Panda

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc Wszystkim

potrzebuje samochod, tani, stwierdzilem wiec wczoraj moze panda ?

powoli wkrecam sie w temat, na samochodach sie nie znam

pomozcie.

Były następujace wersje silnikowe : 650 ccm, 750 , 800 , 900 ,1000. Najlepszy oczywiscie 1.0 (chyba 45 KM) , no ale o szybkim pokonywaniu zakretow zapomnij bo wywrotne to jak cholera , co do hamulców przód jak 125p tyl bębny 126p .POZDRO

znalazlem cos takeigo
ocenauto.onet.pl/index.html?FF=25&makeid=6&modelid=180

Coval : fajno jak bys cos wiecej wiedzial i mial chciwle czasu to skrobnij .

cześć
KRAN wejdz na stronke www.autocentrum.pl ,atam"ocene aut", jest troche o pandzie PS; nie myslales o seacie marbelli? pozdro

to to samo ? jakas licencja ? http://www.f-knieper.de/Auto/marbella/

znaczy sie licencja fiata ?

[ wiadomość edytowana przez: kran dnia 2003-04-22 00:40:28 ]

Chyba tak , tak jak w przypadku Fiata Regata - Seat Malaga

Polecam model 4x4 niesamowita rzecz - jeżdziłem takim troszke - świetne autko

Cytat:
Polecam model 4x4 niesamowita rzecz

nie jezdzilem ale mialem okazje ogladac.
w gorskich miejscowosciach we wloszech jest tego cale mnostwo.
tak jak u nas maluchow...

http://wheels.at/mountez

eeheh to naprawde ma napend na 4 kola ?

tak, byłą wersja 4x4 na serio. co do pandy, to wiem że znajomy miał kiedyś straszny problem z dokupieniem używanego rozrusznika, były bodajże 3 typy i trafił w ten właściwy dopiero za 3 razem

a no wlasnie a jak to bylo z tymi wersjami ?

tu np

zaglebiam sie

To ja troche odgrzeje kotleta.
Z opini na tamtej stronie wynika że nienajgorsze autko.
Chociaż opinie są dość rozbierzne.
To ja może spytam tak:
Jak sie panda prezentuje w porównaniu z maluchem. Chodzi mi i o duperele i o poważne sprawy jadnym słowem wszystko.
A co do zawiasu. Naprawdę to takie chybotliwe ?? Łatwiej to przewrócić od seryjnego malucha?? Bo maluchem stałem już na dwuch kołach i powiem wam że to nie najmilsze uczucie.

Pamiętaj że Panda była następcą 126 i miała być autem tanim, tańszym niż 127 a jednocześnie lepszym niż 126, więc rewelacji się nie spodziewaj. Stąd się wzięły np.płaskie jak stół szyby. A wersja 4x4 to brzmi dumnie

Nie spodziewam sie rewelacji. Po prostu czy żeczywiście jest lepsza od kaszla?? Mniej sie psuje ?? do którego roku klepali to "cudo" tzn z tego co wiem to bardzo długo, ale to chyba tylko na Włochy, a w Polsce jakie są najmłodsze i po ile mniej wiecej chodzą ?

Heh ja moge Ci chyba najwiecej powiedziec jako wlasciciel Pandy 750Fire. A wiec tak panda jest lepsza od kaszla jesli chodzi o silniki bo nawet 750 jest 4cylindrowa co za tym idzie ma wieksza kulture pracy (Vmax ok 135km/h. 0-100- ok 21s). jesli chodzi o zawias to zajebi.... sprawdza sie w terenie natomiast na trasie trzeba troszke go poprawiac (dystanse, szersze opony itp) ekonomicznosc stoi na bardzo wysokim poziomie ceny sa latwo dostepne i tanie. co wiecej zapraszam fan klub fiata pandy gdzie mozesz sie dowiedziec wielu ciekawych rzeczy. Wiem tez ze jest jedna panda 1.0 uzytkownika Armena po malym dzwonie do sprzedania chyba za 1000zl. Jesli masz jakies pytania to pytaj a ja postaram Ci sie na nie odpowiedziec. Pozdr

Generalnie jeżeli poszukujesz taniego auta to ja bym obstawał za maluchem albo 125 na gaz. Panda to malo popularny samochodzik w polsce i o ile częsci mechaniczne nie beda problemem, to juz nalezieni blotnika czy zerzaka moze okazać się trudne....

nie zgodze sie z moim kolega na temat czesci blacharskich: w olsztynie np. sa bardzo dobre dostepne gdyz jeden ze szrotow sciaga raz na jakis czas pande z niemiec do rozbiorki.druga alternatywa jest strona autowak. Pozdr

E nie no, części do Pandy nie są wcale trudno dostępne, tłukli to w wielkich ilościach chyba do 2000 roku(przynajmniej coś koło tego).