Jakie swiece & kable przed instalacja gazu?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
a wiec postanowione. w piatek jade zakladac gazik
i teraz przegladam od rana archiwum i w sumie nie znajduje odpowiedzi na dreczace mnie pytanie.
otoz co watek pojawia sie info, ze przed instalacja gazu nalezy wymienic swiece, przewody WN i filtr powietrza.

i zastanawia mnie czy moge od razu juz wstawic swiece przystosowane do gazu, zanin jeszcze wstawia mi gaz. czy to nie bedzie stwarzac problemow?

co do wyboru konkretnych marek to po analizie archiwum doszedlem do wniosku ze wybor (mowa o swiecach teraz) jest pomiedzy ngk a iskra.
czy warto w ogole kupowac te wersje dla gazu?
poza tym nie moge znalezc nigdzie pasujacych do cariny swiec nkg vline
co do iskry to bedzie chyba ta: ISKRA GAZ tak?

a jak z kablami - tez nkg, czy moze janmor - czy jakie tam sa dobre?

Gratuluje wyboru ja z gaziku jestem zadowolony proponuje wymienić i świece i kable. Swiec ngk vline nie ma do carin ja kupuje denso. Jutro wrzuce oznaczenie świec co do kabli to nawet nie mam oznaczenia poprostu nie ja kupowałem

Świece normalne, jak przewidziała fabryka. NGK lub Denso.
Kable - żadne. Po co ? Silnik chodzi równo ? To zostaw w spokoju.
Pozdro.

Ja też jeżdżę na orginalnych świecach, a kabli nie ruszaj jeżeli jest dobrze. Będziesz musiał jednak ciut częściej wymieniać kable i prawie 2X częściej świece.
Jak Ci będzie strzelał, to nie daj się naciągać od razu na zakupy kabli, świec i czego tam jeszce nie wymyślą, tylko męcz gaziarzy-partaczy, żeby zoptymalizowali to, co narobili tam w środku
Jak dalej będzie źle, to możesz jeszcze nagiąć troszkę elektrody w świecach...

świece denso K20R-U11 nie są to platynówki ale dobre

Cytat:
2004-06-02 12:50:13, Perzan pisze:
Świece normalne, jak przewidziała fabryka. NGK lub Denso.
Kable - żadne. Po co ? Silnik chodzi równo ? To zostaw w spokoju.
Pozdro.

Dokładnie! Słuchaj Perzana, On prawdę Ci powie!
Świece i oleje "specjalne" do gazu są zupełnie do niczego nie potrzebne!
Lej normalny tylko dobry olej, świece jakie fabryka każe (ja montuję DENSO). Przejechałem na gazie już 50 tyś km i kabli nie ruszałem.
Świece wymieniam co 30 tyś, olej Mobil 1 5W/50, filtr powietrza co 10 tyś (Filtron) i tyle.
Gazownik zwrócił mi tylko uwagę, że świece mają być jednoelektordowe - to nawet lepiej bo taniej, ale dlaczego tak ma być to nie wiem.
Gratuluję decyzji zamontowania gazu - ja nie żałuje

Jak wyżej -ewentualnie siweczki irydowe - mają jakoby lepszą iskre, żywotnośc i odciążają kable. czy to prawd aprzykonam się jak je założe.
TMX

O SWIECACH BYLO JUZ 5 MILIONOW WATKOW !!!!!
JAK JESZCZE RAZ KTOS NAPISZE "JA MAM DENSO" ALBO "JA MAM NGK" TO CHYBA WYWALE TEN WATEK W P...U !!!!!!!!

No dobra.
Teraz ide sie skoropic woda bo sie zagrzalem.

EOD