Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() czeczun Miłośnik FSO FSO 125p '87 Toruń | 2004-09-29 20:06:20 Założyłem u siebie podświetlane przełączniki. Plus i minus pociągnąłem od włącznika świteł.
No i mam problem, ponieważ gdy włączę światła wszystko (podświetlane przełączniki) gaśnie. Na pozyczyjnych spoko się pali, ale jak włączę św mijania to kibel. Co to może być? Czy źle coś podłączyłem? Czy w Caro to jest jakoś inaczej zrobione? |
![]() Grzech Miłośnik FSO Polonezy dwa i pół. :) Nieporęt | 2004-09-29 21:01:49 W Caro podświetlenie uruchamia się po przekręceniu kluczyka. Światła w Fiacie o ile pamiętam to działają tak, że jak przełączysz na krótkie to pozycyjne pobierają od nich napięcie a na tym kabelku co do nich idzie od wyłącznika - prądu nie ma. Tak, że musisz coś zmienić. Najlepiej ze schematem w ręku. |
![]() czeczun Miłośnik FSO FSO 125p '87 Toruń | 2004-09-29 21:11:53 dzięki za odpowiedź... będę musiał w takim razie ciągnąć kabelek do stacyjki. |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-09-29 21:56:01 Zawsze można zostać przy przełączniku i zakombinować coś z diodami ![]() |
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-09-29 21:59:42 Na chłopski rozum wystarczy podpiąć podświetlenie pod kabelek wychodzacy z wyłacznika świateł.Po załaczeniu pozycyjnych na kabelku pojawia się prąd i wszystko ładnie świci ![]() Jak wynajdę schemacik spod góry gratów w garazu to powiem ci jaki kolor kabelka jest ![]() |
![]() Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-29 22:27:07 a da sie jakos przerobic wlacznik podgrzewania tylnej szyby z caro zeby nei odskakiwal? np przez wykorzystanie czesci z wlacznika swiatla przecilmgielnego tylko zmieniajac klawisz z obrazkiem?
|
![]() kaovietz Miłośnik FSO PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2004-09-29 22:34:21 Da się,chodzi o to,żeby wyłącznik spełniał swoje zadanie,więc kwestia podpięcia odpowiednich styków i przełożenia samego "klawisza".Lekka rzeźba,ale da się zrobić. |
![]() Samael Miłośnik FSO HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-09-29 22:40:54 a i jeszcze jedno, w poldku klawisz od wentylatora jest taki z plynna regulacja
w 125p i starych poldach silnik jest 2 biegowy, jakbym chcial takie cos polaczyc z silnikiem nagrewnicy to wystarczy podlaczyc przewod szybszego biegu pod ten przelacznik? w caro jak wyglada silnik nagrzewnicy? czy to jest taki sam jak w starym poldzie ale tylko bez wyjscia na wolny bieg? |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-09-29 23:09:48
Mozna nieco prościej, a w każdym razie inaczej ![]() ![]() ![]() |