I nie pojedzie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio mialem maly problem z automatem. Wczasie drogi jak mialem przyczepke podpjeto pojawil mi sie kumikat "bezpiecznik swiatla stop - sprawdzic". I wszystko by bylo dobrze gdybym ten komunikat znal, a tak napisal mi cos tam po niemiecku i dupa blada. Mysle wskocze na forum za pomoca komory i wszystkiego sie dowiem, wiec zjechal gleboko z drogi gdzies w jakies pola i szukam phona, lecz oczywiscie phona nie bylo. Samochod zapalal ale dzwignia biegow tylko na P jest i nic nie dziala, zablokowana swinia. Zrobilo sie ciemno, a ja jak c..... szukam co sie walnelo. Bogu dzieki ze bylem jeszcze czezwy i okreslenie licht ktore bylo w tym komunikacie zasugerowalo mi ze to jakies swiatla, wiec jade bezpiecznik po bezpieczniku ale coraz gorzej widac.
Sprawdzilem prawie wszystkie i nic, po 1,5 godzinie znalazlem tego pierona od swiatel stop, wymienilem i wszystko juz dzialolo.
Po powrocie do domu zaraz drukowalem wszystkie komunikaty ktore na forum znalazlem i zostaly przetlumaczone. Teraz mam je zawsze przy sobie, zeby sie juz nie stresowac. Pieronsko madre te nasze auta, nie ma stopu to nie pojedziesz Ewos

Hahaha, mocne nie ?
Az z ciekawosci wykrece sobie zarowki u siebie i sprawdze.
Z drugiej strony po cos ten Brake check jest.
Tylko ze ja mam manual, to moze byc ze nie odpali ?

Ale z drugiej strony, jak sie popali wszystko (albo bezpiecznik), to jak mam na stacje pojechac po zarowki

Z pozycyjnymi mialem zabawe, bo mi meldowalo ze mam spalone, a swiatla mialem. pPotem sie okazalo ze one podowjne sa, wiec moze ze stopami podobnie jest. nie mowiac o trzecim swiatle stopu.

Cytat:
Ale z drugiej strony, jak sie popali wszystko (albo bezpiecznik), to jak mam na stacje pojechac po zarowki

u mnie to wygladalo tak ze najpierw byl komunikat ze spalil sie bezpiecznik, ale auto normalnie jechalo. Dopiero jak wlaczylem Parking to skrzynia zablokowala dalsza jazde.