Przeciw mgle

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebuje porady i rozwiazania niezapalania sie swiatla przeciw mgielnego tylniego.... nieswieci sie kontrolka na tablicy ani swiatelko... bezpieczniki sa ok.Co moze byc problemem

Najpierw włącz halogeny z przodu i dopiero wtedy zadziała tylna lampa przeciw migielna (po jej włączeniu oczywiscie)- to jest tak podpięte fabrycznie, uniemożliwiając niepotrzebne uzycie tej lampy.

dokładnie ...

ja kiedyś o maly włos nie przeszedł bym przeglądu bo dupek ze stacji kontroli uważał że tak być nie powinno!!

Całe szczęście udało się wytłumaczyć

Dziwne rozwiązania. Podobnie jest z zamkiem drzwi. Kręcąc kluczykiem w lewo zamykam, a w prawo otwieram. I te niegasnące światła - dobrze, że choć bimbczy. No i brak kontrolki włączenia świateł. W Lanosie jest już to wszystko normalnie rozwiązane. Kluczykiem w prawo zamykam, a w lewo otwieram, wyłączam samochód to gasną światła, no i jest kontrolka włączenia świateł.

A ja z kolei jak kupiłem Wisienka to myślałem, że nie działają przeciwmgłowe bo też o tym nie wiedziałem, że grają tylko z przeciwmgielnymi przednimi.

No niestety Piotrek ma rację - te wszystkie rozwiązania są bezsensowne

No właśnie, ja chyba przerobie instalacje żeby móc włączyć tylne przeciwmgłowe niezależnie.
Po co? żeby cwaniakom którzy jadą za mną na przeciwmgielnych przy dobrej widoczności odpłacić pięknym za nadobne

ale rozwiazanie wlaczenia przeciwmgielnych nie jest wymyslem DU bardzo wiele samochodow ma tak samo..ale jesli chodzi o kontrolke swiatel to sie zgadzam jej brak jest bez sensu

A przednie przeciwmgłowe w ogóle nie palą, gdy włączone są światła drogowe (tzw. długie).

Jak masz włączone długie to przeciw mgielne normalnie palą ... nie rozumiem

U mnie to samo - palą, pomimo, że nie powinny zgodnie z polskimi przepisami

Wielkie dziki chlopaki bo juz myslalem ze cos nietak Nigdy bym sie chyba niedomyslil ze moze tak byc Zaraz ide sprwdzic czy wszystko ok