automobile spare parts.
See you later.
Bye Petr Holecek"

Pozdrawiam Dominik

Ciekawe, czego nasz kolega z południa potrzebuje ? O jakie częsci mu chodzi, bo mam wrażenie ze jednak nie znajdzie u nas sklepu z częściami do Fiata z pierwszych lat produkcji.
Wypadałoby pomóc w organizacji jakiś nietypowych gratów, w końcu to miłosnik marki FSO.

[ wiadomość edytowana przez: arturw dnia 2003-11-04 11:44:24 ]

Dominik-może zapytaj się dokładnie czego poszukuje.....może coś potrafimy mu pomóc

Może byście najpierw pomyśleli o rodakach Jak chcecie się organizować i zbierać stare graty do Fiata to ja też bym się nie obraził w końcu sam takiego odnawiam
Tak poważnie to jak by komuś zawadzały jakieś unikatowe częsci to podłączam się pod ten post

No więc zapytałem Petra jakiego rodzaju części potrzebuje i jak tylko dostanę odpowiedź to zamieszczę ją w tym wątku. Jakbyście chcieli odwiedzić stronę Kolegi to można to zrobić klikając o tu

A tak na marginesie to nie wiem , może stworzymy jakąś taką Giełdę Staroci ?

Wieczorem poproszę moją mamę, która zna czeski, aby się spytała o co mu dokładnie chodzi. Jak coś będę wiedział to dam znac na forum.

Odwiedziłem tę stronkę, jest całkiem przyzwoita, warto zwrócić uwagę, że wozy są raczej zadbane, np zdjęcie czyściutkiej komory silnika. W opisie technicznym kolega z Czech nieco podkoloryzował naszego 125p jako "identicky" z włoskim 125 a różnice są rzekomo w szczegółach. Warto by chyba nieco podpowiedzieć naszemu koledze, że różnice w budowie są raczej znacznie dalej idące. W zasadzie to prawie dwa różne auta o zbliżonym wyglądzie-bo chyba to, że drzwi, szyby i dach jest taki sam to trochę za mało, w końcu np łada (2106) też miała zbliżony poziom podobieństwa do włoskiego 125.

Hehe no ale nie wiadomo jak to tłumaczyć,bo nie jest pewne czy to znaczy"identyczny"przecie może być tak jak ze słowem"szukać"

Przypomniało mi sie że przecież mamy klubowicza prosto z Kłodzka, był na naszym zlocie Ogólnopolskim - (zółty fiat), niestety ostatnio na forum był 30.09 - ale zaraz dostanie info o tym poscie

Ja myślę, że Chorągiew Dolnośląska FSO (AK i PTK wspólnymi siłami) mogłaby tu coś pomóc. Tylko żebyśmy wiedzieli w czym

Dostałem odpowiedź od Kloegi oto ona:
"I search for bodywork (sheet metal), lights, mask and components of interior. In our country is shop Fiat 125p, but it sell only components of new type Fiat 125p (MR ´75).
Thank you very much for your help with shop around Klodzsko"

Obawiam się, że ciężko będzie znaleźć jakikolwiek sklep z reperaturkami, i elementami wnętrza do Fiata z pierwych lat produkcji. Sam mam problem z częsciami używanymi, a co dopiero z nowymi. Żadko bo żadko, ale trafiają się jeszcze starego typu pasy przednie, tylnie, błotniki, ale to trzeba mieć szalone szczęście i przeszukiwac dokładnie Aleegro, stare magazyny GS, Polomozbyt, etc. Chyba trzeba uświadomić kolegę, że nie ma sklepu z częściami do Fiata starego typu

Cytat:
Chyba trzeba uświadomić kolegę, że nie ma sklepu z częściami do Fiata starego typu

Przykre ale pradziwe. Pozostają wspomniane giełdy i Allegro.

No tak ale kto mu pomoże, jak nie my? Może jednak się znajdzie Klubowicz lub sympatyk z okolic Kłodzka...

witam witam no i jestem przeporaszam ze to tyle trwało długa historia jesli jest potrzebna jakakolwiek pomoc zrobie wszystko co w mojej mocy ze sprawą zapoznam si9e dokładniej rano bo narazie jest 1 w nocy przyjechałem z trasy i jestem troche wykończony .

Kilka autek jest naprawdę niezłych
to albo sliczny kombiaczek

witam ponownie a więc jest taka sprawa na naszym terenie istnieje mozliwość załatwienia części do FSO 1500 czy tez poloneza lecz nie wiem jak sprawa ma sie weteranów chodzi mi tu o wszystkie podzespoły ktore są jeszcze w produkcji mam tu taki sklep w ktorym to wszystko jest na bieząco lub zalega jeszcze na półkach magazynu. Natomiast jesli chodzi o częsci typowo do weterana to moze tez uda mi sie w czymś pomoc , moj kolega ktory ma DF ma całą piwnice części i to własnie takich ktorych juz nigdzie nie idzie załatwic moze jak bym wiedział co dokładnie potrzebuje nasz kolega z czech byłoby mi latwiej coś pomoc .

Cytat:
2004-06-01 08:56:14, michalek1 pisze:
witam ponownie a więc jest taka sprawa na naszym terenie istnieje mozliwość załatwienia części do FSO 1500 czy tez poloneza lecz nie wiem jak sprawa ma sie weteranów chodzi mi tu o wszystkie podzespoły ktore są jeszcze w produkcji mam tu taki sklep w ktorym to wszystko jest na bieząco lub zalega jeszcze na półkach magazynu. Natomiast jesli chodzi o częsci typowo do weterana to moze tez uda mi sie w czymś pomoc , moj kolega ktory ma DF ma całą piwnice części i to własnie takich ktorych juz nigdzie nie idzie załatwic moze jak bym wiedział co dokładnie potrzebuje nasz kolega z czech byłoby mi latwiej coś pomoc .

hm, wiesz aktualnie trudno mi powiedzieć bo temat umarł jakoś śmiercią naturalną , ale na pierwszej stronie jest link do jego strony i tam możesz go zapytać.... Z tego co potrzebował jakiś czas temu to wymienił jakieś elementy nadwozia , maska, światła i elementy wnętrza do auta przed mr 75