Diesel w maluchu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
sluchajcie jak dla mnie totalna zlewa, jak widac, ale oczywiscie moge sie mylic :

Hmm stasiu ale to prawda !!!!
Przez ceny czesci japonskicjh które podniesli tych silnikó zostało mało.
800ka 30 koni ładny moment i mało diesla palił !!!!
Na allegro kiedys stał taki za 1100 wuiec 800 zł to cena realna !!!

jezeli to prawda to re5pect i zwracam honor

wtopiłes stasiek cos takiego było robione
"Pomysł wstawienia do "Malucha" silnika wysokoprężnego zrodził się w czasach, kiedy benzyna była na kartki (lata osiemdziesiąte). Fiat 126p Diesel miał być napędzany jednym z dwóch silników japońskiej firmy Kubota, oba chłodzone cieczą: trzy- i czterocylindrowy. Wybrano jednostkę większą, która z pojemności 800ccm osiągała moc 24KM (17,7 kW). Samochód z nowym silnikiem stał się nie tylko bardziej dynamiczny, ale i bardziej komfortowy ze względu na mniejsze drgania silnika. Mimo zaawansowania prac do seryjnej produkcji nie doszło, ponieważ japoński jen zaczął gwałtownie zwyżkować i całe przedsięwzięcie przestało mieć ekonomiczny sens "

A może ktoś spróbuje wsadzić np od Daihatsu Charade litrowego diesla?

E tam Daihatsu(powiedziano mi że często pękały w nich wały, ale nie wiem czy to prawda), nie lepiej 1,3JTD? Żuraw masz pole do popisu.

Ależ ostatnio dwa razy dałeś ładnie dupy Stasiu starając się mnie ośmieszyć, duże trudności masz z tekstem pisanym na temat historii motoryzacji, co? A klapy do malucha robi się nie z kevlaru tylko z karbonu na zamówienie w Tuning Centrum, nie wiem ale jeszcze ktoś się o to dowiadywał. CzuCzu może ... może BadGuy ... nie pamiętam już. A ten dieselek na jakiejś wiosce był do sprzedania nawet facet wysyłał mi zdjęcia silnika. Strasznie mało tego wyprodukowano. Ale ten silnik mógł maluszka uratować.

[ wiadomość edytowana przez: moch dnia 2004-06-01 14:51:36 ]

a niewiesz czy chce go dalej sprzedać , jak mógłbyś mi podesłać fotki proiss@op.pl dzix

Fotek poszukam i podeślę. Natomiast, wiem że diesel został sprzedany. Był świezo po remoncie.

Cytat:
2004-06-01 14:48:42, moch pisze:
A klapy do malucha robi się nie z kevlaru tylko z karbonu na zamówienie w Tuning Centrum, nie wiem ale jeszcze ktoś się o to dowiadywał. CzuCzu może ... może BadGuy ...

Tak poza tematem to z Kevlaru tez by się dało bo włókna kevlarowe/szklane zatapia się np w żywicy i robi czesci samochodowe, łodzie i kaski motocyklowe. Kevlar byłby masakrycznie drogi.

PS: Stasiu przysrać komus to też trza umić.

[ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2004-06-01 18:40:31 ]

kevlar bylby drogi...

bo karbon to jest tani ;]

Karbon jest znacznie tańszy niż kevlar.

STASIU LOL

mochu zapodaj fotki , widziałem tylko jedną i mało co na niej widac na tej stronce

[ wiadomość edytowana przez: proiss dnia 2004-06-02 14:59:25 ]

W tym tygodniu nie jest to możliwe, nie przebywam w domu w ogóle, a mam je (chyba) na moim dysku.