MotoNews.pl

Kontrolka cisnienia oleju??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Moj essi jest po remoncie.Zanim na niego pojechal zapalala sie czasem kontrolka cisnienia oleju i to zrozumiale.Dziwne jednak ze jest juz po remoncie, tzn. pierscionki, panewki + regenaracja i modyfikacja glowicy, a kontrolka nadal sie lubi zpalicv przy ostrym hamowaniu albo skrecaniu. Dodam ze jest stan oleju jaki byl po wyjechaniu z warsztatu, nie dymi i chodzi jak odkurzacz.O zlym docieraniu tez nie moze byc mowy bo po wyjechaniu z remontu przez pierwsze 150km nie przekraczalem 3 tys.Potem w wawie moze z 5 razy pojechalem na jedynce do 4.5tys i to tyle z katowania.Generalnie jezdze nim do gora 3.5tys.To kontrolka czy moze cosik zmajdrowalem??

to zapalanie się kontrolki nie ma nic wspólnego z remontem silnika tylko ze stanem płynu hamulcowego za który ta kontrolka tez odpowiada

buahahahaha, boze toz to czlowiek zawalu moze dostac a to tylko plyn hamulcowy???Niezle. Dzieki

czekajcie czegoś nie rozumiem co ma wspólnego kontrolka cisnieni oleju do kontrolki płunu hamulcowego?????

Cytat:
2004-06-06 12:31:13, ricardo_w pisze:
czekajcie czegoś nie rozumiem co ma wspólnego kontrolka cisnieni oleju do kontrolki płunu hamulcowego?????

fazi pisze ze ta kontrolka odpowida za to i za to?????????????

kontrolka recznego odpowiada chyba za poziom plynu hamulcowego ??????

no własnie a nie kontrolka cisnieia oleju!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
chyba ze sie mylę

no tez mi sie tak wydawalo. WIec dalej stoje przy tym czy mi sie czujnik spieprzyl czy silnik Chociaz dzisiaj sie juz nie zapalala...Do fixa to nie moze byc silnik bo chodzi jak zegarek.

[ wiadomość edytowana przez: rex dnia 2004-06-06 13:52:53 ]

wymień profilaktycznie czujnik. 10 pln. będziesz wiedział na 100 %. miałem podobnie. dostawał się ojej do wnętrza i podawał błędny wynik

Kontrolka cisnienia oleju na pewno nie odpowiada za poziom plynu hamulcowego (Fazzi chyba zle przeczytal albo sie czyms zasugerowal).

Owa kontrolka moze zapalac sie tylko w przypadku niskiego poziomy oleju (na zakretach i przy hamowaniu) Jezeli masz dosc oleju (stan na bagnecie jest dobry) to moze nie kontaktuje styk na kablach albo cos, silnik sie przechyla i kabelek nie styka. Moze tez byc uszkodzonay sam czujnik.

a ja dodam ze moze sie tak dziac przy zlej jakosci oleju jak silnik odpowiednio sie zagrzeje

moja rada na poczatek wymien olej - wszak faza docierania - lepiej dla silnika

jasne że macie racje, poprostu mnie zamuliło i źle zrozumiałem o którą kontrolke chodzi
pocieszające jest tylko to że koledzie poprawiłem humor na pare minut
sorki za pomyłke