Bmw 850__!!!!!!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!
ile palą bmw 850.zamierzam taką kupić a gosciu ktory chce mi sprzedać taką twierdzi ze pali ona 16 litrow gazu na trasie a ok 20litro gazu w miescie.nie chce mi sie zabardzo w to wierzyć poniewaz słuszałem ze 850 potrafi spalić nawet 30 litrow w miescie.
Jezeli wiecie ile pali taka Bawark w miescie przy ostrej jezdzie(mam cieżką noge ) to prosze o info.
z gory dziekuje i pozdrawiam

Mój brejdak ma taką (5.0 V12) i powiem że 30l w mieście benzyny przy ostrej jeździe to spala bez problemu. Ona ja ma w autoamcie i pali strasznie dużo.

12 garów ma spalić 20 litrów gassu?

Jak moje 6 spala 20 benzyny...

Włóż tekst tego gościa między bajki

Nie wiem ile spali 850 ale ja mam 750 i przy spokojnej jeździe po mieście osiagnąłem już wynik 20 litrów gazu na 100 km ale do 30 a nawet i więcej też dochodziłem, to wszystko zależy i od gazu i od stylu jazdy.Powiem jedno jak chcę poszaleć to nie robię tego na gazie tylko na benzynie, gaz mam do normalnej (no w miarę jak na 750-tkę) jazdy.I jeszcze jedno mam podwójną instalację gazu i jak dotąd żadnych problemów a przejechałem już ok 40 tysięcy km na nim.Pozdrowienia.

Witam wszystkich!
Jezeli chodzi o jazde w miescie to 850 musi wziac 28 do 35 litrow.Na to nie ma mocnych.
Moja obecna 730 v8 pali 20 litrow w miescie.
Zaznacze ze cały układ zaplonowy ,katalizatory,sondy ma w 100% sprawne

Jeżeli czujesz ból ze spalaniem to rozejrzyj się za 840 - taniej założysz pożądny wtrysk gazu (ok 7000zł) a nie jak w 850 (11000-12000zł ) A jeżeli chodzi o przy 5.0 to musisz się liczyć że nihdy nie zejdziesz poniżej 20 a łatwo do 35l/100km.
A silnik 4.0 powinien w granicach 15-25.