Specjalnie dla PGN-a

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Takie cuś dzis przyjechało na spot chorągwi dolnośląskiej PTK i od razu na myśl przyszedł mi Pagan Ciekawe dlaczego...

Zwracam uwagę na silniczek i oryginalny drążek zmiany biegów. Kurcze-spodobało mi się to auto. 9 osób, składana przednia szyba... COOL Totalny misz-masz polskiej motoryzacji-częsci od każdego polskiego samochodu począwszy od syrenki a na polonezie skończywszy

flame thrower

DOHC Ale malowanie siakies dziwaczne ze tak powiem

Ładny Tarpan

Z tym silnikiem to musi być naprawde zajebisty samochód.
Ciekawe jak to chodzi.

Swoją drogą to blachy ma Bełchatowskie

Seru czy to ten tarpan ,ktory jezdzi tylko na gazie bo ma usuniety zbiornik na benzyne??On byl kiedys do sprzedaniana forum FSO CT

Raczej nie bo ten dopiero co przeszedł operację przeszczepu silnika i ma nowiusieńką instalkę gazową

Czy te otoczki wokół reflektorów w tarpanach to nie aby militarne zamocowania do tzw zaciemnienia?

dzieki seru! gdyby nie te plomienie prezentowalby sie calkiem spoko. motor tez sluszny. ja jednak obstaje przy tarpanach rolnikach, glownie starszych. po tym co sie dzieje z buda w moim fiacie zaczynam zalowac, ze nie poczekalem, az sie buda zlamie i nie kupilem takiego tarpka, do ktorego przelozylbym swoj silnik, tym bardziej, ze tarpan rolnik ma mocowania silnika dla motoru zuka i fiata rownoczesnie. tarpan honker- ostatnia chluba narodu!

czyli Pagan ma tego tarpiego za darmo

Uwaga długo się wachałem czy taki samochód noże znaleźć kupca!
Jest do sprzedania zielony Tarpan-rolnik z 90 roku.Posiada on fabrycznie montowane zawieszenie lublinowskie oraz silnik Diesel Perkinson.Auto ma przebieg 98 tys.km. i jest naprawde jak na tarpana w bardzo dobrym stanie.Własciciel samochodu zamiast nim jeździć to go częściej dopieszcza miekką sciereczką.Pojazd posiada białą nadbudówke,podobną do tych w Fiatach Pickup.Auto całkowicie w stanie fabrycznym stoi i szuka kupca.Pojazd znajduje się w Sosnowcu.

Niedawno remontowałem silnik w tarpanie. Tam ,żeby nacisnąć jednocześnie hamulec i sprzęgło, trzeba robić szpagat.

Cytat:
2004-06-17 10:07:57, Peter83 pisze:
Uwaga długo się wachałem czy taki samochód noże znaleźć kupca!
Jest do sprzedania zielony Tarpan-rolnik z 90 roku.Posiada on fabrycznie montowane zawieszenie lublinowskie oraz silnik Diesel Perkinson.Auto ma przebieg 98 tys.km. i jest naprawde jak na tarpana w bardzo dobrym stanie.Własciciel samochodu zamiast nim jeździć to go częściej dopieszcza miekką sciereczką.Pojazd posiada białą nadbudówke,podobną do tych w Fiatach Pickup.Auto całkowicie w stanie fabrycznym stoi i szuka kupca.Pojazd znajduje się w Sosnowcu.

PAAAAAAAAGAAAAAAANNNNNN
gdzie Ty sie podziewasz jak tu takie kąski chodzą

e tam, momik, od tego silnika perkinsona mozna prawdziwego parkinsona dostac. trzy gary rzedowe, hehe, szkoda, ze nie V3, po jednej stronie dwa gary, a po drugiej jednen, buehehehe!

fajna fura, nie powiem, cudaczna, ale ja na razie jestem na poziomie onanisty jesli chodzi o auta. jedyne co moge to pofantazjowac lub cieszyc sie pod obraz. jak sie finansowo odbije, to tarpka kupie.