Ile może kosztować regeneracjia alusa ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w temacie ile może kosztować regeneracjia felgi aluminiowej :położenie lakieru i naprawa rantów wie ktoś morze gdzie tanio to zrobić bo mam fajne aluski z rekinka

w zakładzie zajmującym sie alu-kołami:
prostowanie felgi 50zł (jeżeli wymaga spawania to ok100zł) malowanie z przygotowaniem ok 50zł
ceny za szt. w żorach i w będzinie

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

przydało by się odświeżyc temat , ktoś już dawał do regeneracji i może polecić kogoś kto zrobi wmiare dobże aluski 4 ?

Z tego co mi wiadomo to wiele zalezy od rozmiaru felgi, stopnia zuzycia i wymazonego koloru. Np. za naprawe 4 felg alu. 14'' od Audi z pozdzieranymi rantami zaplacilem 120zl w warsztacie na ul. Łuckiej, a za polakierowanie ich w lakierni na Radzyminskiej tuz obok serwisu VW-AUDI placilem 400zl. W tej samej lakierni za polakierowanie 4 felg alu. 12'' do Malca zaplacilem 300zl. W obu przypadkach felgi lakierowane byly metoda proszkowa po uprzednim wypiaskowaniu, a lakierowane byly na kolor szary met. blyszczacy. Byla mozliwosc wyboru koloru ode czarnego przez rozne odcienie szarosci, srebra po nawet kolor zloty met.
Nie wiem czy ceny ktore wam tu podaje sa wysokie ale wydaje mi sie ze robota jest naprawde porzadnie zrobiona.

we wrocku piaskowanie + lakierowanie proszkowe kosztuje 45 od sztuki