Tylny zderzak w Yarisie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio pierwszy raz dokładnie przyjrzałem się tylnemu zderzakowi i jego spasowaniu z karoserią i zauważyłem , że po prawej stronie na rogu jest dużo większa szczelina niż po lewej.
Pojechałem z tym do serwisu pytając się czy to tak powinno być , a gość mi na to pokazał kilka innych Yarisów z większymi szparami i powiedział , że u mnie i tak jest nieżle to spasowane
Ciekaw jestem jak u Was to wygląda i czy problem ten dotyczy tylko świerzych Yarków , czy wcześniejsza produkcja też dawała takie kawałki

powiem Ci ze mam yarisa rocznik 99 - dostawa z japoni ( nie francuz) i jest wszystko ale to wszystko idealnie dopasowane...
więc dziwny przypadek...

francuzy są beznadziejnie spasowane , każdy się mnie pyta czy mój był bity z przodu bo tak zderzak krzywo leży, ale lada dzień go spasuje

Ja tez mam japonca, orginalne zderzaki bylo idelanie spasowane, ale teraz mam tyl od Tsporta i tez jest lekko dziwny, a tsporty robia chyba w japonii... wniosek... juz sie tak nie staraja jak kiedys...

Cytat:
2004-04-02 17:52:46, mekintosh pisze:
... gość mi na to pokazał kilka innych Yarisów z większymi szparami i powiedział , że u mnie i tak jest nieżle to spasowane
Ciekaw jestem jak u Was to wygląda i czy problem ten dotyczy tylko świerzych Yarków , czy wcześniejsza produkcja też dawała takie kawałki

U mnie w świeżutki Yarku też zderzak z prawej jest bardziej niż z lewej, ale ja chociaz wiem dlaczego. Nie zauwazyłam znaku drogowego przy cofaniu Obciach co ? Ale i tak miałam szczęscie, bo zderzak został cały

Cytat:
2004-04-03 19:48:17, Tojotka pisze:
Nie zauwazyłam znaku drogowego przy cofaniu Obciach co ?

ja bym się nie przejmował bo to normalka w yarisach, yarek co ma cały tyłek to rarytas, większość choć raz gdzieś przywaliła, mnie się jeszcze tyłem naszczęście nie udało ale przedni "poprawiałem" kilka razy

Cytat:
2004-04-03 19:48:17, Tojotka pisze:
Nie zauwazyłam znaku drogowego przy cofaniu Obciach co ?

Może ktoś z was orientuje się, ile może kosztować w ASO naprawnie małego wgniecienia z odpryskiem na przecudownym tylnym zderzaku? Generalnie tego za bardzo nie widać, ale chciałbym to zrobić...

Cytat:
2004-04-03 15:00:18, Stachu pisze:
Ja tez mam japonca, orginalne zderzaki bylo idelanie spasowane, ale teraz mam tyl od Tsporta i tez jest lekko dziwny, a tsporty robia chyba w japonii... wniosek... juz sie tak nie staraja jak kiedys...

Ja mam TSa z Japonii i spasowanie elementów jest naprawde świetne!

Francużi duzo wina piją i dlatego tak krzywo jest

Cytat:
2004-06-05 00:38:11, vojteji pisze:
Może ktoś z was orientuje się, ile może kosztować w ASO naprawnie małego wgniecienia z odpryskiem na przecudownym tylnym zderzaku? Generalnie tego za bardzo nie widać, ale chciałbym to zrobić...

chyba najprościej zadzwonić do aso ...

ale naprawianie zarysowanego zderzaka to wyrzucanie pieniędzy w błoto - jeszcze nie raz się obetrze ...

Cytat:
2004-06-05 00:38:11, vojteji pisze:

nie wywalaj kasy na aso... podjedz do jakiegos spawacz platiku albo renowacja zderzakow. w zakladzie tego typu zrobia to szybko i pewnie lepiej niz aso... ewentualnie z lakierowaniem mozesz sie udac do lakiernika bo spawacz moze nie byc w tym dobry

zreszta rdza zderzaka nie chwyci wiec i gwarancja nie jest potrzebna

g.

Cytat:
... ale naprawianie zarysowanego zderzaka to wyrzucanie pieniędzy w błoto - jeszcze nie raz się obetrze ...

- słuszna racja. Jak juz kilka razy pisałem - i nadal wkur... mi nie zmalało - ktoś mi obtarł zderzak za nowości - w ASO mi gość powiedział, że naprawa zadrapań nie ma sensu - nie widać za bardzo, rdza nie weźmie, bo to plastik, a jak się uprę, to wydam paręset złotych i tak za parę tygodni / miesięcy ktoś mi to znów przytrze - więc odpuściłem i już 11 miesięcy jeżdżę z podrapanym przodem i jakoś żyję

a co do spasowania - faktycznie masakra - wiotkie zdrezaki, więc z każdej strony szczelina jest innej szerokości, nówki w salonie też tak mają...
Pozdrawiam
Kwieczor